Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed IV teaser duidt op next-gen releases

Oeps.

Ubisoft heeft een teaserpagina geopend voor Assassin's Creed IV: Black Flag. Deze telt af naar een aankondigingstrailer over vier dagen.

Tot zover weinig verrassends, maar opvallend genoeg zag de pagina er eerder iets anders uit. Onder de trailer stond namelijk de releasedatum (29 oktober) met daarboven de woorden 'komt ook naar next-gen consoles.' De uitgever heeft die boodschap ondertussen weer weggehaald.

Als de releasedatum klopt, dan komt dit deel op een haar na, precies een jaar na het derde in de winkels te liggen. Assassins Creed III kwam uit op 31 oktober 2012.

Mogelijk is de vierde Assassin's Creed dus ook in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en de volgende Xbox. Dat zou op diens beurt weer kunnen betekenen dat die consoles dan al in de winkel liggen. Dat terwijl alleen nog maar duidelijk is dat de PlayStation 4 'in de kerstperiode van 2013' uitkomt - in Amerika en Japan.

Assassin's Creed IV: Black Flag komt in ieder geval uit voor pc, PlayStation 3, Wii U en Xbox 360. De PlayStation-versie krijgt zestig minuten exclusieve gameplay.

Afbeelding via Germatsu.com
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties