Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Pirates en Liberation HD aangekondigd

Aveline komt naar consoles, Alonzo start op je smartphone of tablet.

Dit weekend gingen de eerste geruchten al op, maar nu bevestigt Ubisoft ook het bestaan van twee nieuwe Assassin's Creed titels.

Assassin's Creed Liberation HD kan je moeilijk een volledig nieuwe game noemen. Toch is deze consoleport van het Vita-spel meer dan een grafische upgrade. Zo werkt Ubisoft Sofia aan verbeterde audio en AI en herwerkt de studio de gezichtsanimaties. Op die manier ligt het spel visueel heel dicht bij het niveau Assassin's Creed 3.

Vervolgens voegt het team 15 nieuwe missies toe en herwerkt het de bestaande opdrachten om betere free-running stukken te garanderen. De touchscreen puzzels sneuvelen echter.

In Liberation kruip je in de huid van een vrouwelijke assassijn in het Boston en New York van de 18de eeuw. Als Aveline de Grandpré strijd je tegen de Tempeliers die de slavenhandel er in handen hebben.

Assassin's Creed Liberation HD verschijnt voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC als digitale download.

In Assassin's Creed Pirates trek je de Caraibische wateren op als Alonzo Batilia. Deze jonge kapitein is op zoek naar de schat van La Buse, maar moet een paar vloten doen zinken eer hij zijn handen op al dat goud kan krijgen.

Pirates legt de focus op zeegevechten en biedt je een upgradebaar schip met crew. Het dagritme en weer beïnvloeden de omstandigheden van de vele natte veldslagen die je in deze game zal voeren. Je zal je zeemanskunsten kunnen bewijzen op open stukken die tot 20 km² groot zijn.

Assassin's Creed Pirates verschijnt deze herfst voor tablets en smartphones.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties