Skip to main content

Assassin's Creed Origins tips en tricks

Alles wat je over Assassin's Creed Origins moet weten.

Klaar om helemaal in Assassin's Creed Origins te duiken? Op deze pagina vind je een heleboel Assassin's Creed Origins tips die je zwerftocht door het antieke Egypte heel wat makkelijker maken.

In deze gids vind je uitleg over de meer ingewikkelde RPG-elementen van Assassin's Creed Origins, maar ook oplossingen voor puzzels en algemene tips voor nieuwkomers.

We breiden onze Assassin's Creed Origins tips voortdurend uit, dus check om de paar dagen deze pagina om steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste geheimen en oplossingen.

Assassin's Creed Origins tips en collectibles

Beproevingen van de Goden

6 beginnerstips voor Assassin's Creed Origins

Negeer vraagtekens op je map tot je alle missies in de buurt hebt voltooid

De missies in Assassin's Creed Origins zijn slim opgebouwd. De secundaire missies in een gebied leiden je doorheen heel de regio, waarbij je automatisch alle locaties ontdekt.

Bijvoorbeeld, bij je tocht van Siwa naar Alexandrië passeer je verschillende vraagtekens op de map in de woestijn. Negeer ze echter en blijf de weg naar de Tempel van Sekhmet volgen. Hier vind je een heleboel secundaire missies die je vervolgens langs die plaatsen sturen.

Door dus gewoon de vraagtekens te negeren, maar te focussen op secundaire missies bespaar je jezelf heel wat tijd en heen en weer geloop.

Leer Senu gebruiken

Senu is Bayeks arend die je oproept door naar boven op de D-pad te drukken. Je gebruikt hem om rond te vliegen, de omgeving beter te bekijken en interessante plaatsen te markeren.

Houd de linker trekker ingedrukt om in zweefmodus te gaan. Dit maakt het makkelijker om je omgeving te scannen en vijanden, schatten en alarmen te markeren. Vervolgens zie je deze als Bayek veel makkelijker, zelfs door muren.

Rond Senu zie je een cirkel die interessante dingen aangeeft: wit voor algemene objecten en goud voor missie-objecten. Vlieg in die richting en beweeg de cirkel tot deze kleiner en kleiner wordt. Dit is vooral handig om schatten te vinden.

Synchroniseren verbetert trouwens Senu zijn perceptie, waardoor het makkelijker wordt om vijanden en objecten te vinden.

Demonteer je blauwe en purpere wapens en schilden

Om je uitrusting te upgraden moet je een heleboel zeldzame grondstoffen verzamelen. De makkelijkste manier om deze te krijgen is om wapens en schilden te demonteren.

Als je al je wapens simpelweg verkoopt, kom je later in de game onvermijdelijk op een punt waarin je te weinig grondstoffen hebt. Voorkom deze situatie door een mooie voorraad aan te leggen.

Er is geen reden om meer dan twee goede wapens bij je te houden. Twijfel dus niet om een oud wapen of een schild dat je niet gebruikt gewoon in nuttige grondstoffen te demonteren.

Onderschat de wilde dieren niet

Krokodillen zijn vechtersbazen. Zorg er dus voor dat je steeds veilig ergens op een rots staat die ze niet kunnen beklimmen. Maar als ze je wel kunnen bereiken? Zorg er dan zeker voor dat je klaar bent om te vechten. Als je te zwak bent scheuren ze je snel aan stukken.

Leeuwen vallen nooit alleen aan. Een leeuw is niet zo'n probleem, maar meestal heeft hij nog vier vrienden bij. Als je geen speer hebt, zit je in de problemen. Hetzelfde geldt voor hyena's.

Ze zijn er misschien schattig uit, maar ook nijlpaarden zijn moordmachines. Ons advies is om ze gewoon zoveel mogelijk te ontwijken.

Vuur is je vriend, meestal…

Als je een pyromaan bent, heb je in Assassin's Creed Origins heel wat mogelijkheden. Gras, hout en zelfs hele gebouwen zijn vlambaar. Vooral kleine boten gaan prachtig in vlammen op.

De makkelijkste manier om een brand te starten is door je pijl in een vuur te houden. De meeste kampen, forten en dorpen hebben wel ergens een kampvuur branden. Je kunt ook een olielamp aan de mast van een boot gebruiken of je toorts op de grond smijten.

Maar pas op, je bent zelf ook heel kwetsbaar voor vuur. Als je borstplaat goed geupgrade is, kun je een brandje misschien overleven, maar de beste manier is door snel naar water te rennen.

Spendeer geen goud aan outfits of rijdieren

Elke regio heeft een wever en een stal die unieke outfits en rijdieren verkopen.

Maar, in de praktijk doen deze eigenlijk niets. De beschrijvingen zeggen misschien dat je met een bepaalde outfit 'geen aandacht trekt' of 'zo snel als een pijl bent', maar de outfits geven geen bonussen. Eigenlijk zijn ze gewoon een zonde van het geld. En je krijgt toch outfits en rijdieren door secundaire missies te doen.

Hetzelfde geldt uiteindelijk ook voor wapens. Deze hoef je ook niet te kopen en je kunt beter je geld gebruiken om legendarische upgrades te kopen.

Read this next