Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Assassin's Creed Unity is start van nieuwe cyclus'

Het perfecte moment om in te stappen, aldus Ubisoft.

Assassin's Creed Unity is de start van een nieuwe cyclus Assassin's Creed-games. Dat legt regisseur Alex Amancio uit in een interview met Examiner.

"Het is een verhaaltechnisch een nieuwe start," aldus Amancio. Voor de verhaallijn die zich afspeelt in het heden is geen voorkennis vereist van de vorige Assassin's Creed-games, omdat er een hele nieuwe context is. Amancio: "Daarvan heb je al een beetje gezien in Assassin's Creed IV: Black Flag, maar we doen niet hetzelfde."

Zodoende noemt Ubisoft Assassin's Creed Unity 'de beste plek om in de reeks te stappen sinds de eerste Assassin's Creed.' "Omdat het zo nieuw is, hoeven we niet alles meer opnieuw uit te leggen," zo stelt Amancio. Verder gaat hij nog niet in op de daadwerkelijke setting voor de hedendaagse gameplay-segmenten. Hoe Ubisoft dit in de praktijk zet, merken we op 28 oktober. Dat is namelijk de releasedatum van Assassin's Creed Unity.

De eerste trilogie Assassin's Creed-games focust zich naast het verleden ook op Desmond Miles, die via de Animus-machine van Abstergo de geschiedenis van zijn voorvaders induikt. Deze verhaallijn is inmiddels afgesloten. In Black Flag neem je vervolgens de rol aan van een anonieme Abstergo-medewerker.

Deze informatie is opgenomen in ons Assassin's Creed Unity info overzicht.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties