Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed: Rogue onthuld, releasedatum op 11 november

Speel als tempelier op PlayStation 3 en Xbox 360.

Kort nadat details gelekt zijn, kondigt Ubisoft Assassin's Creed: Rogue officieel aan. Het nieuwe deel binnen de sluipmoordenaar-reeks komt op 11 november uit op PlayStation 3 en Xbox 360. De uitgever toont bij de aankondiging een eerste trailer.

In Assassin's Creed: Rogue bevind je je midden in de 18e eeuw tijdens de Zevenjarige oorlog. Als Shay Patrick Cormac verken je gebieden in Noord-Amerika, waaronder de Appalachian River Valley, New York en de Noord-Atlantische ijszee. Net als in Assassin's Creed IV: Black Flag trotseer je de zee met je schip en reis je op deze manier naar verschillende bestemmingen.

De nieuwe game van Ubisoft laat je dit keer niet met een Assassin spelen, maar met een tempelier. Cormac jaagt uit wraak op de Assassins die hem hebben verraden. Volgens de uitgever is dit "het meest donkere hoofdstuk" in de reeks.

Het verhaal van Cormac is gelinkt aan de geschiedenis van de Kenway familie uit Assassin's Creed III en IV, maar heeft ook een connectie met Assassin's Creed: Unity.

Onlangs werd Assassin's Creed: Unity exclusief aangekondigd voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Regisseur Martin Capel van Ubisoft Sofia legt uit waarom Rogue op de vorige generatie spelcomputers uitkomt.

"We weten dat veel fans met een Xbox 360 of PlayStation 3 dit jaar op een nieuwe Assassin's Creed titel zitten te wachten. Assassin's Creed: Rogue maakt de cirkel van de Noord-Amerikaanse saga rond en biedt onze previous-generation console spelers de mogelijkheid om veelgevraagde speelelementen te ervaren, zoals het spelen van een tempelier", vertelt Capel.

Assassin's Creed: Rogue wordt ontwikkelt door Ubisoft Sofia, in samenwerking met Ubisoft Singapore, Montreal, Quebec, Chengdu, Milan en Boekarest. De game verschijnt kort na Assassin's Creed: Unity, die op 28 oktober uitkomt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Assassin's Creed Rogue

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties