Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wat is Assassin's Creed: Rising Phoenix?

Hebben de adelaars afgedaan?

Een afbeelding rond een nog onaangekondigd Assassin's Creed project verscheen vorige week op het net. Wordt deze Assassin's Creed: Rising Phoenix nóg een game in de populaire franchise van Ubisoft of gaat het om iets anders?

Op de achtergrond van de mysterieuze afbeelding staat het logo van de Erudito Collective, een groep die er in de games alles probeert aan te doen om de plannen van Abstergo Industries, de moderne tempeliers die uit zijn op wereldoverheersing, te stoppen. Onderaan de afbeelding staat het zinnetje 'Ubisoft Digital Arts'. Deze jongens waren in het verleden verantwoordelijk voor de live-action film AC: Lineage, die een prequel was op de tweede Assassin's Creed.

Rising Phoenix zal dus waarschijnlijk een gelijkaardig project worden voor Assassin's Creed IV: Black Flag. Het is bekend dat je tijdens de hedendaagse delen van Black Flag in de schoenen zal stappen van een onderzoeker bij Abstergo. Misschien zorgt Ubisoft Digital Arts dus voor wat meer achtergrond met dit project.

Alles wat reeds bekend is rond de vierde Assassin's Creed kan je hier terugvinden.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties