Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - Faravid of Halfdan: Is Faravid een verrader in Of Blood and Bonds

Alle Faravid en Halfdan verhaalkeuzes in Of Blood and Bonds uitgelegd.

Doorheen de Assassin's Creed Valhalla-missie Of Blood and Bonds, krijg je verschillende keuzes waarin je de kant van Faravid of Halfdan kiest.

Met deze keuzes bepaal je of Faravid een verrader is of dat Halfdan voor gestoord wordt verklaard, of misschien al is. Net als toen je moest besluiten wie de nieuwe Jarl van Snotinghamscire wordt, is deze keuze uiteindelijk van invloed op de verhaallijn van Assassin's Creed Valhalla.

Hieronder vind je alle consequenties voor de verhaalkeuzes van Of Blood and Bonds, maar hou er rekening mee dat deze pagina vol staat met spoilers.

In deze gids:

Als je meer over Assassin's Creed Valhalla wilt weten, hebben we gidsen voor Eivors uiterlijk veranderen, Soma's verrader, terugkeren naar Noorwegen met de Atlas en wat flyting tips.

Cover image for YouTube videoASSASSIN'S CREED VALHALLA - Post-Launch & Season Pass Trailer
Assassin's Creed Valhalla - Post-Launch en Season Pass Trailer

Hoe de keuzes in Of Blood and Bonds en de verschillende Faravid en Halfdan keuzes werken in Assassin's Creed Valhalla

Eivor moet bepalen of Faravid een verrader is in Chapter 5 van 'The Sayings of Halfdan', tijdens de missie 'Of Blood and Bonds'.

Eivor krijgt een oproep van de malende Halfdan Ragnarsson, die gehoord heeft wat er in Jorvik is gebeurd (War in the North).

Nu dat Halfdans mankrachten tegen de Picts vechten, heeft hij Eivors hulp nodig. Na aankomst in Donecaestre, geeft Halfdan Eivor de taak om te bepalen of Faravid, een van zijn beste bondgenoten, stiekem een verrader is die hem wil vermoorden.

Eivor stemt toe om zich bij Faravids leger bij Alortun te voegen en de Picts te verdrijven (Honor Has Two Edges), als poging om Faravids vertrouwen te winnen.

Vertel Faravid 'He doubts you', 'I am here to fight' en 'you doubt me' in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Doorheen het verhaal worstelt Eivor met diens loyaliteit aan Halfdan en diens vriendschap met Faravid. Eivor heeft in Alortun de keuze om open kaart met Faravid te spelen:

  • 'Hij twijfelt aan je.' (He doubts you.)
  • 'Ik ben hier om te vechten.' (I am here to fight.)
  • 'Je twijfelt aan me?' (You doubt me?)

Ervoor kiezen om Faravid de waarheid te vertellen maakt hem onrustig en liegen maakt het alleen maar erger, maar Faravid vertrouwt je.

Vertel Faravid 'Your secret is safe', 'I cannot hide this' of 'let the gods decide' in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Samen brengen Faravid en Eivor een fort van de Picts tegen de vlakte. Na het gevecht deelt Faravid zijn plan om een groot fort van de Picts aan te vallen, namelijk Magnis. Faravid gelooft dat hij dit zonder de hulp van Halfdan kan doen.

Eivor krijgt de keuze:

  • 'Je geheim is veilig' (Your secret is safe.)
  • 'Ik kan dit niet verhullen.' (I cannot hide this.)
  • 'Laat de goden bepalen.' (Let the gods decide.)

Kiezen voor 'Your secret is safe' houdt Faravid te vriend. De andere twee bewijzen je loyaliteit aan Halfdan.


Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Vertel Halfdan dat Faravid een aanval plant of eervol is in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Terug in Donecaestre krijgt Eivor de keuze om open kaart met Halfdan te spelen:

  • 'Faravid plant een aanval.' (Faravid is planning an attack.)
  • 'Faravid is eervol.' (Faravid is honorable.)

De waarheid tegen Halfdan vertellen over Faravids plan verhoogt Eivors loyaliteit.

Als je tegen Halfdan liegt, gelooft hij je niet en eist hij te weten waar Faravid heen gaat.

In het gesprek laat Eivor vallen dat Faravid niet degene is die hem wil vergiftigen, maar eerder de geneesvrouw Moira die Halfdan dagelijks een drankje toedient. Om haar vrij te spreken stuurt Halfdan Eivor naar Moira (Road to Hamartia), die Eivor van haar onschuld weet te overtuigen.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

De consequenties van Halfdan voor gek verklaren of tegen Faravid vechten in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Om de Picts te verlaan, schakelt Faravid de hulp van Koning Ricsige te Jorvik in (This Son of Jorvik). Aanvankelijk slaat Ricsige het aanbod af totdat Eivor een vervalst bevel van Halfdan levert. Koning Ricsige stemt toe om zijn fyrd tegen de Picts te laten vechten en Eivor en Faravid maken zich voor de strijd op (Honor's Hubris).

Bij Fort Magnis komen Eivor, Faravid en Halfdan oog in oog te staan met het leger van de Picts. Dan zien ze dat Koning Ricsige zichzelf de koning van Northumbria heeft verklaard, met de hulp van de Picts. Na een hevige strijd verslaat Eivor Koning Ricsige.

Terug in Jorvik benoemt Halfdan zichzelf de Koning van Northumbria. Tijdens de kroningsceremonie krijgt Halfdan een hoestbui, waarna wordt ontdekt dat de bekers waaruit hij drinkt van lood zijn.

Dit mondt uit in een laatste confrontatie tussen Eivor en Faravid (Of Blood and Bonds).

Eivor heeft een aantal keuzes:

  • 'Je bent gestoord, Halfdan.' (You are insane, Halfdan.)
  • 'Stop hiermee of vecht tegen me, Faravid.' (Stand down or fight me, Faravid.)

Kies je voor 'You are insane, Halfdan', dan wordt Faravid verbannen en sluit Halfdan geen alliantie met je.

Kies je voor 'Stand down or fight me, Faravid' , ontstaat er een gevecht tussen Eivor en Faravid.

Nadat Eivor wint, executeert Halfdan Faravid meteent. Halfdan spreekt daarna zijn alliantie met de Raven Clan uit.

We hebben ook nog Assassin's Creed Valhalla gidsen over Soma's verrader, het doden of sparen van Leofrith, het doden of sparen van Rued, de resources meenemen of laten staan in England, of je Basim slaat, Ubba de waarheid vertellen over de dood van Ivarr, stemmen voor de volgende Ealdorman van Lincolnscire, en wie de volgende Jarl van Snotinghamscire moet zijn.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties