Skip to main content

Assassin's Creed Origins Anubis' Beproeving - Zo versla je Anubis

De eerste Beproeving.

In Assassin's Creed Origins Anubis' Beproeving probeer je de god Anubis te verslaan. Slaag jij in deze goddelijke missie?

De eerste Beproeving van de Goden evenement is nu beschikbaar in Assassin's Creed Origins. Het evenement blijft speelbaar tot en met 14 november.

Als je er in slaagt om Anubis te verslaan in deze eerste Beproeving krijg je het legendarische zwaard Conductor of Souls. Dat is een level 40 zwaard dat je critical hit rate, combo chains and health on kill stats verbetert. Als je er de komende maanden in slaagt om alle vier de goden te verslaan, krijg je bovendien ook een exclusieve outfit.

Als onderdeel van onze Assassin's Creed Origins tips leiden we je hier door dit uitdagende evenement.

Allereerst heb je de laatste Assassin's Creed Origins patch nodig. Zonder deze is de Beproeving van de Goden content niet beschikbaar.

Bekijk op YouTube

Juiste uitrusting voor Anubis' Beproeving

In de eerste plaats is het belangrijk om je voldoende voor te bereiden. Level 40 is aan te raden voor de Beproeving van de Goden. dit is dus echt de end game van Assassin's Creed Origins. Ook is het aan te raden om de nodige legendarische wapens en een volledig geupgraded pantser te voorzien.

Anubis' Beproeving is vooral een lange-afstandsgevecht. We raden dan ook aan om een goede jagersboog te gebruiken. Ben je hier niet zo vertrouwd mee en heb je geen problemen met een langgerekt gevecht, dan kan je ook een lichte boog gebruiken. Heb je een tweede slot voor een boog, dan is het uiteraard ook mogelijk om beide types bogen te voorzien. Predator bows en Warrior bows zijn niet aan te raden, maar ook daarmee lukt het wel indien je voldoende vaardig bent. Meer info daarover lees je verderop.

Als korte-afstandswapen kies je best voor een wapen dat voldoende dodelijk en snel is tegen vijanden zonder schild. Een zwaard of sikkel is een goede optie, maar ook hier geldt dat de Beproeving zeker niet onmogelijk is met andere wapens. Aangezien het gevecht geen pauzes heeft, is het ook aan te raden om voorwerpen te gebruiken die je genezen wanneer je vijanden raakt of afmaakt.

Anubis' Beproeving starten en Anubis verslaan

Wanneer je de game opstart met de laatste pach geïnstalleerd, krijg je een nieuwe quest die je vraagt om een 'glitch in de Animus' te onderzoeken. In het zuidwesten van Siwa begin je de Anubis' Beproeving en neem je het op tegen Anubis. Stap in de lichtstraal om het evenement te beginnen.

Het gevecht vindt plaats in een ronde arena. Je kan dus gemakkelijk rond Anubis bewegen wanneer hij jou viseert. Hoe groter de afstand tussen jou en Anubis is, hoe gemakkelijker het is om schade te voorkomen, aangezien zijn aanvallen langzaam jouw richting uitkomen. Zorg er wel voor dat je niet uit de arena valt. De game geeft je een waarschuwing wanneer je te dicht bij de rand komt.

Het gevecht wisselt tussen twee fasen: een lange-afstandsfase en een mob fase. Bij elke fasewissel neemt de moeilijkheidsgraad toe. In totaal vecht je je doorheen vier lange-afstandsfases en drie mob fases naar de overwinning.

Lange-afstandsfase #1

Het gevecht begint met een lange-afstandsfase waarin Anubis twee primaire aanvallen heeft. Met zijn eerste aanval roept hij twee gigantische jakhalzen op die jou aanvallen. Bij het begin van de aanval verschijnt er een rode straal aan je voeten om duidelijk te maken dat de jakhalzen in aantocht zijn. Die straal blijft je volgen doorheen de arena. Probeer ofwel om de jakhalzen op het laatste moment te ontwijken, ofwel om ze met je boog uit te schakelen.

Anubis' andere aanval heeft een veel bredere straal, en achtervolgt je gelukkig niet. De aanval verspreidt zwarte mist die Bayek lichte schade berokkent, hem doet wankelen en het moeilijk maakt om aanvallen van de jakhalzen op tijd te zien.

De bedoeling van deze fase is om Anubis te raken in zijn gloeiende hart. De makkelijkste manier om dat te doen is door de zwarte mist te ontwijken, de eerste paar schoten van je quick bow te gebruiken om de jakhalzen af te maken, en met de rest van je pijlen Anubis zelf te raken tussen zijn aanvallen in.

Een meer efficiënte strategie is om een lichte boog of strijderssboog tegen de jakhalzen te gebruiken en naar een jagersboog te schakelen (of misschien zelfs een roofdierboog als je er goed mee bent) om Anubis zelf aan te vallen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een jagersboog voor alles gebruiken, maar dan ga je sneller zonder pijlen vallen.

Blijf in ieder geval schade uitdelen tot je zijn rookaanvallen moet ontwijken en blijf dit patroon herhalen. Je zult zien dat je zelfs met je beste uitrusting weinig schade doet, maar het goede nieuws is dat je overal in de arena pijlen vindt, blijf hem dus voortdurend onder vuur nemen.

Mob fase #1

Nadat je Anubis tot drie vierde van zijn health hebt afgenomen, verdwijnt zijn hart. Hierna verschijnen level 40 vijanden. Dit noemen we de mob fase. Deze vijanden met jakhalskoppen vallen je heel agressief met hun zwaard aan (pas vooral op wanneer je je zware aanval oplaadt), focus dus vooral op ontwijken en snelle combo's. Elke vijand die je doodt doet ook schade tegen Anubis.

Tijdens de mob fase roept Anubis plassen van rode en zwarte rook op. Deze doen veel schade, ontwijk ze dus ten alle koste. Soms roept Anubis ook een barrière van beenderen op. Dit sluit je met enkele vijanden op, zodat je niet kunt weglopen om je health te regenereren.

De mob fase is een goed moment om je adrenaline te gebruiken. Let wel op dat je de juiste vijanden aanvalt, want tijdens rage mode is je zichtbaarheid veel slechter. Let er wel op dat je meteen terug aanvallen ontwijkt van zodra je rage mode voorbij is.

Lange-afstandsfase #2

Als alle jakhalshoofden dood zijn, begint de tweede lange-afstandsfase, waarbij je Anubis opnieuw in zijn hart moet schieten. Nu is het echter moeilijker want hij roept vier jakhalzen op. Ze komen op je af in twee paren. Schiet er een dood en ontwijk de volgende, want het is moeilijk om ze beide te ontwijken.

Mob fase #2

Nadat je Anubis tot twee derde van zijn leven hebt verlaagd, begint de tweede mob fase. Deze keer stuurt Anubis jakhalzen achter je aan.


Meer over de game weten? Bekijk dan als eerste ons overzicht van alle Assassin's Creed Origins tips. Daarin vind je welke Assassin's Creed Origins skills je zeker niet mag missen. Waar je alle Assassin's Creed Origins Papyrus Puzzels kunt vinden en hoe je ze oplost. Waar je alle Assassin's Creed Origins Steencirkels kunt vinden. En hoe je alle Assassin's Creed Origins Phylakes verslaat. Tenslotte leggen we ook uit hoe je de Beproevingen van de Goden doorstaat door Assassin's Creed Origins Anubis en Assassin's Creed Origins Sobek te verslaan.


Lange-afstandsfase #3

Na deze tweede mob fase heeft Anubis nog de helft van zijn health over en begint de derde lange-afstandsfase. Nu stuurt hij zes jakhalzen achter je aan, die opnieuw in paren aanvallen. Hij gebruikt ook opnieuw zijn barrière van beenderen om je bij de vijanden op te sluiten. Gelukkig kun je hem afbreken door er twee keer tegen te slaan. Bevrijd jezelf dus zo snel mogelijk.

Mob fase #3

Als Anubis nog slechts een derde van zijn health over heeft, begint de laatste mob fase. Opnieuw vallen er normale jakhalzen aan. Als ze dood zijn heeft Anubis nog een kwart van zijn leven over en begint de laatste fase van het gevecht.

Lange-afstandsfase #4

Anubis heeft aan het einde van zijn leven geen nieuwe trucjes meer. Blijf dus gewoon simpelweg je best doen.

Het duurt een tijdje tot Anubis uiteindelijk de geest geeft, dus je moet je blijven focussen. Maar goed, deze Beproevingen van de Goden moeten dan ook de moeilijkste gevechten in de game zijn. Veel succes!

Read this next