Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Odyssey XP - XP verdienen en snel levelen

Met deze tips verzamel je het snelst XP en stijg je het snelst in level in Assassin's Creed Odyssey.

XP is heel belangrijk in Assassin's Creed Odyssey nu dat het eigenlijk een RPG is, en zoals je verwacht is XP de sleutel om snel te levelen naarmate je vordert in de game.

Er zijn heel veel manieren om XP te verdienen, maar sommige activiteiten geven je veel meer XP dan anderen. In deze gids geven je een overzicht van die activiteiten die je de meeste XP opleveren, zodat je snel vooruit kan met de verhaallijn.

Op deze pagina:

Assassin's Creed Odyssey XP en levelen uitgelegd

XP krijgen werkt in Odyssey eigenlijk op dezelfde manier als dat het in Origins ging: je krijgt het van zowat alles wat je doet.

Vijanden verslaan, story quests, side quests, naval combat, verkennen,... allemaal leveren ze je XP op. Zo zal je op een natuurlijke wijze levelen en sterker worden door je eigen speelwijze. Het is ook belangrijk om te weten dat de XP die je krijgt van bepaalde activiteiten, zoals combat, hoger komt te liggen naarmate je verder gaat in de game.

Dat gezegd zijnde, is het waarschijnlijk dat je op een bepaald moment tegen een muur zal lopen, en dat lang voor het maximum van level 50. De missies van de verhaallijn in Assassin's Creed Odyssey hebben namelijk een minimum level waar je aan moet voldoen voordat je deze kan starten, en de kans zit er dik in dat je op een bepaald moment een te laag level zult hebben. En dan is het grinden geblazen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te doen, en zoals we eerder zeiden kan je gewoon lekker blijven verder doen waar je al mee bezig was als je niet gehaast bent. Maar als je wél gehaast bent en gewoon wil zien wat er verder gebeurd in het verhaal, dan lees je best hieronder onze tips om XP te verzamelen en snel te levelen.


Nog meer Assassin's Creed Odyssey tips nodig? Check dan ook: Odyssey Romance opties, Odyssey XP en levelen gids en nog veel meer binnenkort!


De snelste manieren om XP te verzamelen en te levelen in Assassin's Creed Odyssey

Er zijn verschillende manieren om snel XP te verdienen in Assassin's Creed Odyssey maar de absoluut snelste manier zal afhangen van je eigen voorkeur en speelstijl. Met dat in het achterhoofd zijn hier een handvol tips die ons enorm geholpen hebben en die jou ter inspiratie kunnen dienen.

Snelle manieren om XP te verdienen en te levelen in Assassin's Creed Odyssey

Bepaalde Message Board Bounties - In alle dorpen en grote steden zal je Message Boards vinden met daarop verschillende bounties. Interacteer met die boards om een lijst te krijgen van alle bounties. Als je met de cursur over deze quests gaat, dan krijg je de beloningen te zien die je zal krijgen voor het uitvoeren, inclusief hoeveel Drachmae en XP je zal verdienen. Blauw is deftig, maar als je een goudkleurig XP-getal ziet, dan weet je dat je beloond zal worden met heel veel XP.

Deze quests zijn vaak heel snel uit te voeren, of maken misschien zelfs al deel van je missie. Op deze manier zijn deze quests heel goede bron om snel, veel XP te verdienen. Je moet wel weten dat deze quests vaak beperkt worden in de tijd. Meestal heb je maar 24 uur om deze uit te voeren. Aanvaard deze quests dus in elke locatie die je bezoekt en je zal als vanzelf verschillende bounties uitvoeren. Je krijgt ook een melding als er eentje dichtbij is. Af en toe een kleine omweg nemen van vijf minuten kan al snel de moeite lonen!

Naval Combat Bounties en Contracts - Ship-to-shop combat vereist van je dat je wat tijd steekt in het upgraden van je schip en de gevechtscapaciteiten ervan. De kans is echter groot dat je dat sowieso al zal doen naarmate je vordert in Assassin's Creed Odyssey. Als je dus een sterk schip hebt, dan loont het de moeite om even op een specifiek schip te jagen om met XP overladen te worden.

Je krijgt deze bounties en contracts van dezelfde Message Boards, en de beschrijving ervan zal aanduiden dat het gaat om een ship. Deze missies zijn één van de beste bronnen van XP in de game, en leveren je ook een boel geld op en sterke resources. Voer ze dus uit wanneer je kan.

Conquest Battles - Net zoals de naval combat kunnen conquest battles vrij veel tijd innemen, maar zijn ze langs de andere kant wel een uitstekende bron van XP. Ze geven je ongeveer evenveel als de langere verhaalmissies. Het extra voordeel is dat je vaak een hoop opdrachten moet uitvoeren in het gebied om de conquest battle effectief te starten, en je krijgt voor al die opdrachten ook nog eens XP.

Houd een oogje op de kaart om te zien wanneer een gebied zwak staat en klaar is voor een conquest battle. Je ziet het aan de paars balk aan de rechterkant van je kaart. Ga naar die kwetsbare gebieden zo snel je kan want het kan best gebeuren dat het gevecht plaats vindt zonder jou. Dan wordt het gebied weer stabiel en verlies je de kans om al die zoete, zoete XP te verzamelen. Oh, en wanneer je meedoet aan een conquest battle, probeer zoveel mogelijk tegenstanders te doden, want het heeft impact op de XP die je op het einde krijgt.

Message Boards haken hier ook mooi op in. Er zijn namelijk specifieke Bounties die als je ze uitvoert, de regio stabliseren. De leider van een gebied uitschakelen is daar een goed voorbeeld van.

Verkennen - Simpelweg de wereld van Assassin's Creed Odyssey verkennen zal je al een mooie stroom aan XP opleveren. Verwacht geen enorme bedragen, maar het telt wel op allemaal. Wanneer je een gebied voor het eerst bezoekt, krijg je wat XP, dus kweek de gewoonte om altijd even in de buurt te gaan kijken. Het kan het verschil maken.

Combat - Gevechten, zeker tegen vijanden met een hoog level, is een uistekende bron van XP. Als je een aantal levels moet grinden voor een missie, is combat mengen met de wereld verkennen (zoals een nieuw eiland), een uitstekende manier om er snel te geraken. Een nieuw gebied betekent meer vijanden, een regio die je kan destabiliseren, een message board vol nieuwe quests, nieuwe gebieden,... Twijfel dus niet om naar een nieuw gebied te varen als je snel wat levels moet stijgen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Assassin's Creed Odyssey

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties