Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - De Goodwin beslissing: De impact op het verhaal als je in Holy Day met Goodwin moet afrekenen

Zo reken je in Assassin's Creed Valhalla af met Goodwin.

Tijdens de Holy Day-missie in Assassin's Creed Valhalla moet je op een bepaalde moment vechten met Goodwin.

Op een bepaalde moment tijdens het gevecht moet je kiezen om Goodwin te doden of te sparen. Welke je ook kiest, de impact op de Valhalla-verhaallijn zal zeer klein zijn en niet even groot als de keuzes die het einde bepalen.

Hieronder ontdek je wat de gevolgen zijn als je besluit om Goodwin te doden of te sparen. Mocht je besluiten om verder te lezen, pas dan zeker op voor spoilers!

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoASSASSIN'S CREED VALHALLA - Post-Launch & Season Pass Trailer
Assassin's Creed Valhalla - Post-Launch en Season Pass Trailer

Hoe verlopen de Holy-missies en het doden of sparen van Goodwin in Assassin's Creed?

Nu Eivor Jarl van Ravensthorpe is, wordt het tijd om King Aelfred aan te pakken. Guthrum voert namelijk al heel de game oorlog en nu wil Eivor zich hierin mengen door King Aelfred zijn leger te verslaan en Engeland veroveren.

Guthrum en Aelfred ontmoeten elkaar op een bepaald moment onder niet al te beste omstandigheden. Na een tijd loopt het echter zodanig uit de hand dat Eivor en zijn vrienden de stad (Kingdom's End) platbranden.

Eivor en Guthrum smeden vervolgens een plan om Aelfred onverwachts aan te vallen, maar voordat dat kan gebeuren moet Eivor eerst Danes, die door Aelfred gevangen worden gehouden bij de Hamtun Blockade, bevrijden.

Nadat je al je bondgenoten hebt opgetrommeld, gaat Eivor met hen naar Chepaham / Cippanhamm, waar Aelfred deelneemt aan de Holy Day-feesten (Holy Day).

Jammer genoeg, was dit allemaal een list en worden Eivor en zijn bondgenoten aangevallen door Aelfred zijn soldaten, die onder leiding van zijn reeve Goodwin staan. Hoewel Soma, Hunwald en Hjorr allemaal sterven in dat gevecht, slaagt de groep er toch in om Chepaham te veroveren.


Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Het doden en sparen van Goodwin Kill in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Op een bepaald moment in het gevecht met Goodwin, moet Eivor kiezen uit:

  • I will kill you.
  • I can still use you yet.

Welke impact heeft het doden of sparen van Goodwin op Assassin's Creed Valhalla?

Wat je ook kiest maakt niet uit: Goodwin zal ofwel zelfmoord plegen of door jou worden gedood.

Kort daarna praat Eivor met Guthrum en die besluit dan dat hij geen oorlog meer wil voeren met Aelfred en daardoor eindigt ook meteen de campagne tegen King Aelfred.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties