Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla Atlas: Hoe je naar Noorwegen terugkeert en hoe je naar andere regio's reist uitgelegd

Een reisje rond de wereld na een simpele druk op de knop.

De Atlas in Assassin's Creed Valhalla geeft je de mogelijkheid om makkelijk tussen de verschillende regio's van de game te reizen - iets dat erg van pas zal komen als je aankomt in Engeland aan het begin van het verhaal.

Hoewel aankomen in Engeland een monumentale stap is voor onze personages, moet dat het niet zijn voor de spelers - met de Atlas is het namelijk mogelijk om op elk moment terug te keren naar Noorwegen.

Dat is vooral handig als je bepaalde zijmissies wil voltooien of als je bepaalde plekken wil verkennen die je over het hoofd zag aan het begin van de game - en omdat er in Noorwegen een aantal high-game-gebieden zijn waar je nog geen toegang tot krijgt, is het toch ook een belangrijk detail om te weten voor de endgame.

Op deze pagina:

Voor meer hulp met Assassin's Creed Valhalla, hebben we gidsen over het veranderen van Eivors geslacht, flyting tips en mounts.

Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.

Wanneer krijg je in Assassin's Creed Valhalla toegang tot de Atlas?

Dankzij de Atlas kun je vanaf je huidige regio reizen naar andere regio's.

Dat is geen probleem in het grote Noorwegen, want dat gebied is vanaf het begin van de game volledig zichtbaar in het map-scherm.

Noorwegen voelt, om de juist redenen, aan als thuiskomen - het is dus erg leuk om te weten dat je er op elk moment naar kunt terugkeren.

Maar eens je aankomt in Engeland - dat gebeurt ongeveer na vier uur spelen of is afhankelijk van de zijactiviteiten die je in Noorwegen doet - dan is enkel Engeland zichtbaar op de map en dat betekent op zijn beurt dan weer dat de Atlas een makkelijk hulpmiddel is om snel heen en weer te reizen tussen Engeland en Noorwegen.

Je ontgrendelt de Atlas nadat je aankomt in Engeland en de Ravensthorpe nederzetting bouwt. Dat gebeurt kort nadat je aankomt in het nieuwe land en de rivier moet afvaren als onderdeel van een verhaalmissie, oftewel ongeveer dertig minuten na aankomst.

Eens je die eerste missie hebt voltooid, dan krijg je toegang tot de Atlas.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Hoe gebruik je de Atlas in Assassin's Creed Valhalla om te reizen tussen Noorwegen en andere regio's?

Om de Atlas te kunnen gebruiken, ga je naar het map-scherm en duw je op Y op Xbox of op Driehoek op PlayStation, zoals je ziet in de hoek links onderin het scherm.

Vervolgens krijg je een menu te zien, waarin de beschikbare regio's worden getoond. Hier selecteer je de gewenste optie en na een laadscherm teleporteer je naar de 'basis' van die bepaalde regio.

Wanneer je terug wil gaan, dan doorloop je de hierboven genoemde stappen gewoon opnieuw.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat je niet naar een andere regio kunt gaan tijdens een missie of als er op dat moment belangrijkere dingen zijn die je aandacht vragen. Anderzijds is het erg bevrijdend om te weten dat je op elk moment kunt reizen tussen de verschillende regio's.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties