Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - Excalibur-gids: Waar vind je alle tabletlocaties van Treasures of Britain

Zo krijg je het legendarische wapen in handen.

Assassin's Creed: Valhalla's Excalibur is een interessant vooruitzicht - een kans om misschien wel het meest legendarische zwaard van Groot-Brittannië te bemachtigen.

Het is echter een moeilijk en obscuur wapen om te krijgen, waardoor Excalibur geen prompt of gerelateerde quest heeft - maar je kunt gewoon beginnen met het verzamelen van de benodigde voorwerpen op het moment dat je in Engeland aankomt.

We raden je echter aan om te wachten tot laat in de game, aangezien sommige vereiste onderdelen voor Excalibur drie baasgevechten bevatten. Het powerniveau ligt hoog, waardoor de gevechten extreem moeilijk zijn als je niet voorbereid bent.

Deze pagina legt uit hoe je Treasures of Britain-tablets kunt vinden en Excalibur kunt bemachtigen

Op deze pagina:

Als je meer wilt verzamelen, hebben we ook nog de Treasure Hoard maps opgelijst.

Cover image for YouTube videoASSASSIN'S CREED VALHALLA - Post-Launch & Season Pass Trailer
Dit gaat er nog komen in Assassin's Creed Valhalla

Hoe je Excalibur krijgt in Assassin's Creed Valhalla

Om Excalibur te krijgen, moet je elf Mysterious Tablets verzamelen. De eerste acht tablets worden de Treasures of Britain genoemd en daarvoor moet je naar enkele specifieke locaties gaan en parkour-uitdagingen voltooien.

Je krijgt ook één skill point per tablet, wat altijd handig is voor het verhogen van je Power level.

De overige drie tabletten zijn eigendom van drie Zealot-leden van The Ancient Order, genaamd Woden, Heike en Hrothgar, die willekeurig rondrijden in een aantal specifieke gebieden van Engeland.

Maar allereerst: tijd om de acht Treasures of Britain-tablets in handen te krijgen die in het hele land te vinden zijn.

Treasures of Britain Tablet-locatie 1: Cavern of Trials

Zodra je op deze locatie aan de oostkant van Cent aankomt, ga je het huis in en zoek je naar de ladder die ondergronds gaat. Volg vervolgens het pad naar binnen en gebruik Odin's Sight om de Key of Courage aan een touw te zien hangen. Die moet je via goede timing vanuit de lucht pakken.

Open de deur en ga verder tot je in een cirkelvormige gang komt met een verwoest standbeeld in het midden en verschillende ingangen eromheen op verscheidene hoogtes.

Elke opening brengt je naar een andere parkour-puzzel (ongeveer hetzelfde het pakken van de sleutel) en helemaal onderaan is een reeks deuren die de resterende drie sleutels (Balance, Agility en Dexterity) zullen gebruiken om te openen.

Het volgende gedeelte bevat duwbare kratten die je zo moet neerzetten dat je naar het volgende onderdeel kunt springen, en nadat je dat drie keer hebt gedaan, zul je een stenen trap vinden, met een tabletaltaar bovenaan.

Treasures of Britain Tablet-locatie 2: Grime's Graves

Grime's Grave ligt ten zuidwesten van Elmenham Je moet een Leap of Faith doen om in de grot te gaan en het lineaire pad volgen richting een houten platforms met daaronder een vervloekt altaar.

Vernietig het en de tablet is van jou.

Treasures of Britain Tablet-locatie 3: Old Cellar

Deze grot in het zuidwesten van Colcestre is vrij lineair (het pad splits in het begin, maar komt vrij snel weer bij elkaar), je hoeft alleen maar op de gifwolken te letten die je kunt vermijden of uitbranden met fakkels.

Zodra je de kelder hebt bereikt, gebruik je Odin's Sight om de sloten op de wijnvaten te markeren en erop te schieten, zodat de oude wijn het water onder het rooster doet stijgen en je zo de tablet kunt pakken.

Treasures of Britain Tablet-locatie 4: Wiccan's Cave

De Wicca-grot ligt ten westen van Jorvik en heeft een vrij lineair pad, maar is uiteindelijk ook makkelijk om in te verdwalen. Ga naar binnen totdat je bij een open gebied met de boom op een centraal platform komt, klim naar de boom en spring richting de muur aan je rechterkant.

Volg weer een lineair pad totdat je een T-gang bereikt. Kijk vervolgens naar rechts richting een doodlopende weg zijn. Schiet een pijl naar de ijsmuur en als deze eenmaal kapot is, ga je door totdat je een gesloten deur ziet.

Je kunt nu naar de linker kleine ingang gaan waar twee boze zwijnen op je wachten, of je kunt de deur aan de rechterkant openbreken en de kip begroeten die daar zit. Wat je ook van plan bent, er is een gat aan de zijkant van de afgesloten kamer waardoor je het deurslot kunt kapotmaken en naar binnen kunt gaan om de tablet te pakken

Treasures of Britain Tablet-locatie 5: Red Lichen Cavern

Na een korte trip naar het oosten van Wincestre kom je aan bij de Red Lichen Cavern.

Zodra je bij het eerste open gebied aankomt, ga je naar links en vanaf daar is het pad naar de tablet vrij duidelijk. Er zijn echter wel gifwolken, die je kunt negeren of met een fakkel kunt uitbranden.

Waar je ook voor kiest, zorg dat je snel bent en ga zo snel mogelijk weg. Dan komt het allemaal goed.

Treasures of Britain Tablet-locatie 6: Wocig

Deze grot in het noordoosten van Chepeham heeft een vrij moeilijk parkour. Vaar met de boot tot je een stenen trap ziet en stap dan uit.

Loop met de trap naar boven, kijk naar de linkermuur en klim naar de top. Van daaruit moet je naar verschillende parkour-platforms springen die rond de grot gaan, totdat je een fakkel ziet.

Ga door de kleine ingang, gebruik vervolgens Odin's Sight om de kamer aan de linkerkant te zien, en maak heel voorzichtig de brandbare potten kapot, totdat ze allemaal vernietigd zijn en je in staat bent om onder een kleine spleet onder de muur te komen (verborgen door de potten) die je naar de tablet leidt.

Treasures of Britain Tablet-locatie 7: Deoraby Spar Cavern

Als je eenmaal in de grot in het noordelijke deel van Snotinghamscire bent, moet je naar het bovenste platform klimmen, dat je door een spleet in de muur naar een open kamer met drie verwoeste beelden brengt.

Je moet eerst via het linkerpad gaan, zodat je veilig naar de rechterkant van de kamer kunt gaan, en als je bij het volgende standbeeld bent, zie je een verstopt parkour die naar de noordkant van de kamer gaat

Klim daarna op het standbeeld en spring op een paar platforms, en ga vervolgens naar de tabletkamer.

Treasures of Britain Tablet-locatie 8: Santlache Mine

Allereerst, ga je naar binnen via de trapingang. Blaas vervolgens de breekbare muur aan de rechterkant op en ga vooruit totdat je bij een doodlopend stuk komt. Je ziet vervolgens een kleine ingang aan de linkerkant.

Eenmaal binnen klim je de ladder op, ga je verder tot je weer een andere ladder ziet met een breekbaar slot, en na wat parkourplatforms vind je een zipline die je kunt gebruiken. Nadat je in het nieuwe open gebied bent, blaas je de breekbare muur op om in de volgende zone te komen, die gevuld is met water.

Ga achter het houten wiel en duik onder water voor een lange duiksessie, dus doe niet al te gek. Breek de deur onderwater en je komt aan in de kamer met het mysterieuze tablet in het midden.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Waar vind je de laatste drie Mysterious Tablets in Assassin's Creed Valhalla?

Om de laatste drie Mysterious Tablets te krijgen, moet je specifieke Zealots van The Ancient Order verslaan.

Hrothgar

Hrothgar loopt te voet rond in Suthsexe. Zijn Power is 280 en hij slaat niet alleen hard, maar hij geneest ook zichzelf, dus je moet echt voorbereid zijn voordat je tegen hem wilt vechten.

Heike

Met een Power van 250 zwerft Heike over de wegen van Essexe. Uitgerust met een zwaard en een zwaar schild, is hij opvallend snel en slaat hij hard. Eveneens heeft hij een voorliefde voor gifbommen, en is zijn zwaard bedekt met gif.

Woden

De derde Zealot patrouilleert over de hoofdwegen van Cent. Zijn Power is 220 en hoewel hij niet zo sterk is als de andere twee, is hij erg snel en gebruikt hij flitsbommen. Blijf dus rustig ontwijken en je zult hem verslaan.

Waar vind je Myrddin's Cave en Excalibur krijgen uitgelegd

Zodra je alle tabletten hebt, ga je richting Myrddin's Cave in Hamtunscire. Pas echter op voor wilde beren en volg het pad.

Eerst moet je een paar parkour-uitdagingen voltooien en een Leap of Fait doen, die naar een onderwateringang leidt.

Daarna kom je in een open gebied met elf monolieten en het altaar waar Excalibur in het midden zit opgesloten.

Plaats alle tabletten in hun respectievelijke slots en je krijgt het mythische zwaard Excalibur.

Houd er rekening mee dat je het zwaard niet kunt krijgen totdat je alle tabletten in de monolieten stopt. Dus we raden je aan om pas aan het eind richting de grot te gaan.

Hoe goed is Excalibur in Assassin's Creed Valhalla? Excalibur-statistieken en extraatjes uitgelegd

Nu je eindelijk de legendarische Excalibur hebt, is het tijd om flink wat schade te veroorzaken!

Excalibur is een Mythical quality two-handed zwaard dat tot de Bear Skill Tree behoort.

Het zwaard is al geüpgraded naar niveau 7 en het passieve effect zorgt dat Heavy finishers en Criticals alle vijanden in de buurt verblinden. Het heeft ook nog een drie slots voor Runes, waardoor je flink wat ruimte krijgt om te verbeteren. Trouwens, het zwaard is ontzettend glanzend en het maakt een geweldig geluid als je ermee zwaait. Het ziet er ook gewoon cool uit.

Maar uiterlijk en statistieken zijn niet alles. Je kunt met behulp van de Dual Heavy Wielding perk nog een ander wapen gebruiken, waardoor je niet te stoppen bent.

Als je meer wilt verzamelen, hebben we ook nog de Treasure Hoard maps opgelijst.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties