Skip to main content

Assassin's Creed Shadows bevat twee speelbare personages

Een shinobi en een samoerai wandelen een bar binnen.

Assassin's Creed Shadows main characters Naoe and Yasuke.
Image credit: Ubisoft

Ubisoft heeft vandaag Assassin's Creed Shadows aan de wereld voorgesteld. Naast een korte cinematische trailer heeft de uitgever ook een uitgebreider filmpje uitgebracht dat de twee speelbare personages toelicht.

In Assassin's Creed Shadows speel je als de shinobi Naoe en de samoerai Yasuke. Naoe is getraind in de tradities van de ninja's en is dan ook vooral bedoeld voor wie vooral wil rondsluipen om vijanden uit te schakelen. Ze is ook het enige personage dat de iconische Hidden Blade kan gebruiken.

Bekijk op YouTube

Yasuke moet het eerder van brute kracht hebben. In de trailer is te zien hoe hij zijn vijanden zowel met een zwaard als een knuppel te lijf gaat.

Yasuke is bovendien gebaseerd op een echt historisch personage dat in 1579 in Japan toekwam, hetzelfde moment waarop de game zich afspeelt. De echte Yasuke had in Japan onder andere contact met de feodale krijgsheer Oda Nobunaga.

Volgende maand krijgen we ook de eerste gameplaybeelden te zien. Assassin's Creed Shadows komt op 15 november uit voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Read this next