Skip to main content

Assassin's Creed Valhalla - A Brother's Keeper keuzes: Return home of your place is here uitgelegd

Hoe je keuzes van nu en voorheen de laatste missie beïnvloeden.

Aan het einde van de A Brother's Keeper missie in Assassin's Creed Valhalla, moet Sigurd besluiten of hij terug naar Engeland gaat of in Noorwegen blijft.

Zijn laatste keuze wordt beïnvloed door jouw gedrag naar hem in vijf specifieke keuzes in het verhaal die met Sigurd te maken hebben, zoals de resourcesnaar Engeland meenemen.

Net zoals wanneer je hem hielp om te bepalen of Faravid een verrader was, heeft deze keuze een blijvende impact op de game en verandert het hoe bepaalde gebeurtenissen verlopen.

In deze gids staan spoilers voor de laatste missie van Assassin's Creed Valhalla.

Op deze pagina:

Als je meer wilt weten over Assassin's Creed Valhalla, hebben we gidsen voor het veranderen van Eivor's uiterlijk, Soma's verrader, terugkeren naar Noorwegen met de Atlas en wat flyting tips.

Assassin's Creed Valhalla - Post-Launch en Season Pass TrailerBekijk op YouTube

Hoe werkt de A Brother's Keeper missie in Assassin's Creed Valhalla?

Sigurd bijft óf in Noorwegen, óf gaat terug naar Engeland in hoofdstuk twee van 'In the Hall of the Slain', missie 'A Brother's Keeper'. Deze beslissing is gebaseerd op je voorgaande keuzes in het verhaal en de keuze die je maakt in deze quest.

Nadat de missie in Wincestre is voltooid, vertelt Sigurd aan Eivor dat hij terug naar Noorwegen wilt om zijn vader te confronteren (Where Legends Are Born). Stem toe en samen varen jullie terug naar Hordafylke.

Daar aangekomen confronteert Sigurd zijn vader en wijst hij hem terecht omdat hij King Harald gehoorzaamt. Nadat hij z'n zegje heeft gedaan brengt Sigurd Eivor weg van Hordafylke en de wildernis in waar volgens hem de deur naar Valhalla zich bevindt (A Brother's Keeper).

In een grote grot tenmidden van de bevroren wildernis vinden Sigurd en Eivor een deur. Sigurd opent hem en daarbinnen vinden ze een machine die verdacht veel op een Animus lijkt. Sigurd manipuleert een globe, waarna Sigurd en Eivor onmiddelijk een simulatie in worden getrokken.

De simulatie laat Sigurd en Eivor geloven dat ze eindelijk Valhalla hebben bereikt, maar kleine inconsistenties wijzen uit dat wat ze zien een leugen is. Eivor weet Sigurd te overtuigen de simulatie te verlaten en terug naar Ravensthorpe te gaan. Sigurd geeft uiteindelijk toe.

Wanneer ze uit de simulatie stappen worden Eivor en Sigurd door Basim geconfronteerd, die hen gevolgd is naar Noorwegen. Er breekt een gevecht tussen Eivor en Basim uit terwijl Sigurd probeert om Basim naar de machine te lokken. Samen vangen ze Basim in de simulatie, waar ze hem in duisternis achterlaten.

A Brother's Keeper keuzes in Assassin's Creed Valhalla uitgelegd

Sigurd en Eivor hebben nog een gesprek voordat ze terug naar Ravensthorpe gaan. Het is hier dat de vele verhaalkeuzes met Sigurd doorheen de gehele game tot uiting komen.

Als je vaak genoeg Sigurds kant koos, noemt hij drie momenten op dat Eivor loyaal aan hem was. Als dat zo is, treedt Sigurd af als Jarl en benoemt hij Eivor als nieuwe Jarl van Ravensthorpe. Wanneer ze terugkeren naar Raventhorpe, doet Sigurd zijn aankondiging waarna het volk van Ravensthorpe in feest uitbarst.

Er komt een keuze beschikbaar wanneer je je meermaals tegen Sigurd hebt uitgesproken tijdens verschillende verhaalkeuzes, waardoor Sigurd zich op het laatste moment nog kan bedenken.

Eivor heeft drie keuzes:

  • Broer, kom met mij terug naar huis. (Brother, return home with me.)
  • Ik begrijp je boosheid. (I understand your anger.)
  • Jouw plek is hier. (Your place is here.)

Onthoudt dat als je meer dan drie verhaalkeuzes ten nadele van Sigurd hebt gemaakt, de bovenstaande keuzes niet beschikbaar zijn en Sigurd automatisch terugkeert naar England.

Heb je hulp nodig met het veroveren van Engeland? Start dan vooral bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips en tricks. Tevens vertellen we je alles over de mounts, je geslachtskeuze en de settlement upgrades voor Ravensthorpe. Bovendien hebben we gidsen over enkele quests en keuzes die je gaandeweg moet maken, waaronder Bil's comb, A Mild Hunt en The Stench of Treachery. Eveneens vertellen we je hoe de Atlas werkt en hoe je precies Excalibur en de Treasure Hoard verkrijgt.

Wat is de invloed van de keuzes 'return home', 'your place is here' en 'I understand your anger' op Sigurd in het verhaal van Assassin's Creed Valhalla?

Als je 'Brother, return home with me' kiest, gaat Sigurd terug naar Engeland en benoemt hij Eivor alsnog tot Jarl.

Als je 'I understand your anger' kiest blijft Sigurd in Noorwegen en wordt Eivor de nieuwe Jarl van Ravensthorpe.

Als je 'Your place is here' kiest, krijgt je hetzelfde resultaat - Sigurd blijft en Eivor wordt de Jarl van Ravensthorpe (A Quiet Homecoming).

Als je vier of vijf negatieve keuzes tegen Sigurd hebt gemaakt, zegt hij nee als Eivor hem vraagt om terug naar Engeland te gaan.

Als je drie negatieve keuzes hebt gemaakt en je 'Brother, return home with me.' kiest, wordt één negatieve keuze teniet gedaan waarna Sigurd terug naar Engeland komt.

Als het andere verhaalkeuzes in Assassin's Creed Valhalla betreft, hebben we gidsen voor Soma's verrader, het doden of sparen van Leofrith, het doden of sparen van Reud, wat te doen met de resources in England, of je Basim moet slaan,Ubba de waarheid over Ivarr's dood moet vertellen, stemmen voor de nieuwe Ealdorman van Lincolnscire, wie de volgende Jarl van Snotinghamscire wordt en of Faravid een verrader is.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips voor meer tips.

Read this next