Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla - Eel locaties: hoe je Eel krijgt en aan het Ledecestrescire Sauce pot world event toevoegt

Aal voor de saus.

Eel locaties in Assassin's Creed Valhalla zijn lastig te vinden als je niet weet waar je moet starten.

Als je vastzit in het Ledecestrescire Sauce world event, dan vraag je je ongetwijfeld af waar je Eel krijgt en hoe je Eel aan de pot toevoegt.

Hieronder leggen we je alles over Eel vinden uit en hoe je het daaraan gerelateerde Ledecestrescire Sauce world event succesvol afrondt.

Op deze pagina:


Ledecestrescire Sauce world event uitgelegd - waar start je het en wat moet je doen?

Om het Ledecestrescire Sauce world event te starten, ga je naar het noordoostelijke gedeelte van Ledecestrescire, bij de rivier.

Daar stuit je op een klein huis met een nogal gefrustreerde Anglo-Saxon man die buiten zit. Hij heeft moeite met het maken van een of andere saus. Blijkbaar kun jij hem daarbij helpen.

Je taak is om Eel te vinden; eentje is voldoende. Dat geef je dan aan hem zodat hij het aan zijn saus kan toevoegen. Het is het laatst ingrediënt dat hij nog niet getest heeft, omdat hij het nergens kan vinden.

Wanneer je een Eel gevonden hebt (zie onder) moet je naar de man toe, met hem praten en tot slot toevoegen aan de kookpot boven het vuur. Daarmee voltooi je de quest, maar er is ook een gedeelte waarmee je de saus ook naar zijn store kan meenemen: via een trap het vierkante gat in de grond achter hem.

Als je dan toch hier bent: er zijn hier de nodige schatten te vinden!


Assassin's Creed: Valhalla Eel-locatie - hoe krijg je Eel en toevoegen aan de pot

Nadat je met de ambitieuze chefkok gepraat hebt, loop je van hem weg richting de rivier. Daar zie je een kleine steiger in het water.

Ga daar naartoe en kijk goed naar het water. Daarin zie je net onder het oppervlak van het water iets geelachtigs bewegen. Dat zijn Eel.

In het bovenste gedeelte van deze afbeelding zie je iets geelachtigs: Eel.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Hoe je Eel krijgt

Om Eel te krijgen, moet je vissen of met je bijl en boog op ze schieten.

Als je gaat vissen, houd dan de D-pad ingedrukt en selecteer het vis-icoontje rechts onderin. Je moet wel eerst de Fishing Hut als gebouw in je Settlement hebben om toegang tot de vishengel te krijgen.

Richt je hengel op het groepje rondzwemmende Eel en werp 'm uit. Wacht totdat je controller trilt en de lijn strak staat, om vervolgens herhaaldelijk op X/A of kruisje/vierkantje te drukken om de lijn binnen te halen.

Als je goed kan richten, is het schieten met pijl en boog een snellere optie, maar je moet wel eerst Odin Sight gebruiken (rechter analoge stick van je controller indrukken). Op die manier worden de Eel eventjes uitgelicht. Pak dan direct je pijl en boog, om vervolgens op een aal te schieten. Het klinkt lastig, maar met een beetje geduld is dit prima te doen.

Als je mist, verspreiden de Eel zich maar blijven ze wel in de buurt. Je kunt ze nog steeds via deze steiger bereiken.

Als je er een geraakt en gedood hebt, zie je bloed aan het wateroppervlakte. Zwem er naartoe en interacteer ermee. Bij de eerste gedode aal kregen we geen Eel item, dus het kan zijn dat je er nog een paar moet doden.

Ga terug naar de man en praat met hem. Hij vraagt je de Eel in de kookpot te gooien.

Hoe je Eel aan de kookpot toevoegt

Als je recht voor de man staat en hem direct aankijkt, draai je net iets meer dan een kwartslag naar rechts. Daar zie je een kleine pot boven het vuur hangen. Loop er naartoe en interacteer ermee. Nu kun je de Eel aan de kookpot toevoegen en gaat Eivor de kookcreatie proeven.

Het is op zijn zachtst gezegd niet bepaald lekker, maar oefening baart kunst.

Praat weer met de man. Hij denkt erover na om naar een plek genaamd Worcester te gaan. Vergeet niet de pot naast hem naar zijn winkel met je mee te dragen voor nog meer reacties van Eivor en een kist.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties