Skip to main content

Assassin's Creed Origins skills - Beste vaardigheden voor Jager, Krijger en Ziener

Veelzijdig.

De Assassin's Creed Origins vaardigheden zitten in een uitgebreide skill tree, maar welke Assassin's Creed Origins skills zijn de beste?

Zodra je een level omhoog gaat, verdien je een punt. Hetzelfde geldt voor het volbrengen van bepaalde zijmissies en opdrachten.

De vaardigheden zijn onderverdeeld in Jager, Ziener en Krijger. Je bent echter niet aan een categorie gebonden en je kunt vrij wisselen, zolang je aan bepaalde randvoorwaarden voldoet.

Als je van plan bent om alle missies in Assassin's Creed Origins te voltooien, dan beschik je al snel over voldoende punten om alle vaardigheden vrij te spelen. In het begin heb je die vrijheid echter nog niet. Aangezien sommige vaardigheden beter zijn dan anderen, hebben we als deel van onze Assassin's Creed Origins tips de beste skills.

Boogdrager

Deze vaardigheid laat je verschillende typen bogen gebruiken. Zo kun je een aparte boog voor stealth of juist voor grof geweld hanteren. Ongeacht je speelstijl, is het handig om verschillende bogen bij je te hebben zodat je ook meerdere typen munitie kunt gebruiken. Er is een soortgelijke vaardigheid in de Krijger categorie, die goed van pas komt als je een zwaar wapen wilt hanteren tegen langzame tegenstanders en een snel wapen tegen groep. Het is echter minder essentieel.

Ben je opzoek naar een nieuw wapen voor je tweede slot? Richt je dan op de Assassin's Creed Origins Papyrus Puzzels aangezien die regelmatig de beste loot van bevatten.

Boogwoede

Een ideale vaardigheid voor als je moeite hebt met snel headshots maken.

Het werkt als volgt: je schiet een vijand in het hoofd, de tijd vertraagt, waardoor je meer ruimte krijgt om de volgende vijand uit te schakelen. Hoe vaker je dat succesvol achter elkaar doet, hoe langzamer de tijd gaat.

Dit werkt het beste als je de roofdierboog gebruikt, aangezien je daar moeilijk mee kan mikken, maar je wel de meeste stealth- en headshot schade doet.

Bonus XP

Er zijn verschillende vaardigheden die je helpen om sneller in level te stijgen. De Sluipmoordreeks in de Jager-categorie is daar een goed voorbeeld van.

Met deze passieve vaardigheid verkrijg je gratis extra ervaring wanneer iemand buiten een gevecht om sterft. Vooral voor stealth-spelers loopt dit hard op, maar zelfs agressievelingen plukken hier de vruchten van als bijvoorbeeld een bewaker het ravijn in valt of zichzelf per ongeluk in brand steekt.

Verder is het de moeite waard om Xp voor hoofdschot en Moord XP in de Jager-categorie, XP voor doden met hulpmiddel in de Ziener-categorie en Overweldig-XP in de Krijger-categorie te nemen. Die bonussen leveren bij elkaar erg veel extra ervaring op gedurende de game.

Seriemoord

Als je ook maar enigszins geïnteresseerd bent om Assassin's Creed Origins op een stealth manier te spelen, dan heb je deze vaardigheid nodig. Zodra de animatie van een assassination begint, druk je op de takedown knop en wanneer Bayek klaar is, gooit hij automatisch een mes naar de eerstvolgende vijand.

Bovenstaande werkt zelfs wanneer een vijand je heeft gezien. Let wel op, het werkt maar eenmalig dus bij een groep vijanden moet je extra oppassen. De vaardigheid komt vooral van pas als je het op de materialen in konvooien hebt gemunt. Daarmee is je uitrusting te verbeteren, dus het loont om hier snel werk van te maken. Zorg ervoor dat je het konvooi van achteren benadert, schakel een bewaker uit en mik dan op bestuurder of de tweede bewaker. Als je het goed doet, blijft er ten alle tijden maar een bewaker over om mee af te rekenen. Doe dat en de materialen zijn van jou.

Vaardigheden voor hulpmiddelen

In de Ziener-categorie vind je heel wat vaardigheden die bij stealth en gevechten goed van pas komen.

Met Slaappijltjes schakel je nietsvermoedende vijanden tijdelijk uit. Lang genoeg om ze permanent uit de weg te ruimen voordat ze een echt probleem worden. Vleesvreter laat een giftige wolk bij een lijk achter dat alles infecteert wat in de buurt komt. Je kunt de vaardigheid opwaarderen naar Gifpijltjes, zodat je het vanop afstand kunt toepassen.

Tot slot zijn Vuurbommen en Rookgordijnideale hulpmiddelen voor wanneer het allemaal fout loopt.

Bloederige buit

De vaardigheid in de Jager-categorie zorgt ervoor dat je niet langer handmatig hoeft te looten. Minder vaak op een knop moeten drukken is sowieso een overwinning, maar je zakken vullen is nog nooit zo makkelijk geweest.

We kunnen het nog niet met zekerheid zeggen, maar het lijkt alsof deze vaardigheid er ook voor zorgt dat je meer loot dan normaal verdient. We hoeven nog maar zelden handmatig een lichaam te looten.

Zware aanval opladen

Verreweg de belangrijkste Krijger-vaardigheid. Door langer de knop ingedrukt te houden kun je een zwaardere klap uitdelen.

Hoewel lastig is om de krachtige klap goed te mikken, blijft het wel de moeite waard. Eenmaal raak geslagen zijn zelfs schilden niet veilig en ook sterkere vijanden gaan neer of blijven verdoofd achter. Het is ook de makkelijkste manier om een opening te forceren in een pittig duel of juist om het gevecht met een eindbaas snel te beslissen.

Probeer het vooral met verschillende wapens uit. Sommige laden erg snel op zodat je meer bewegingsruimte hebt. Deel je klap uit, wissel snel van wapen en schakel je tegenstander uit. Het is ook te combineren met legendarische wapens die snel opladen.

Adrenaline- en Overweldig-vaardigheden

In gevechten verdien je adrenaline als jouw aanvallen succesvol hun doel raken. Afhankelijk van je wapen en vaardigheden, speel je uiteindelijk een speciale aanval vrij en kom je in de Overweldig-modus terecht.

Als je veel vecht, is het de moeite waard om in Wapenworp na overweldigen en Overweldigcombinatie te investeren. Met de eerste kun je snel meerdere tegenstanders uitschakelen en met de tweede kun je een Overweldig-aanval opvolgen met een serie lichte aanvallen.

De twee Adrenaline-vaardigheden zorgen ervoor dat je sneller in de Overweldig-modus terecht komt door je ieder gevecht met een halve Adrenaline-balk te laten beginnen. Combineer dat met de Overweldig-vaardigheden en je schakelt snel hele groepen uit.


Meer over de game weten? Bekijk dan als eerste ons overzicht van alle Assassin's Creed Origins tips. Daarin vind je welke Assassin's Creed Origins skills je zeker niet mag missen. Waar je alle Assassin's Creed Origins Papyrus Puzzels kunt vinden en hoe je ze oplost. Waar je alle Assassin's Creed Origins Steencirkels kunt vinden. En hoe je alle Assassin's Creed Origins Phylakes verslaat. Tenslotte leggen we ook uit hoe je de Beproevingen van de Goden doorstaat door Assassin's Creed Origins Anubis en Assassin's Creed Origins Sobek te verslaan.


Combinatie verlengen

Gevechten in Assassin's Creed Origins werken als volgt; je pareert of blokkeert, terwijl je op een opening wacht. Zodra de gelegenheid zich voordoet haal je met een combinatie van aanvallen uit. Na een aantal succesvolle aanvallen pareert of blokkeert je tegenstander de rest. Blijf je doorgaan, dan mis je je doel en ben je kwetsbaar voor een tegenaanval.

Met de Combinatie verlengen-vaardigheid kun je nog een extra klap uitdelen, voordat je de aftocht moet blazen. Het geeft je meer ruimte om op tijd te stoppen met aanvallen en omdat je meer schade doet, zijn de gevechten ook korter.

Let wel op dat je nog steeds kwetsbaar bent voor aanvallen van andere vijanden. Langere combinaties houdt ook in dat tegenstanders meer tijd hebben om je te flankeren. Dat is vooral het geval bij langzame wapens zoals hakbijlen.

Read this next