Skip to main content

Assassin's Creed Valhalla - health-systeem: Hoe upgrade je je rations, krijg je eten en health-regeneratie uitgelegd

Hoe je genezen werkt in Assassin's Creed: Valhalla.

Health is in Assassin's Creed Valhalla anders dan bij de vorige games in de serie. Zo is het nieuwe health-systeem opgebouwd rond eten en niet meer rond automatische health-regeneratie.

Als je niet meteen weet hoe het allemaal werkt - omdat het niet meteen duidelijk is aan het begin - maak je dan geen zorgen. Op deze pagina leggen we je immers uit hoe je jezelf moet genezen en hoe je rations moet inslaan om dat te kunnen doen. Verder leggen we je ook uit wat je allemaal zou moeten weten over het nieuwe systeem.

Op deze pagina:

Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.Bekijk op YouTube

Het Assassin's Creed Valhalla health-systeem uitgelegd - hoe je jezelf moet genezen en is er health-regeneratie?

Zoals we eerder al vermeldde, werkt het health-systeem in Assassin's Creed Valhalla anders dan bij de vorige Assassin's Creed-games.

Zo is er na een tijd geen automatische health-regeneratie en moet je altijd iets doen om te kunnen genezen.

Hoe je jezelf geneest in Assassin's Creed Valhalla

Er zijn drie manieren om te kunnen genezen in Assassin's Creed Valhalla:

  1. Een ration nuttigen - aan het begin van de game is het mogelijk om een enkele ration mee te dragen. Die capaciteit kun je vergroten wanneer je progressie maakt in de game. Om een ration te nuttigen moet je ofwel op het rechtse pijltje van je D-Pad of op de letter H van je toetsenbord drukken.
  2. Eten nuttigen - hieronder vallen bessen die je van struiken plukt, wilde paddestoelen, interactieve potten, manden of schalen met voedsel die je in de gamewereld vindt.
  3. Slapen in je bed - deze optie ontgrendel je als je de Settlement in Assassin's Creed Valhalla vrijspeelt. Slapen in het longhouse is de ideale manier om volledig te genezen.

Dat laatste doe je bijna niet, omdat de slapen-in-je-bed-optie bij het verkennen van Angelsaksisch Engeland erg onpraktisch is. Daarom zul je vaak jezelf moeten genezen door een ration of voedsel te eten.

Voedsel is meestal te vinden in de vorm bessenstruiken die je vindt in de gamewereld, zij het op het platteland of verspreid rondom de buitenkant van gebouwen of steden. Daarbij horen je eigen settlement waar je meer 'standaard' eten vindt in de vorm van stomende stoofpotten op het vuur of op de tafels in de dining halls en huizen.

Rations daarentegen zijn nauw verwant aan eten, maar zijn toch net iets anders. Rations genezen je immers meer dan eten, kun je bij je dragen en kun je ten allen tijden nuttigen waar nodig. Daarmee heeft dit dus de hoogste prioriteit als je jezelf wilt genezen en dient jagen op eten meer als een backup. Het is dus erg belangrijk om je rations op een strategische manier te nuttigen. Hieronder meer daarover.


Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.


Hoe krijg je rations in Assassin's Creed Valhalla?

Rations zijn de kern van het health-systeem in Assassin's Creed Valhalla en is het belangrijkste waarop je je moet focussen als je je health tijdens gevechten en daarbuiten op peil wilt houden.

Hoe werken rations en hoe krijg je ze?

Wanneer je eten verzamelt uit je omgeving - bessen en meer - en je healthmeter is niet vol, dan zal dat voedsel je genezen. Als je dat echter doet wanneer die meter vol is, dan telt het in plaats daarvan als ration. Je hebt er echter wel verschillende struiken met bessen - of minder van ander 'echt' eten dat je kunt krijgen van een pot of een dinner table - voor nodig om een ration te maken.

Kortom, om een ration te krijgen, moet je voedsel in al zijn verschillende vormen verzamelen. Je kunt je voortgang om een ration te krijgen, zien in de linkeronderhoek van je scherm: in de vorm van een kleine cirkel rond een nummer. Als die cirkel helemaal gevuld is, dan krijg je een ander ration.


Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Hoe vergroot je de ration storage in Assassin's Creed Valhalla?

Aan het begin van de game, kun je ten allen tijden maar een ration met je meedragen. Als je vervolgens, met een volle healthmeter en volledige ration-capaciteit, meer eten wilt verzamelen, dan is dat niet mogelijk.

Het is duidelijk dat een miezerige ration niet geweldig is. Dat komt omdat je waarschijnlijk regelmatig gewond raakt en omdat een keer je genezen tijdens gevechten niet genoeg is, is het daarom erg handig om niet telkens te moeten wegrennen om bessen te gaan eten als je gewond raakt.

Hoe vergroot je je ration storage?

Om je ration storage te vergroten, moet je naar je inventory gaan in het menu en daar zie je aan de linkerkant van het scherm een rantion-icoon. Daar ga je vervolgens opstaan met je cursor en dan druk je op een knop om je maximale capaciteit uit te breiden. Als je wilt upgraden, dan heb je er echter wel grondstoffen, zoals Leather en Iron Ore, voor nodig. Op het begin kost zo'n upgrade weinig, maar na een tijd kan dat wel oplopen. Zo kost de eerste upgrade 100 Iron en 50 Leather en de volgende 300 Iron en 140 Leather.

Verzamel dus gewoon meer Leather (van kisten of door te jagen) en Iron Ore (van kisten of door kleine gloeiende en opgestapelde stenenkapot te slaan) en ga naar het menu om de volledige capaciteit uit te breiden als je het gevoel hebt dat je huidige ration-capaciteit ontoereikend blijkt te zijn.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next