Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla geslachtskeuze Eivor: de 'Let the Animus choose'-optie en hoe je tussen de mannelijke en vrouwelijke versie van Eivor wisselt uitgelegd

Hoe je doorheen de game wisselt van geslacht met Eivor.

Assassin's Creed Valhalla volgt het voorbeeld van Odyssey en geeft je de mogelijkheid om te wisselen naar een ander speelbaar hoofdpersonage.

Er is echter wel een verschil. In Odyssey heb je namelijk aan het begin van het verhaal toegang tot twee verschillende personages en in Valhalla maar tot één, Eivor, die te spelen is in een mannelijke en vrouwelijke versie.

Om die reden is het in-game mogelijk om in de Animus memory stream te kiezen voor beide opties en biedt het spelers tegelijkertijd de welgekome mogelijkheid om hun ervaring verder aan te passen.

Het is verder ook mogelijk om met een combinatie van beide geslachten te spelen als onderdeel van de Let the Animus choose-optie - en tegelijkertijd een optie die zorgt voor meer onvoorspelbare uitkomsten.

Hoewel je deze keuze vroeg in de game moet maken, is het goede nieuws dat dit geen permanente keuze en daarom kun je deze ten allen tijde ongedaan maken.

In deze guide leggen we je uit hoe je in Assassin's Creed Valhalla kunt wisselen tussen de mannelijke of vrouwelijke versie van Eivor en wat de Let the Animus choose-optie precies betekent (als spoilers je niet afschrikken natuurlijk).

Op deze pagina:

Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.Bekijk op YouTube

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla hebben we ook nog gidsen over terugkeren naar Noorwegen met Atlas, flyting tips en mounts.

Hoe verander je in Assassin's Creed Valhalla naar de mannelijke of vrouwelijke versie van Eivor?

Je kunt al vrij vroeg in de game, na de proloog, beslissen of je wil spelen als de mannelijke, vrouwelijke of beide versies van Eivor - maar zoals we eerder al vermeldden staat die keuze niet vast en kun je er te allen tijde op terug komen.

Bekijk op YouTube

Om het geslacht van Eivor in Assassin's Creed Valhalla te veranderen, moet je naar het Animus-menu gaan.

Dat doe je in het Inventory-onderdeel van het hoofdmenu. Eens je daar bent, duw je op het pijltje naar boven op het D-Pad - zoals voorgesteld wordt in de rechteronderhoek van het scherm.

Daar krijg je drie opties - de vrouwelijke of de mannelijke versie van Eivor of de 'Let the Animus choose'-optie. Welke optie je ook kiest, je zult onmiddellijk van geslacht veranderen, zoals je kunt zien in de character preview in het Inventory-scherm. Dat betekent gelijk ook dat je een oneindig aantal keer kunt veranderen van geslacht.

Wanneer je niet zeker bent dat je de juiste keuze hebt gemaakt voor dat specifieke aankomende tussenfilmpje, onthoud dan dat je op elk moment je voortgang kunt opslaan. Daardoor krijg je vervolgens de kans om het tussenfilmpje te bekijken en daarna je game terug te laden en te kiezen voor een ander geslacht en het filmpje opnieuw te bekijken.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

De 'Let the Animus choose'-optie van Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Hoewel de uitkomst bij de mannelijke of vrouwelijke versie van Eivor duidelijk is, is dat bij de 'Let the Animus choose'-optie niet het geval. Dat ondanks het feit dat de beschrijving de optie omschrijft als de 'standaard'-keuze.

In-game wordt de optie omschreven als 'Afhankelijk van de huidige sterkte, zal de Animus kiezen voor de sterkere vrouwelijke of mannelijke memorystream.'

Het is een beetje vaag - maar dat is reden te meer om je te laten verrassen tijdens een bepaald moment van het verhaal. We willen je wel waarschuwen dat de onderstaande tekst spoilers bevat en als je alles zelf wilt ontdekken, dan kun je beter nu wegklikken.

Oke - beschouw dit als je laatste spoilerwaarschuwing voor de 'Let the Animus choose'-optie!

Wanneer je besluit om te gaan voor de 'Let the Animus choose'-optie, dan speel je als de vrouwelijke versie van Eivor en verander je bij bepaalde stukken van het verhaal naar de mannelijke versie van Eivor.

Specifiek gebeurt dat bij je bezoek aan de mythische werelden van de game. Daar speel je namelijk als de mannelijke versie van Eivor in een verhaal rond je verwantschap met Odin.

Kies je voor de vrouwelijke of mannelijke versie van Eivor, dan zul je heel de game spelen als dat geslacht van het hoofdpersonage.

Omdat de 'Let the Animus choose'-optie een standaardoptie is, wijst dat er op dat de vrouwelijke versie van Eivor canon is in Assassin's Creed Valhalla. De Animus geeft bij de stukken in de 'echte wereld' namelijk altijd de voorkeur aan de vrouwelijke versie van het hoofdpersonage - de stukken van de 'echte wereld' zijn verder stukken die voorkomen in het grootste deel van de game.

Read this next