Skip to main content

Assassin's Creed Origins Sobeks Beproeving - Zo versla je Sobek

De tweede Beproeving.

In Assassin's Creed Origins Sobeks Beproeving sta je oog in oog met de krokodillengod Sobek. Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Deze tweede Beproeving van de Goden is momenteel speelbaar in de game, en blijft beschikbaar tot en met 28 november.

Als je er in slaagt om Sobek te verslaan, krijg je de legendarische Was Scepter, een level 94 staf die je combo's en critical hit rate verbetert, alsook levenspunten herstelt na een critical hit.

Het brengt je ook een stap dichter bij de legendarische outfit die je krijgt voor het vervolledigen van alle vier de beproevingen van de goden. In tegenstelling tot het vorige evenement verschijnt er deze keer geen voorwerp in je inventaris om aan te tonen dat je de beproeving hebt voltooid, maar we gaan ervan uit dat je ondanks dit nog steeds een stap dichter komt bij de legendarische outfit.

Als onderdeel van onze Assassin's Creed Origins tips leggen we je hieronder uit hoe je Sobek verslaat in deze tweede beproeving van de goden.

Bekijk op YouTube

Juiste uitrusting voor Sobeks Beproeving

Net zoals voor Anubis' Beproeving is het hier opnieuw aangeraden om level 40 te zijn, het maximum level in de game. Hoe dichter je bij level 40 bent, hoe beter. Heb je bovendien ook wat extra vaardigheidspunten verzameld, dan is dit gevecht een lacherje. Deze keer moet je ook de Aya quest line hebben voltooid alvorens je aan de beproeving kan beginnen.

Tijdens het gevecht regenereer je geen levenspunten. Dat geldt ook voor de speciale vaardigheid die krijgers hebben. Hou hier dus rekening mee bij het kiezen van je uitrusting voor dit gevecht.

Net zoals Anubis is ook Sobek in de eerste plaats een lange-afstandsgevecht. Breng dus zeker je beste jagersboog mee. Een snelle boog die levenspunten herstelt wanneer je een vijand raakt, is eveneens aan te raden. Heb je slechts een slot voor een boog, dan kies je best voor een van bovenstaande types.

Als korte-afstandswapen kies je best voor een zwaard dat levenspunten herstelt wanneer je een vijand verslaat, of gewoon je beste zwaard. Breng best ook een schild mee dat je beschermt tegen lange-afstandsschade, aangezien je pijlen moet afweren tijdens het gevecht. Om het gevecht zo pijnloos mogelijk te maken, raden we ten slotte ook aan om je gear zo goed mogelijk te upgraden.

Sobeks Beproeving starten en Sobek verslaan

Eenmaal je voldoet aan bovenstaande vereisten, krijg je een nieuwe quest die opnieuw vraagt om een 'glitch in de Animus' te onderzoeken. Wanneer je die quest selecteert, verschijnt er een markering op je map op een van de eilanden nabij Herakleion (in het noordwesten van de map). Als je deze quest niet hebt, moet je eerst de Aya quest line voltooien. Die eindigt wanneer je Alexandrië verlaat.

Wanneer je de markering op de map nadert, zie je een flikkerend licht dat lawaai maakt. Het evenement begint van zodra je binnen de 60 meter van de markering komt.

Net zoals Anubis' Beproeving van de Goden kom je ook deze keer terecht in een cirkelvormige arena. Blijf zoveel mogelijk aan de rand van de arena. Zo heb je meer tijd om een aantal van Sobeks aanvallen te ontwijken. Zorg er wel voor dat je de arena niet verlaat, of je moet helemaal opnieuw beginnen.

Net zoals bij Anubis wisselt ook dit gevecht tussen lange-afstandsfasen en melee fasen. In totaal krijg je vier lange-afstandsfasen en twee melee fasen voorgeschoteld.

Lange-afstandsfase #1

Sobek gebruikt twee aanvallen tijdens deze fase. Als eerste stuurt hij een golf van aarde jouw richting uit. Die ontwijk je gemakkelijk door naar links of rechts uit te wijken. Sobek gebruikt die aanval soms twee keer na elkaar. De tweede golf stuurt hij meestal in de richting waarnaar je bent uitgeweken, dus pas hiervoor op.

Sobeks tweede aanval is een stuk moeilijker om te ontwijken. In de arena verschijnen er een hoop moerassen die bovendien vrij dicht bij elkaar liggen. Je hebt slechts een paar ogenblikken om uit de rode cirkels op de grond te rennen. Die tonen immers aans waar de moerassen verschijnen. Sta je op een van die plekken wanneer het moeras verschijnt, dan verlies je een heel segment van je levensbalk.

Het is de bedoeling om pijlen in Sobeks gloeiende hart te schieten, terwijl je zijn aanvallen ontwijkt. Het lijkt er op dat je doet meer schade als het hart gloeit en minder als het gedimd is, maar dat kan ook onze verbeelding zijn. Het hart gloeit het felst tijdens aanvallen, dus je wilt zo snel mogelijk ontwijken en het vuur meteen openen.

Als je HP te laag is, moet je je snelle boog die je bij aanvallen leven geeft gebruiken om je health bar terug te vullen. Het doet niet veel schade aan Sobek, maar het houdt je wel in leven. Doorheen heel de arena vind je pijlen waarmee je je lege pijlkoker te vullen.

Melee fase #1

De eerste melee fase begint voor Sobek een kwart van zijn leven kwijt is. De mensachtige vijanden die hij oproept gebruiken geen speciale trucjes en hebben enkel een normaal zwaard. Onderschat ze echter niet en laat ze je vooral niet verwonden. Pas ondertussen op voor de golfaanvallen van Sobek.

Lange-afstandsfase #2

Nadat je de melee aanvallers dood zijn, keer je terug naar een lange-afstandsfase. Tijdens deze tweede ronde heeft Sobek de lastige gewoonte om zijn moerassen twee keer na elkaar op te roepen. Als je dus niet genoeg tijd hebt om snel je boog te richten, kun je beter in het rond blijven lopen en zijn moerassen ontwijken tot je een opening ziet.

Melee fase #2

De tweede melee fase begint wanneer Sobek nog twee derde van zijn leven overheeft. Tijdens deze fase introduceert hij zijn derde aanval, een pijlensalvo. Het bereik van deze aanval is zo breed dat je bijna geen kans hebt om er aan te ontsnappen. Gebruik daarom je schild om de pijlen tegen te houden en strafe rustig uit het gebied. Schakel de melee vijanden snel uit, zodat je dit niet te vaak moet doen. Blijf ook altijd op de hoede voor zijn golfaanvallen.


Meer over de game weten? Bekijk dan als eerste ons overzicht van alle Assassin's Creed Origins tips. Daarin vind je welke Assassin's Creed Origins skills je zeker niet mag missen. Waar je alle Assassin's Creed Origins Papyrus Puzzels kunt vinden en hoe je ze oplost. Waar je alle Assassin's Creed Origins Steencirkels kunt vinden. En hoe je alle Assassin's Creed Origins Phylakes verslaat. Tenslotte leggen we ook uit hoe je de Beproevingen van de Goden doorstaat door Assassin's Creed Origins Anubis en Assassin's Creed Origins Sobek te verslaan.


Lange-afstandsfase #3

Na de tweede melee fase begint Sobek zijn salvo's, golven en moerassen door elkaar te smijten. Hij begint nu ook zijn moerassen drie keer na elkaar op te roepen. Het gevecht wordt er echter niet veel moeilijker door, zolang je maar genoeg geduld hebt. Als je zijn salvo's snel genoeg ontwijkt, heb je een goede kans om zijn hart te raken.

Melee fase #3

De laatste melee fase begint als Sobek nog een derde van zijn levensbalk overheeft. Hij blijft met salvo's en golven aanvallen, maar de vijand die je het meeste moet vrezen is de Brute. Blijf uit zijn buurt en versla ondertussen de snellere vijanden. Met een krachtige aanval kun je hem omver duwen en zelfs uit de arena werpen. Dat levert een instant kill op.

Lange-afstandsfase #4

Geen nieuwe trucjes tijdens deze fase. Sobek blijft je met dubbele golven, trippel moerassen en occasionele pijlsalvo's aanvallen. Blijf zijn hart aanvallen tot hij uiteindelijk sterft. Proficiat, je hebt Sobek verslagen!

Read this next