Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed Odyssey gids - Tips en tricks voor je Grieks avontuur

Alle nuttige info over Assassin's Creed Odyssey op één plek.

Assassin's Creed Odyssey is exact wat er op de doos staat: een enorme, epische reis door het Griekenland van de Klassieke Oudheid.

Dat we een fan zijn van de game kon je al lezen in onze Assassin's Creed: Odyssey review maar de absoluut enorme wereld van de game kan ook intimiderend zijn als je niet weet waar je moet beginnen.

Daarom schreven we deze Assassin's Creed Odyssey gids met alle nuttige info die we voor jou kunnen verzamelen. Van alle puzzels tot romance opties, en ook een collectie Assassin's Creed Odyssey tips om je avontuur mee te starten zodat je zeker niets belangrijks mist.

Op deze pagina:

Assassin's Creed Odyssey gids - al onze Assassin's Creed Odyssey gidsen verzameld

Dit zijn alle gidsen die we momenteel hebben over de grootste uitdagingen, moeilijkste puzzels, zwaarste beslissingen in Assassin's Creed Odyssey.

Verhaal en missies:

Collectables en andere activiteiten:

 • Assassin's Creed Odyssey tombes oplossingen - binnenkort!

Vooruitgang in de game:

Assassin's Creed Odyssey tips en tricks om alles uit de game te halen

Dit zijn enkele tips en tricks die we hebben om je avontuur in de Middelandse Zee zo efficiënt en zo leuk mogelijk te maken.

 • Kies voor Exploration Mode - Odyssey raadt het zelf al aan, maar voor ons is het de enige manier om de game te spelen. De game duidt niet zomaar de quest locatie aan op je kaart, maar door gesprekken te voeren met NPC's krijg je hints over waar je heen moet. Je doet er wat langer over op deze manier, maar je leert de wereld door en door kennen en de game voelt er natuurlijker door.
 • Let op Odyssey's level aanbevelingen - naast je quests en op de kaart zal je zien wat het aangeraden level is voor het gebied. We raden je aan daar niet te veel van af te wijken. Sommige opdrachten en quests in de game zijn zo al moeilijk genoeg en vijanden die enkele levels hoger zijn dan jou kunnen je zonder veel moeite afmaken. Een elite vijand hakt jou zo in mootjes als je niet goed voorbereid bent.
 • Kies een stijl - je ziet in je Equipment-scherm verschillende cijfers, één voor elke specialisatie (hunter, warrior, assassin). We raden je aan om vooral in één van de drie skill trees te investeren en enkel af te wijken als je niet anders kan of als er wel een extreem handige ability beschikbaar wordt. Een manusje-van-alles heeft het moeilijk in het oude Griekenland.
 • Stap 1 van een moeilijke quest? open je inventory of kaart en druk omhoog op de D-Pad voor een Quick Save. Je bedankt ons wel nog voor deze tip.
 • Geen zin om minuten lang op een vijand in te hakken? Gebruik dan een ability zoals de legendarische Spartan kick om je vijand de afgrond of het water in te trappen. De schade die ze daardoor oplopen is vaak dodelijk.
 • Daarnaast zijn andere goede abilities om vroeg in te investeren Second Wind (je kan je health bijvullen!) en Shield Breaker (verwijder gemakkelijker de schilden van sterke vijanden).
 • Side-quests zijn belangrijk! Negeer ze niet omdat ze niet rechtstreeks te maken hebben met de verhaallijn. De side-quests in Assassin's Creed Odyssey zijn goed geschreven, divers en ze zijn een handige manier om te levelen.
 • Negeer in de eerste uren de mogelijkheid om je gear te upgraden. Het is te duur, vreet aan je waardevolle resources en je vindt om het half uur gear die stukken beter is dan wat je al had.
 • Check regelmatig de jobs board wanneer je speelt. Je krijgt dagelijkse of wekelijkse quests daar waar je Orichalcum mee kunt verdienen. Daar kan je outfits mee komen die anders enkel te verkrijgen zijn via DLC.
 • Oh, en kies Kassandra! Je kan bij het starten van de game kiezen tussen broer Alexios en zus Kassandra en afhankelijk van wie je kiest, krijg je de quest om de andere te zoeken. Elk personage heeft dezelfde tekst maar omdat elke stemacteur én mocap acteur zijn eigen draai aan het personage mocht geven, eindig je met twee heel verschillende personages waarvan Kassandra algemeen gesproken toch de interessantste is.
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties