Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Valhalla ability en Book of Knowledge locaties

Onze gids met alle abilities en Book of Knowledge locaties.

De Books of Knowledge zijn verscheidene collectables die verspreid liggen over Engeland en Noorwegen en ervoor zorgen dat Eivor krachtige nieuwe abilities leert in Assassin's Creed Valhalla .

Deze zijn niet te verwarren met de skills, die je passieve personage verbeteren. Abilities zijn in plaats daarvan aanvallen die je kunt gebruiken tijdens gevechten in ruil voor een bepaald aantal adrenalinepunten.

Maar net zoals skills, zijn deze abilities onzichtbaar tot je ze tegenkomt. Om je bij dat laatste te helpen, vind je hieronder een (nog onvolledige) lijst met Book of Knowledge-locaties en de specifieke abilities die je ermee vrijspeelt.

Op deze pagina vind je:

Als graag meer dingen wilt verzamelen, dan raden we je aan om onze lijst met Treasure Hoard map locaties eens te bekijken.

Cover image for YouTube videoASSASSIN'S CREED VALHALLA - Post-Launch & Season Pass Trailer
Een voorsmaakje van wat je mag verwachten van Assassin's Creed Valhalla na de release.

Hoe Book of Knowledge locaties en Abilities werken in Assassin's Creed: Valhalla

Een Book of Knowledge is een verzamelobject dat Eivor kan vinden tijdens hun vikingavonturen. Deze objecten zijn vaak goed verborgen achter een puzzel of in vijandig gebied.

Er zijn er verschillende in elk gebied van de map en als je zo'n voorwerp oppakt, dan zal je een krachtige ability ontgrendelen die Eivor kan gebruiken in een gevecht door adrenalinepunten te besteden.

Telkens je een book vindt, dan zal je ofwel een ranged ofwel een melee special ability ontgrendelen. Eens je die hebt vrijgespeeld, dan zal je deze enkel kunnen gebruiken als je deze toewijst in het Ability menu. In dat menu kun je tegelijkertijd maximaal vier ranged en vier melee abilities toewijzen. Wisselen en experimenteren wanneer je een nieuwe ontgrendelt is dus zeker de moeite waard.

Per ability zijn er twee books verstopt in de speelwereld. Als je het tweede book van een ability vindt, dan zal die ability veel krachtiger worden. Hoewel dat het geval is, kun je ze allemaal in willekeurige volgorde vinden en geeft de game je in zekere mate de vrijheid om ze te verzamelen zoals jij dat wilt.

Er zijn verder ook verschillende manieren om de abilities te ontgrendelen in de spelwereld. Sommige vaardigheden kun je namelijk krijgen door Order-leden te doden en hun medallions aan Hytham in Ravensthorpe te geven. Andere kun je dan weer vinden door sidequests te voltooien..

De Assassin's Creed: Valhalla Abilities-lijst met hun locaties

Hieronder vind je een tabel met alle Assassin's Creed Valhalla Abilities en in welke regio je ze kunt vinden. Als je op de link klikt, dan zal je naar de respectievelijke regio springen waar je de precieze locatie van de ability kunt vinden.

Opmerking - deze lijst is nog niet klaar en zal de komende dagen en weken nog worden aangevuld.

AbilityBook of Knowledge locatie(s)In-game BeschrijvingUpgrade Beschrijving
Axe BlizzardEast Anglia (Destroyed Church), Wincestre (Wincestre Garrison)Je mikt en gooit een spervuur van axes.Elke vijand die hierdoor geraakt wordt, zal gestaggered worden.
Blinding RushEast Anglia (Ruined Tower), Suthsexe (Chertsey Abbey)Gebruikt stamina om ongezien te bewegen. Stopt als je contact maakt met de vijand.Succesvolle Assassinations onderbreken deze ability niet.
Dive of the ValkyriesGrantebridgescire (Isle of Ely), Cent (Lolingestone Bandit Camp)
Lanceer jezelf de lucht in en val op je vijanden.Brengt verdovende schade toe binnen een grote impactradius.
Feign DeathOxenfordscire (Leah Village Garrison), Glowecestrescire (Feign Death)Hou je vijanden voor de gek door voor dood te spelen.Voer een Verrassings-Assassination uit vanuit buiklig.
Focus of the NornirLedecestrescie (Offchurch), Lincolnscire (Bolingbroc Castle)Gebruik de kracht van de Nornir om extreem snel te richten en op je vijanden te schieten.Elke gedode vijand zorgt ervoor dat je meer damage doet.
Harpoon ImpalementLedecestrescie (Venonis), Essexe (Colcester)Spies een vijand met je harpoon en zwiep ze rond. Vijanden die objecten of andere vijanden raken zullen enorm veel damage oplopen. Eivor kan de tegenstander in stijl afmaken door hen naar zich toe te trekken!
Incendiary Powder TrapGrantebridgescire (Walden), Suthsexe (Briggworth)
Bevestigt een klein zakje met explosief poeder aan je pijl dat zich verspreidt waar de pijl ook neerkomt. Elke beweging in de buurt doet het poeder ontploffen. Verras nietsvermoedende voorbijgangers!Het poeder kan voor een tweede keer ontploffen
Kick of TyrEurvicscire (Threaded Pass), Snotinghamscire (Ulkerthorpe)Een woeste trap waarvan vijanden achteruit vliegen. Vijanden die objecten of andere tegenstanders raken, lopen extra schade op. Aangetrapte vijanden blijven liggen en zijn aan jouw genade overgeleverd.
Man's Best FriendOxenefordscire (Crepelgate), Ravensthorpe questRicht je wolf op een vijand.Je wolf zal aan je zijde blijven vechten.
Mark of DeathHordafylke (Alrekstad), Grantebridgescire (Meldeburne)
Blijf LMB indrukken om vijanden te markeren. Laat los om een dodelijk pijlensalvo af te vuren.Verhoogt het maximum aantal doelwitten.
Piercing ShotLedecestrescie (Templebrough Fort), Lincolnscire (Lincoln)Schiet een pijl met genoeg kracht af zodat deze door bijna elk obstakel kan gaan.Vermenigvuldigt de damage voor elke vijand waar de pijl doorheen gaat.
Poison StrikeKrijg je van Hytham in Ravensthorpe in ruil voor medallionsBrengt een giftig brouwsel aan op je rechter melee wapen. Vergiftigde vijanden lopen na verloop van tijd extra damage op.Geen
Poisonous Powder TrapEurvicscire (Petuaria Ruins), Snotinghamscire (Odin's Mine)Bevestigt een klein zakje aan je pijl dat een explosief poeder verspreidt waar de pijl ook inslaat. Elke beweging in de buurt doet het poeder ontploffen in een giftige mist. Iedereen die te dicht komt, staat een onaangename verrassing te wachten!Je val kan nu twee keer afgaan.
Rage of HelheimEurvicscire (Jorvik)Start een woedeaanval en gooi je vijand op de grond waardoor die niets kan doen tegen een spervuur van slagen. Klik snel om je evenwicht niet te verliezen.Geen
Ranged Poison StrikeKrijg je van Hytham in Ravensthorpe in ruil voor medallionsBrengt een giftig brouwsel aan op de punt van je pijlen.Geen
Raven DistractionLedecestrescie (Tonnastadir), Essexe (Belesduna Bandit Camp)Gebruik je raaf Synin om je vijanden kort af te leiden.Synin valt het doelwit aan om het afleidingsmanoeuvre te starten. Tijdens het gevecht verdooft Synin het doelwit.
Rush and BashGrantebridgescire (Revensburg), East Anglia (Dunwic)
Houd de knop ingedrukt om continue te rushen. Terwijl je rusht, maak je contact met een vijand om hem te grijpen en op te pakken. Gooi opgepakte vijanden van richels of tegen muren voor extra damage.Eivor maakt misbruik van verdoofde vijanden, die tegen de muur werden gegooid, door ze met een extra aanval af te maken.
Thorn of SlumberRygjafylke (Grittirsand), Cent (Dover Fortress)Een pijl die gemarkeerd is met het Svenfnthorn-symbool doet vijanden onmiddelijk in slaap vallen. Pijlen verspreiden bij impact een gifwolk waardoor iedereen in de buurt in slaap valt.
Throwing Axe FuryRygjafylke (Nottfall), Scriopscire (Caustow Castle)Werp bijlen naar alle vijanden binnen bereik.Elke vijand die je raakt, wordt ook gestaggerd.
Vengeance of ThorOxenfordscire (Oxenforda), Glowecestrescire (Thieves' Warren)Houd de knop ingedrukt om al je kracht te bundelen in een onstopbare aanval. Hoe langer je het ingedrukt houdt, hoe krachtiger de aanval zal worden.Je kunt een ultieme aanval doen door je twee keer op te laden.

Rygjafylke Book of Knowledge locaties

Dit zijn de locaties van alle Abilities die je in Rygjafylke vindt.

Grittirsand Book of Knowledge locatie - Thorn of Slumber

Grittirsand is een groot eiland in het zuidwesten van Rygjafylke en vlakbij het meest zuidelijke punt van het eiland

Het is een bandieten kamp en een verboden zone, maar het grootste deel van de stad is gebouwd op grote doorgangen die gevuld zijn met struiken. Daardoor kun je er perfect doorheen sluipen en hoef je het gevecht niet aan te gaan als je dat niet wil.

In het midden van de nederzetting staat een toren waar je niet naast kunt kijken. Klim naar de top en ga naar binnen, daarna maak je het losse hout op de vloer kapot en laat je jezelf zakken in de kamer waar je het boek kunt vinden.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de Thorn of Slumber, een ranged ability. Wanneer je jezelf ermee uitrust in het ability menu zal Eivor een rune aan zijn pijlen kunnen hangen die ervoor zorgt dat vijanden bewusteloos raken.

Nottfall Book of Knowledge locatie - Throwing Axe Fury

Nottfall is op het grote eiland ten zuidwesten van Rygjafylke. Het is vlakbij de westelijke oever van het eiland. In de stad, vind je in de zuidwestelijke hoek een uitgehouwen toegangsweg.

Daar staan bewakers, maar omdat die niet vijandig zijn, kun je er gewoon voorbij wandelen. In de doorgang, vind je een deur die langs de binnenkant is vergrendeld, maar rechts bovenaan zie je een spleet waar je doorheen kunt klimmen om toegang tot de kamer te krijgen.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de melee ability Throwing Axe Fury. Als je dat tijdens gevechten gebruikt, dan werp je bijlen naar alle vijanden binnen het gezichtsveld van Eivor.

Hordafylke Book of Knowledge locaties

Dit zijn de locaties van alle Abilities die je in Hordafylke vindt.

Alrekstad Book of Knowledge - Mark of Death

Als je op de weg in westelijke richting naar het stadje Airekstad gaat, dan zie je aan de linkerkant aan de rand van de stad een huis met aan de buitenkant kommen met druiven staan. Op de tafel in het huis ligt er een briefje.

Je vindt de biggen die vermeld worden in het briefje buiten, aan de achterkant van het huis. Je kunt Synin zijn raven sight gebruiken om de exacte locatie van de sleutel te achterhalen in de mest - het is ongeveer in het midden van waar alle varkens staan. Eens je de sleutel hebt gevonden, keer dan terug naar de voorkant van het het huis.

Aan de overkant van de straat hangt een net met stenen erin. Schiet het met je boog naar beneden zodat je toegang tot de kelder krijgt, gebruik vervolgens de sleutel om de deur daar te ontgrendelen en het boek te vinden.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de ranged ability Mark of Death. Wanneer je dit uitrust, dan kun je elke vijand in Eivors gezichtsveld markeren en bestoken met een dodelijk pijlensalvo.

Ledecestrescie Book of Knowledge locaties

Dit zijn de locaties van alle Abilities die je in Ledecestrescie vindt.

Venonis Book of Knowledge - Harpoon Impalement

Venonis ligt ten westen van Ravensthorpe, Eivors Engelse thuisbasis. Bepaalde delen ervan bevinden zich in vijandig gebied, dus pas op en/of hou een axe bij de hand. Via Synins raven view kun je twee ondergrondse doorgangen ontdekken. Ga de meest westelijke van de twee naar binnen, een gat in de grond dat onder de ruïnes doorloopt

Volg het kronkelende ondergrondse pad, maak met je melee wapen de houten muur kapot en spring het heerlijke rioolwater in. Zwem tot aan het einde van de gang en klim er langs links uit..

Blijf het pad volgen tot aan een breekbare stenen muur. Die moet je opblazen met een ontplofbare oil jar en gelukkig staat er zo eentje te wachten op je aan de rechterkant van de muur. Pak het op, gooi het naar de muur en schiet erop met een pijl. Pas op voor de vlammen als je de kamer betreedt.

Op je weg naar buiten, kun je de schappen achteraan de kamer wegduwen waardoor je een kleine kruipruimte en een kortere route ontdekt.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de melee ability Harpoon Impalement. Als je die uitrust kun je vijanden spiezen en hen als wapen gebruiken. Wanneer ze iets of iemand raken, lopen ze enorm veel damage op.

Offchurch Book of Knowledge - Focus of the Nornir

Offchurch ligt in de zuidwestelijke hoek van Ledecestrescire. Het is vijandelijk gebied en hoewel er veel highwires zijn, die je ongezien het gebied doen doorkruisen, moet je op een bepaald moment toch naar beneden komen om de grote main crypt in het midden te kunnen betreden.

Er zijn meer vijanden binnen in de kapel, dus blijf op je hoede. De toegang tot de kamer met het boek vind je ongeveer nadat je de kamer aan de rechterkant voor tweederde hebt doorkruist.

Omdat er schappen voorstaan is het moeilijk om de ingang te zien, om de ingang makkelijker te kunnen vinden, moet je gewoon letten op het Iicht dat door de spleten schappen komt geschenen. Wurm jezelf vervolgens door de spleet in de muur om de crypte met het boek te betreden.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de ranged ability Focus of the Nornir. Via deze ability kun je met je boog de tijd vertragen en meerdere vijanden in een flits uitschakelen.

Tonnastadir Book of Knowledge - Raven Distraction

Tonnastadir is een interessant stadje, vol met oude Romeinse standbeelden, vlakbij de westelijke grens van Ledecestrescire. In het zuiden van het stadje vind je een ondergrondse ingang, die je dankzij Synins raven sight kunt toevoegen aan je HUD. Pas wel op, want aan deze ingang staan twee bewakers. Om de deur te openen heb je een sleutel nodig die lastig te vinden is.

De vijand die je sleutel heeft, vind je in het longhouse ten noorden van je nederzetting. Je zult ofwel naar de achterkant van dat huis moeten sluipen of je al vechtend een weg naar binnen moeten banen om de sleutel te kunnen stelen.

Eens je de sleutel hebt, kun je die gebruiken om toegang te krijgen tot de ondergrondse gang. Eivor zal vervolgens naar beneden glijden en terechtkomen in een kamer die gevuld is met loot. In de rechterhoek achteraan de kamer zie je een spleet in de muur die leidt naar de kamer met het Book of Knowledge.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de ranged ability Raven Distraction. Als je die uitrust kan Eivor Synin de opdracht geven om je vijanden even af te leiden zodat je de kans krijgt om toe te slaan.

Templebrough Fort Book of Knowledge - Piercing Shot

Templebrough Fort vind je in de noordwestelijke hoek van Ledecestrescire. Het is een vijandelijke gebied en als je niet weet waar je naartoe moet, kan dat aanvoelen als een gigantisch doolhof!

Om het boek te kunnen vinden moet je beginnen in de toren in de oostelijke hoek van het fort. Van daaruit zie je een ingang die wordt geflankeerd door rode vlaggen. Aan de binnenkant ervan zijn er tenminste vier bewakers, er kwam zelfs een vijfde tevoorschijn toen ik de andere aan het uitschakelen was. Eens je ze hebt gedood, zal je het boek aan de achterste muur kunnen pakken.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de ranged ability Piercing Shot. Daarmee kan Eivor pijlen door bijna elk obstakel sturen om hun doelwit te raken.

Grantebridgescire Book of Knowledge locaties

Dit zijn de locaties van alle Abilities die je in Grantebridgescire vindt.

Isle of Ely Monastery Book of Knowledge - Dive of the Valkyries

Het Isle of Ely Monastery vindt je op een eiland in het noordwesten van de regio Grantebridgescire en vlakbij de zuidkust. Het is in oosten van Eivors thuishaven, Ravensthorpe.

Het is een raidbaar gebied, dus het kan er krioelen van vijandige bewakers. Het kan zijn dat je het gebied beter kunt verkennen nadat je de raid weet te voltooien. Je kunt je tegenstanders ook vermijden door het gebied ondergronds te verkennen vanaf de grot die begint aan de rivier in het oosten. Gebruik Synins raven sight om de ingang van de grot zichtbaar te maken in je HUD.

In gang moet je de houten deur kapot maken, de trappen opgaan en opnieuw een breekbare deur kapotmaken. Als je dat gedaan hebt, moet je een enge crypt, vol met ratten en schedels, betreden. Daarin zal je het volgende book of knowledge vinden.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de melee ability Dive of the Valkyries. Als je die uitrust, kan Eivor in de lucht springen en vijandige schedels breken als zij landen.

Meldeburne Monastery Book of Knowledge - Mark of Death

Meldeburne Monastery is vlakbij het centrum en een klein stukje in zuidwestelijke richting van Grantebridge.

Het is een raidbaar gebied waardoor er veel bewakers kunnen zijn. In dat gebied moet je een sleutel van een Pikeman stelen. Als je de raid in dat gebied al hebt gedaan, dan zal hij waarschijnlijk al dood zijn en moet je met Odin's sight of Synins raven-ogen zijn lichaam vinden. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je dezelfde methodes gebruiken om hem al sluipend te vermoorden en vermijd je ook een gevecht met alle bewakers. Eens je de sleutel hebt opgeraapt, dan kun je de deur van de main tower ontgrendelen en het book of knowledge aan je verzameling toevoegen.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de ranged ability Mark of Death. Als je die uitrust, kan je elke vijand in het gezichtsveld van Eivor markeren en die vervolgens bestoken met een dodelijk pijlensalvo

Ravensburg Book of Knowledge - Rush and Bash

Ravensburg is een gebied ten zuidwesten van Grantebridgescire, niet te verwarren met Eivors uitvalsbasis Ravensthorpe. Je komt hier voor de eerste keer aan het begin van de game tijdens de Storming Ravensburg-verhaalmissie.

Het is een vijandig gebied en daar zal je de vuurpijlen afschietende Marksman moeten vermoorden. Gebruik Odin's sight of Synins ravenogen om hem en de sleutel te vinden.

Het huis dat je dankzij deze sleutel kunt betreden, staat op een kleine heuvel naast een zeer grote boom. Er is een zijdeur die is gebarricadeerd: de sleutel van de Marksman kun je om die reden enkel gebruiken op de voordeur. Binnen in het huis vind je het boek.

Dankzij dat Book of Knowledge krijg je toegang tot de melee ability Rush & Bash. Als je die uitrust, kan Eivor met volle snelheid op hun vijanden inlopen en ervoor zorgen dat die tegen een muur vliegen, tegen elkaar botsen of van de kliffen

Walden Book of Knowledge - Incendiary Powder Trap

Walden is een dorp in het zuidoosten van Grantebridgescire. Je kunt dit book of knowledge tegenkomen tijdens de vroege Unholy Father-verhaalmissie.

Dit verzamelobject vind je op een duidelijk zichtbare plaats in de grote kerk van deze stad. Als bezig bent met de Unholy Father-missie, zullen de deuren openstaan. Ben je echter niet bezig met die missie, dan zal je een sleutel moeten stelen van een vijandige Yeoman die rondloopt in het dorp en makkelijk te identificeren is met je Odin's sight of Synins ravenogen.

Dat Book of Knowledge geeft je toegang tot de ranged ability Incendiary Powder Trap. Als je die uitrust, dan zullen Eivors pijlen veranderen in poederverspreiders. Als een vijand dichterbij komt, dan zal het poeder spontaan ontbranden.

East Anglia Book of Knowledge locaties

Dit zijn de locaties van alle Abilities die je in het East Anglia van Assassin's Creed Valhalla vindt:

Ruined Tower Book of Knowledge locatie - Blinding Rush

De ruined tower bevindt zich in het noordoosten van East Anglia. Het is ook een synchronisation point.

Het is een vijandig gebied en dus zijn er veel alerte bewakers, maar die zijn allemaal in het westen. Als je een gevecht wilt vermijden, kom dan vanuit het oosten, beklim de toren en laat je dan naar binnen zakken.

In dit gebied ligt er een briefje waarop staat: 'Aric! Ruedclaims we took treasure from our last raid but denied him his rightful share. You know we found nothing! Those Saxon farmers must have stashed it. Find it, before Rued exiles us ... or worse. One of the farmers spoke of an underground vault, but he ... did not survive my questioning. Find this vault, Aric, before Rued finds us.'

Wel, de kluis is vlak naast het briefje.

In het midden van deze kamer vind je een houten gebied dat je kapot kunt maken. Maar omdat dit gebied lager ligt, lijkt het erop dat je het niet kapot kunt maken met melee: gebruik in plaats daarvan een pijl of gooi een van de ontploffende oil jars om het kapot te maken. Gelukkig horen de bewakers hier blijkbaar niets van! Laat je in het gat zakken en maak de breekbare muur hier kapot met een explosie.

Dat Book of Knowledge geeft je toegang tot de melee ability Blinding Rush. Als je die uitrust in het ability menu, dan kan Eivor stamina gebruiken om ongezien naar hun vijanden te sprinten.

Destroyed church Book of Knowledge locatie - Axe Blizzard

Dat gebied is niet benoemd op de map, maar je vindt het ten zuidoosten van Northwic en vlakbij een bocht in de Yare River.

Er is hier nogal een uitgebreid mysterie aan de gang, maar gelukkig voor ons is het boek niet zo moeilijk te vinden. Klim vanaf de hoofdingang van de kerk op het kleine balkon in het oosten je vindt het op het met bloed doordrenkte altaar.

.

Dat Book of Knowledge geeft je toegang tot de ranged ability Axe Blizzard. Wanneer je die uitrust, dan zal Eivor haar vijanden kunnen bekogelen met een spervuur van bijlen.

Dunwic Book of Knowledge locatie - Rush & Bash

Je vindt het fort op een eiland dat is verbonden met een brug aan het vasteland in het zuidoosten van East Anglia.

Het is een vijandig gebied waar de bewakers je zullen aanvallen als ze je zien. Het book ligt aan de oostkant van het terrein en daardoor kun je via de muren rond klimmen en hen voor het grootste deel vermijden.

In de zuidoostelijke hoek van het terrein is er een kamer met een vrouw in een kooi (je kunt haar horen roepen om hulp) en een sterke Woe-Bringer die een sleutel bewaakt. Schakel hem uit, neem de sleutel van het bureau, vernietig de vloer met een exploderend olievat en laat je zakken om een hoop kippen en een notitie te vinden:

"You call this a cell? No, no, no. It is a window into another world, into truth, into a place that grows and twists beyond the laws of God. It speaks a language I cannot understand, but I hear. Hairy legs clicking and flies smothered in silk. Listen? Can you hear it too? Can you? Can you hear the wicked whispers of the spiders, those spindly, bristly spiders whose wild webs tell me things.."

Arme stakker. Gelukkig moeten wij geen spinnen confronteren. Duw de schappen weg van de deur en vind het boek daarbinnen.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Rush & Bash. Hiermee kan Eivor aan hoge snelheid vijanden rammen - ideaal om een tegenstander van een klif te katapulteren.

Oxenefordscire Book of Knowledge locaties

Hier vind je alle Ability locaties voor de regio Oxenefordscire in Assassin's Creed Valhalla:

Crepelgate Fort Book of Knowledge locatie - Man's Best Friend

Crepelgate Fort is een verboden gebied in het zuidoosten van Oxenefordscire, dicht bij Lunden. Bewakers zullen je aanvallen zodra ze je zien.

In het noordwesten vind je een pad dat je het fort binnen leidt. De toren recht ervoor bevat het boek, maar de ingang is versperd. Volg de westelijke muur naar het zuiden om een kleine kruipruimte onder het houten deel van de toren.

Ga links en klim naar boven om een kamer te vinden met schappen die je kunt schuiven. Zorg dat ze uit je weg zijn en laat je vallen om een kamer met het boek te vinden.

Dit Book of Knowledge geeft je de ranged ability Man's Best Friend. Hiermee kun je een wolf oproepen om vijanden aan te vallen.

Man's Best Friend upgraden

Elke ability heeft twee niveau's. Meestal kun je de upgrade uitvoeren door het tweede Book of Knowledge te vinden, maar voor Man's Best Friend moet je naar Ravensthorpe gaan voor een tweede quest.

Zodra Ravensthorpe ver genoeg ontwikkeld is, vind je een huilend kind in het langhuis. Dit kind heet Knud en die vertelt je dat enkele andere kinderen gewond zijn. Volg Knud om de quest A Little Problem te starten.

Je vindt uiteindelijk de kinderen in goede gezondheid, maar bezorgd om een wolf die vast zit in een waterput. De wolf is in het huisje vlakbij. Gebruik Odin's zicht om de sleutel te vinden; het zit in een wild zwijn ten oosten van het huisje. Dood het zwijn en neem de sleutel.

Volg de kinderen terug naar Ravensthorpe. Andere wolven vallen aan, maar de bevrijde wolf helpt je. Zodra de quest voltooid is, kan die je eender wanneer ter hulp komen als Man's Best Friend geselecteerd is.

Oxeneforda Book of Knowledge locatie - Vengeance of Thor

Oxenforda is een dorpje aan de westelijke grens met Oxenefordscire. Wil je combat vermijden, zorg dan dat niemand je ziet.

Je vindt het boek in een kleine kapel in het noorden van het dorp, maar eerst moet je de sleutel vinden in het grotere kerkgebouw in het zuiden. Klim op het dak van de kapel en gebruik het touw om bij het loodglas te geraken - dat je trouwens kapot kunt maken om binnen te geraken.

Verschuif de schappen zodat je in de ruimte eronder kunt geraken. Er is een heel krachtige bewaker die buiten wacht, dus het is aangeraden om via dezelfde weg weer naar buiten te gaan. Steel de sleutel van de kapel en raap de sleutel daar op.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Vengeance of Thor. Dit geeft je een sterke aanval, die nog meer kracht krijgt hoe langer je de knop ingedrukt houdt.

Leah Village Garrison Book of Knowledge - Feign Death

Leah Village is een garnizoen ten westen van Oxenefordscire. Het is zwaarbewaakt.

Hiervoor heb je een sleutel nodig die je kunt vinden op een tafel in de grote villa ten zuiden van dit gebied.

Ga nu richting het noorden, over het overstroomde plein richting de hoek waar de gesloten deur is. Open die en je vindt het boek meteen.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Feign Death. Gebruik je dit, dan doet Eivor alsof 'ie dood is, waardoor vijanden komen inspecteren en in de val gelokt kunnen worden.

Sciropescire Book of Knowledge locaties

Hier vind je de Ability locaties voor Sciropescire in Assassin's Creed Valhalla:

Caustow Castle Book of Knowledge - Throwing Axe Fury

Dit boek is makkelijker op te rapen nadat je de Sciropescire Book of Dragons questlijn hebt voltooid, wat je uiteindelijk naar het kasteel op de westelijke grens van Sciropescire brengt.

Steek de brug over van het dorp naar het kasteel en je treedt een kamer binnen waar een eindbaas werd gedood - als je The Book of Dragon quest hebt voltooid toch.

Ga binnen in de kleinere kamer links en de tweede deur van rechts. Ga opnieuw rechts om een muur te vinden die je kunt doen ontploffen om het boek te vinden. Gezien er geen olievaten liggen, gebruik je best een ability zoals Incendiary Power Trap om de muur kapot te maken.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Throwing Axe Fury. Alle vijanden in zicht krijgen dan een regen van bijlen naar hen toe geworpen.

Cent Book of Knowledge locaties

Hier vind je Ability locaties in de regio Cent in Assassin's Creed Valhalla:

Dover Fortress Book of Knowledge - Thorn of Slumber

Dit boek ligt in het zwaarbewaakte Dover Fort, in de uiterste zuidoostelijke hoek van de wereldkaart. Je komt hier tijdens de missie The Abbot's Gambit.

Het boek ligt bij de grote toren aan de oostkant van het fort. Het is eigenlijk in de kleine kamer voor de toren, maar de deur is op slot. Er ligt een briefje voor waarop staat:

"I might have lost the key in the tower. I was exploring the remains, and when I came back, I found myself locked outside. I hope we find it because the closest locksmith is two days away."

De sleutel ligt inderdaad in de toren, helemaal bovenin. Als je hem eenmaal hebt, ga je terug naar de kamer en open je de deur om het boek te vinden.

Dit Book of Knowledge verleent Thorn of Slumber, een ranged ability. Indien uitgerust via het ability menu kan Eivor vijanden knock-out slaan via pijlen.

Lolingestone Bandit Camp Book of Knowledge - Dive of the Valkyries

Dit is een zwaarbewaakt bandietenkamp in Cent, dichtbij de noordwestelijke grens met Ludnen.

De ingang van het grote gebouw vind je aan de westerzijde. Ga helemaal naar het einde van de gang en dan helemaal naar rechts. Overal in het gebouw zijn bewakers, maar ook gekooide dieren. Ideaal om wat afleidingen te creëren

Draai naar rechts om op de laaghangende platforms te klimmen en het boek te vinden dat in de volgende kamer hangt.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Dive of the Valkyries. Hiermee springt Eivor hoog in de lucht, alvorens flink wat vijandelijke botten te breken bij de landing.

Suthsexe Book of Knowledge locaties

Hier vind je de Ability locaties voor de regio Suthsexe in Assassin's Creed Valhalla:

Briggworth Book of Knowledge - Incendiary Powder Trap

Er is maar één enkel Book of Knowledge in Suthsexe, op het eilanddorpje Briggworth. Je vindt het eiland in de rivier in het noorden van deze county.

Het boek bevindt zich in een grote vierkante toren naar het noorden van het eiland toe. Het gebied wordt zwaarbewaakt, maar helemaal bovenaan vind je verplaatsbare schappen. Schuif ze naar rechts.

Binnen vernietig je de dozen en dood je de slang, vooraleer je je laat vallen in het gebied met het boek.

Dit Book of Knowledge geeft je de ranged ability Incendiary Powder Trap. Deze ability geeft je pijlen wat poederkruit om vijanden te doen ontploffen. Het ontploft ook automatisch als een vijand erbij in de buurt komt.

Chertsey Abbey Book of Knowledge - Blinding Rush

Dit Book of Knowledge vind je in Chertsey Abbey, een vernield gebouw in de noordwestelijke hoek van Suthsexe.

In het noorden van het gebied vind je een vierkante toren. Klim eerst op het nabij gebouw en laat het net vallen dat je kunt zien doorheen het bijzijnde ijzeren raam. Gebruik je Odin's sight, dan wordt het doelwit rood.

Ga nu binnen en haal de ladder neer om tot de top van de toren geraken.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Blinding Rush. Hiermee kun je mits wat stamina op haast onzichtbare wijze naar vijanden glijden.

Essexe Book of Knowledge locaties

Hier vind je alle Ability locaties in de regio Essexe in Assassin's Creed Valhalla:

Belesduna Bandit Camp Book of Knowledge - Raven Distraction

Dit bandietenkamp vind je in het zuidoosten van Essexe - het is zwaarbewaakt.

De noordelijke deur naar de kerk is bedekt met een breekbaar hout, maar het breken is niet genoeg. Schiet daarna door de tralies om de staaf van de deur te verwijderen en ga rond naar de binnenkant van de kerk om deze te openen. Binnen ligt het boek.

Dit Book of Knowledge geeft je de ranged ability Raven Distraction. Hiermee kun je Synin gebruiken om vijanden af te leiden.

Colcester Book of Knowledge - Harpoon Impalement

Dit boek is te vinden in de kerk in het noordwesten van Colcester, de belangrijkste stad in het centrum van Essexe. Je zult vaak in Colcester komen tijdens de Essexe verhaallijn van de main quest.

Als je de kerk vanuit het oosten nadert, zie je een verschuifbare set planken die een loodglazen raam blokkeren. Verplaats ze en schiet door het raam om de sleutel te vinden.

Ga het hoofdgedeelte van de kerk binnen en ontgrendel de deur. In deze toren moet je eerst de planken naar achteren schuiven en ze beklimmen om bij de eerste ladder te komen. Schiet dan de tweede ladder naar beneden en beklim ook deze om bij het boek te komen.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Harpoon Impalement. Hiermee kun je een vijand spietsen en rond zwiepen. Als iemand anders wordt geraakt, lopen die enorme schade op.

Lincolnscire Book of Knowledge locaties

Hier vind je de Book of Knowledge locaties voor de regio Lincolnscire in Assassin's Creed Valhalla:

Bolingbroc Castle Book of Knowledge - Focus of the Nornir

Bolingbroc is een zwaarbewaakt verboden gebied bij het centrum van Lincolnscire. Het ligt ten oosten van de belangrijkste stad van Lincoln.

Het gebied is in tweeën gedeeld; het boek is te vinden bij het fort in het noorden. Volg de oostelijke muur van gespijkerde boomstammen tot je links een opening ziet, naast een stapel bladeren. Dit leidt direct naar de kamer met het boek, en het leidt je zelfs rechtstreeks naar de overhangende touwen die je uit het zicht van de bewakers houden totdat je naar beneden springt.

Dit Book of Knowledge geeft je de ranged ability Focus of the Nornir. Hiermee kun je tijdens het gebruik van je boog de tijd vertragen en meerdere vijanden utischakelen.

Lincoln Book of Knowledge - Piercing Shot

Lincoln is de belangrijkste stad in Lincolnscire, dichtbij het midden. Pas op voor bewakers, die jou als verdacht beschouwen.

Het boek ligt in een grote villa in het oosten van de stad, net ten westen van de riolen. Het heeft twee standbeelden aan de voorkant.

Om binnen te komen, klim je op het dak en breek je de breekbare houten lambrisering.

Laat je naar beneden vallen en breek de houten barrières om een oliekruik te vinden. Wees voorzichtig dat je het niet raakt of het zal ontploffen. In plaats daarvan, draag je het om de hoek naar links om een kwetsbare muur te vinden. Gebruik het daar.

Eens door de opening schuif je de planken opzij om de sleutel te vinden. Neem de sleutel mee terug naar de eerste kamer en open de deur om het boek te vinden.

Dit Book of Knowledge geeft je de ranged ability Piercing Shot. Hiermee kan Eivor pijlen doorheen bijna elk obstakel schieten.

Eurvicscire Book of Knowledge locaties

Hier zijn de Book of Knowledge locaties voor Eurvicscire in Assassin's Creed Valhalla:

Jorvik Book of Knowledge - Rage of Helheim

Dit boek vind je in de grote stad Jorvik, in het midden van Eurvicscire.

Je vindt het in het archiefgebouw in het oosten van de stad.

Het boek bevindt zich in de toren en de deur is aan de westkant. Binnen vind je een briefje dat zegt:

"The second floor is still unstable. We will retrieve the scrolls stored there when the repairs are complete."

Om de tweede verdieping te openen, klim je op de steiger links van de deur en ga je om de achterkant van de kerk heen. Je kunt een groot net naar beneden schieten en de barrière doorbreken. Ga terug naar binnen, schiet de ladder naar beneden, en je vindt het boek boven.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Rage of Helheim. Hiermee gooit Eivor zichzelf op een vijand en krijgt die een ferm pak slaag.

Petuaria Ruins Book of Knowledge - Poisonous Powder Trap

Je zoektocht begint bij de Petuaria Ruins, dicht bij waar de Durwent rivier de Humbre rivier kruist, een beetje ten zuidoosten van Jorvik.

In het noorden van de ruïnes vind je een barrière die kapot kan. Schiet die aan flarden en daal af in de ruïnes.

Op de bodem ga je rechtsaf om onder de kruipruimte te glijden. Duik in het zwembad en zwem naar links en rond de doorgang. Raap een oliekruik op, en volg de houten loopbrug om een ontplofbare muur te vinden om het op te gebruiken.

Dit leidt je terug naar de kamer met de kruipruimte. Ga terug voor een andere oliekruik. Je doel is om de muur aan de overkant van het zwembad op te blazen. Draag de oliekruik naar de overkant via de richel aan de zijkant en zet hem neer voordat je hem van een veilige afstand beschiet met een pijl.

Achter de muur zitten verschuifbare planken die je naar voren kunt schuiven om in de kamer met het boek te komen. Wees snel want het gif binnen doet je gezondheid razendsnel dalen.

Dit Book of Knowledge geeft je de ranged ability Poisonous Powder Trap. Hiermee schiet je een pijl af die een giftig gas verspreidt.

Threaded Pass Book of Knowledge - Kick of Tyr

Dreaded Pass is een zwaarbewaakt gebied in het oosten van Eurvicscire, vlakbij waar de Dewant rivier naar de zee draait.

Om dit boek te bemachtigen heb je een sleutel nodig. De sleutel ligt bovenop een wachtpost in het midden van het gebied, maar deze kun je niet beklimmen. De enige manier om erbij te komen is om het touw van de hogere toren in het oosten te gebruiken en je op het juiste punt af te zetten.

Als je eenmaal de sleutel hebt, ga dan de hut in naar het zuiden en open de deur in de kelder. Hier vind je het boek.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Kick of Tyr. Hiermee trap je vijanden met een gigantische kracht achteruit.

Glowecestrescire Book of Knowledge locaties

Hier vind je de Book of Knowledge locaties voor Glowecestrescire in Assassin's Creed Valhalla:

Thieves' Warren Book of Knowledge - Vengeance of Thor

Dit boek vind je in het zwaarbewaakte Thieves' Warren ten westen van het centrae synchronisatiepunt in Glowecestrescire.

Er is een opening in de muur ten zuidwesten van het kamp. Deze leidt je naar enkele greppels, die geweldig zijn om bewakers te ontwijken.

Volg ze als ze naar rechts buigen, en klim dan onder de hut met het boek - zoek naar de bebloede houten steiger. Er kan een zeer krachtige bewaker in deze kamer staan, maar je zou hem moeten kunnen afleiden via gefluit en vermoorden vanaf de richel.

Klim daarna gewoon omhoog en pak het boek.

Dit Book of Knowledge geeft de melee ability Vengeance of Thor. Deze krachtige aanval wordt nog sterker als je de knop langer ingedrukt houdt.

Aelfwood Book of Knowledge - Feign Death

Dit boek vind je in het gevaarlijke Aelfwood.

Op de kaart zie je vier grotten die als ondergrondse passages worden aangeduid. Je vindt het boek in de lage in het midden.

Eenmaal binnen ga je naar left en druk je door naar een van de vlaggen met kattenschedels van de bandieten om het boek te vinden.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Feign Death. Hiermee kun je doen alsof je dood bent. Vijanden komen dan je 'lijk' inspecteren, waarop je ze kunt verrassen.

Wincestre Book of Knowledge locatie

Hier vind je het Book of Knowledge in de Wincestre locatie in Assassin's Creed Valhalla :

Wincestre Garrison Book of Knowledge - Axe Blizzard

Wincestre Garrison ligt ten zuidwesten van Wincestre. Het wordt zwaar bewaakt en het is verboden gebied.

Vind eerst de sleutel van het belangrijkste garnizoen in een vierkante toren aan de rechterkant van de poort. Je kunt het op je HUD laten verschijnen met Odin's sight.

De deur is geblokkeerd, dus je moet door het kleine raam aan de achterkant schieten om binnen te komen.

Als je eenmaal de sleutel hebt, gebruik je die om de hoofdpoort van het garnizoen te openen.

Het boek bevindt zich in het gebouw direct voor de poort. Je moet echter naar links en vervolgens naar het balkon klimmen om weer door een getraliede deur te schieten.

Als volgende ga je naar het balkon aan de rechterkant om de deur binnen te gaan en het boek te vinden.

Dit Book of Knowledge geeft je de ranged ability Axe Blizzard. Hiermee gooit Eivor een regen aan bijlen richting de vijand.

Snotinghamscire Book of Knowledge locaties

Hier vind je de Book of Knowledge locaties voor de Snotinghamscire regio in Assassin's Creed Valhalla:

Ulkerthorpe Fort Book of Knowledge - Kick of Tyr

Dit boek is te vinden in een zwaarbewaakt fort in het zuidoosten van Snotinghamscire.

Aan de westzijde van het fort vind je een groot raam dat naar de kamer met het boek leidt. Het is boven een grote zwarte banier en onder een halfrond houten balkon.

Dit Book of Knowledge geeft je de melee ability Kick of Tyr. Hiermee trapt Eivor vijanden naar achter. Iedereen die geraakt wordt, krijgt extra schade..

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Odin's Mine Hideout Book of Knowledge - Poisonous Powder Trap

Dit boek is te vinden in Odin's Mine Hideout, een zwaarbewaakt verboden gebied in Snotinghamscire, net ten westen van het noordelijkste synchronisatiepunt.

Daal af en ga achter de waterval en ga verder door de gang. Wees voorzichtig want er zijn hier heel veel vijanden.

In de centrale kamer, vind je uitschuifbare planken aan de rechterkant. Schuif deze opzij en draag een oliekruik langs de richels naar de ontplofbare muur. Blaas deze vervolgens op.

Klim op het houten pallet en spring op de houten stellage. Het ijs dat het boek verbergt, kun je breken met een pijl.

Dit Book of Knowledge geeft je de ranged ability Poisonous Powder Trap. Hiermee kun je een pijl afschieten die een gifgas loslaat.

Ben je op zoek naar alle collectables? Dan vind je hier onze Assassin's Creed: Valhalla - Treasure Hoard map locaties lijst per regio .

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties