Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Origins Papyrus Puzzels - Locaties en oplossingen

Update: nieuwe puzzels.

Assassin's Creed Origins Papyrus Puzzels zijn speciale missies die je een heleboel XP, geld en vooral goede gear geven.

Voor elke puzzel moet je eerste een Papyrus met een hint vinden. Deze hint op de Papyri wijst naar een locatie, waar je vervolgens een verborgen schat kunt vinden. Sommige zijn redelijk makkelijk op te lossen, terwijl andere toch behoorlijk cryptisch zijn.

Op deze pagina vind je de locatie van alle papyri en alle Papyrus Puzzel oplossingen.

Hoe Papyrus Puzzels oplossen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken om een Papyrus Puzzel op te lossen.

Gebruik als eerste je arend Senu om locaties en gebouwen te verkennen. Gebruik de zweefmodus om sneller interessante items te vinden. Zo vind je snel een Papyrus en zie je ook de vijanden die hem bewaken. Sommige van de puzzels bevinden zich in gebieden met een hoog level, dus plan alles goed op voorhand.

Denk eraan dat je op je linker stick kunt duwen om een overzicht te krijgen van welke loot je in de buurt kunt verzamelen. Dit werkt ook voor Papyri.

En tenslotte druk je boven op de D-pad om in je directe omgeving naar loot te scannen. Dit is vooral handig als je weet dat je dichtbij de Papyrus Puzzle bent, maar hem niet precies kunt vinden.

Welke loot krijg je van Papyrus Puzzels?

Elke Papyrus Puzzel die je voltooit levert 500 XP, 300 goud en een legandarische wapen of schild op, gelijkwaardig aan het level van Bayek. De loot is willekeurig, maar is zeker aan het begin een goede manier om meteen een goede uitrusting te bemachtigen.

Denk eraan dat je ook je wapens en schild kunt upgraden bij een smid als je over genoeg goud beschikt.

Papyrus Puzzels locaties

We hebben alle Papyrus Puzzels gerangschikt per regio. Hier vind je alles wat je over elke puzzel moet weten: de naam, de locatie van de Papyrus, de hint en locatie van de oplossing. Bekijk ook de afbeeldingen als sommige beschrijvingen niet duidelijk zijn of als je niet meteen een locatie bij naam herkent.

De lijst wordt voortdurend aangevuld, dus kom binnen enkele dagen nog een keertje terug als je de oplossing niet meteen tussen de lijst vindt.

Siwa Papyrus Puzzels

Een lange teug

 • Papyrus locatie: Levenshuis. Tempel in het zuidwesten van Siwa.
 • Hint: "Zoek me op in Siwa, op de bodem van de enige kom die groot genoeg is voor een god."
 • Loot locatie: Volg vanaf het Levenshuis het pad naar het oosten. Neem vervolgens een afslag links in de richting van het grote meer. Blijf dit pad volgen tot je bij een grote poel water komt. Duik hier naar de bodem om de loot te vinden.

Mareotis-meer Papyrus Puzzels

Vruchtbaar land

 • Papyrus locatie: Hypostyle zaal. Eerste verdieping.
 • Hint: "Een paar honderd meter ten noordwesten van de tempel van Sehkmet in Yamoe, die bij het Mareotis-meer staat, vind je een mooie plek voor een afspraakje. Vol palmbomen en omgeven door woestijn is een stenen omheining zonder uitgang gebouwd. Daar vind je me."
 • Loot locatie: Volg de weg naar het noordwesten, weg van de Tempel van Sehkmet in Yamoe. Blijf het pad volgen tot je een splitsing naar links tegenkomt. Volg deze tot je in een kleine oase komt. Vind de omheining naast het huis met het lange gras en een palmboom in. De loot vind je in het gras.

Alexandrië Papyrus Puzzels

Verdeelde vallei

 • Papyrus locatie: Grote Bibliotheek. Ronde tafel op en rood tapijt voor de trap.
 • Hint: "Je vindt me in het midden van de Sapi-Meh-nome, waar ik me heb verstopt in een kloof bij Anthylla. Ik zit onder een boom die denkt dat hij uniek is, maar alleen omdat de rotsbrug in de buurt hem het zicht op zijn soortgenoten ontneemt."
 • Loot locatie: Ga naar Sapi-Meh-nome en zoek de kloof in het midden van de regio. Het is deel van de kleine rivier die zich van de grote afsplitst. Vlakbij de plaats die je zoekt is een Krokodillennest. Zoek de kleine, unieke boom en je vindt de loot aan de voet van zijn stam.

Oorverdovende stilte

 • Papyrus locatie: Iseion. Achteraan in de tempel.
 • Hint: "Alexandrië is groot en luidruchtig, maar er is een deel dat stil, eenzaam en omgeven door water is. De gevallen palmboom wijst naar waar ik lig, waar land water ontmoet."
 • Loot locatie: Ga naar het kleinste eiland in het noorden van Alexandrië, ten oosten van waar je de Papyrus vindt. Je vindt de loot door de gevallen palmboom te zoeken en de richting naar waar hij wijst te volgen. Vlakbij de waterrand vind je de loot naast een hoopje stenen.

Hoopgevend licht

 • Papyrus locatie: Tombe van Alexander de Grote. Tweede verdieping, achter een standbeeld.
 • Hint: "In de Qattara-depressie bestaat slechts één plek die niet droog en treurig is. Bij het eerste licht van de dageraad, staat er slechts één boom bij de ingang van de vallei wiens wortelen zich halverwege tussen Ra's glorie en Apophis' schaduw bevinden. Vind me daar, haast je, want Ra is vlug."
 • Loot locatie: In het westen van de Qattara-depressie ligt een kleine oase aan de voet van de berg. Aan de ingang vind je een klein boom met de loot naast.

Een blik van steen

 • Papyrus locatie: Sarapeion.
 • Hint: "In het zuidelijke deel van het Mareotis-meer ligt een eiland vol ruïnes. Een man staart me de hele dag aan. Dat is vervelend, dus verberg ik mezelf achter een kolom die zijn blik blokkeert."
 • Loot locatie: In het zuiden van Mareotis-meer ligt een eiland met ruïnes. Op het zuidelijke deel van het eiland vind je een groot standbeeld, met net daarachter de loot.

Volgens de natuur

 • Papyrus locatie: Grote synagoge
 • Hint: "In het oostelijke deel van de Kanopos-nome ligt een verwoest land, waar vele bomen zijn geveld en hun thuis zijn kwijtgeraakt. Ik ben bij de weesboom, wiens ouders vlakbij zijn gevallen en die naar hun eenzame dochter wijzen."
 • Loot locatie: Helemaal in het oosten van Kanopos-nome ligt een verlaten dorp. Zoek hier twee omgevallen bomen waar een kleinere boom tussen staat. Bij die kleine boom vind je de loot.

Meer over de game weten? Bekijk dan als eerste ons overzicht van alle Assassin's Creed Origins tips. Daarin vind je welke Assassin's Creed Origins skills je zeker niet mag missen. Waar je alle Assassin's Creed Origins Papyrus Puzzels kunt vinden en hoe je ze oplost. Waar je alle Assassin's Creed Origins Steencirkels kunt vinden. En hoe je alle Assassin's Creed Origins Phylakes verslaat. Tenslotte leggen we ook uit hoe je de Beproevingen van de Goden doorstaat door Assassin's Creed Origins Anubis en Assassin's Creed Origins Sobek te verslaan.


Kanopos-nome Payrus Puzzels

Doodlopend eind

 • Papyrus locatie: Zehpyros-stal. Zuidoosten bij de poort op een tafel.
 • Hint: "In Sapi-Resj-nome, ten noorden van de tempel van Letopolis, vind je me in het boerenland. Ik lig waar een menselijke creatie het water van de Nijl naar het woestijnzand brengt."
 • Loot locatie: Zoek ten noorden van het Letopolis fast travel punt een irrigatiekanaal. Volg deze vanaf het water tot in de woestijn. Je vindt de loot op de plaats waar het water in het kanaal begint op te drogen.

Nog meer over de game weten? Check dan de rest van Assassin's Creed Origins tips!

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties