Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla Flyting tips: hoe je elk flyting-duel risicoloos kunt winnen uitgelegd

Zo win je elke woordenoorlog.

Flyting in Assassin's Creed Valhalla is een zijactiviteit waarbij je vecht met woorden in plaats van met een bijl.

Net als de befaamde zwaardgevechten van Monkey Island waarbij je via beledigingen een zwaardgevecht moet winnen, zijn dit viking rap battles waarbij je enkel vecht met gesproken dialogen die je op voorhand kiest.

Dus des te sneller je het perfecte ritme, de goede rijmpjes en de juiste dis vindt, des te sneller je de overwinning naar je toetrekt.

In Assassin's Creed Valhalla is flyting een manier om je charisma te verbeteren. Hoe hoger die statistiek staat, hoe meer dialoogopties je krijgt bij conversaties. Daarnaast is het ook een handige bron van inkomsten door te wedden op een geslaagde afloop.

Hoewel flyting erg lastig kan zijn, is er toch een makkelijke en risicoloze manier om gegarandeerd elk gevecht te kunnen winnen.

Op deze pagina:

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla hebben we de volgende gidsen over het wisselen van Eivors geslacht, teruggaan naar Noorwegen met de Atlas en mounts.

Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.Bekijk op YouTube

Hoe flyting in Assassin's Creed Valhalla in z'n werk gaat en onze tips omtrent flyting-reacties

Flyting is een zijactiviteit die je vindt doorheen de verschillende dorpen en steden van de gamewereld. Je komt voor het eerst in aanraking met flyting als je je in Noorwegen waagt aan de tweede helft van de Family Matter-missie. In die missie maakt Alvis je wegwijs in de verschillende zijactiviteiten van de game.

Bekijk op YouTube

Net zoals bij alle andere nevenactiviteiten, zal er bij deze activiteit een icoontje(een masker met een lachend gezicht) op je scherm verschijnen als je dichtbij zo'n duel komt. Voor je eraan kunt beginnen moet je eerst de inzet bepalen.

In theorie is flyting erg makkelijk - je moet namelijk elke keer met een gepaste belediging reageren nadat je sparringpartner een beledigde zin uitspreekt - in de praktijk is dat echter anders, want daar kun je het namelijk erg gemakkelijk verpesten

Er zijn drie gouden regels - je moet zorgen dat het rijmt, dat de belediging even lang is en dat het qua ritme overeenkomt met de vorige zin. Bij het kiezen van het juiste antwoord elimineer je best eerst de zin die niet rijmt en pas daarna kijk je of de zin qua lengte en structuur gelijklopen met de vorige zin.

Hier rijmt de zin met 'clod' niet en komt de bovenste optie - een snelvuurlijst met beledigingen - het beste overeen met wat je net hoorde.

Hieronder vind je de belangrijkste dingen waarop je moet letten:

  • Er is altijd maar één van de drie antwoorden correct en om het gevecht naar je toe te kunnen trekken, moet je merendeel van de reacties juist hebben (dus als een gevecht in totaal uit drie rondes bestaat, dan moet je er twee van winnen).
  • Als je de zin van je tegenstander niet goed hebt begrepen, dan kun je deze laten herhalen.
  • Als je het onderspit delft, dan ben je je inzet kwijt, maar kun je het ten allen tijden opnieuw proberen.
  • Elk duel zal elke keer hetzelfde zijn
Om flyting-duels te vinden, moet je op de map zoeken naar het icoontje met het lachende gezicht.

Met de laatste twee puntjes in het achterhoofd, kun je stellen dat je nooit charisma-punten zult mislopen en dat je sowieso alle flyting-duels kunt winnen.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Hoe je risicoloos flyting-duels wint in Assassin's Creed: Valhalla

Omdat flyting-duels (naar onze ervaring) elke keer op dezelfde manier verlopen en kunnen worden overgedaan als je verliest, betekent dit dat je het opnieuw kunt proberen tot je het goed hebt.

.

Hoewel je bij elk duel je geld kunt verwedden, raden we je aan om voor elk duel te saven.

Dat laatste doe je door naar het menu-scherm te gaan, daar duw je op je D-Pad op het linker pijltje en zie je verschillende systeeminstellingen op je scherm - daaronder ook de mogelijkheid om te kunnen saven.

Eens je dat gedaan hebt, dan kun je het duel aanvatten met de maximale inzet. Mocht je het duel toch nog verliezen, onthoudt dan de foute reacties, laad vervolgens je save file (dat doe je in hetzelfde menu waar je gesaved hebt) en probeer het opnieuw.

Dat betekent dat je niet telkens geld moet verspillen als het niet van de eerste keer lukt. Als het echter wel lukt, dan mag je er zeker van zijn dat je behoorlijk wat winst maakt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties