Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed II: Battle of Forlì

De allereerste downloadable content besproken.

Voordat je begint met lezen: er staan meerdere spoilers omtrent het verhaal van Assassin's Creed II in dit stuk. We kunnen Battle of Forlì, de allereerste DLC voor het spel, niet bespreken zonder het te hebben over de gebeurtenissen die erin aan bod komen. Wees dus op je hoede mocht je nog niet voorbij sequentie elf in Assassin's Creed II gekomen zijn.

Rond het einde van Assassin’s Creed II kreeg ik al het gevoel dat ontwikkelaar Ubisoft mij niet alles cadeau gaf om het avontuur van Ezio Auditore da Firenze volledig te kunnen begrijpen. Net zoals Desmond, het personage dat telkens weer in de enigmatische Animus kruipt om meer te weten komen over zijn voorvaderen begon ik zelf de ontbrekende puzzelstukken bij elkaar te zoeken. Wat gebeurde met Ezio nadat hij het eerste stukje van Eden wist te bemachtigen? Waar haalde de Italiaanse hartenbreker de kaart met daarop alle locaties van de vermiste codexpagina’s? En misschien nog de voornaamste vraag: waarom had onze held tijdens de allerlaatste missie (sequentie veertien) een baardje?

In Battle of Forlì, de allereerste downloadable content voor Assassin’s Creed II, krijg je zorgvuldig een antwoord op al deze vragen. Enkel een verklaring voor de spontane uitbarsting van het gezichtshaar van Ezio blijft afwezig, al verdenken wij een modeadvies van zijn trouwe vriend Leonardo da Vinci. Ook deze sympathieke uitvinder komt weer ten tonele in Battle of Forlì, een download die eigenlijk de gebeurtenissen uit de doeken doet die in sequentie twaalf hadden moeten plaatsvinden. Nadat Ezio de Appel van de Spanjaard heeft kunnen bemachtigen beslist hij om overleg te plegen met zijn collega-sluipmoordenaars over de volgende te ondernemen stappen. Deze wijzen hem richting Caterina Sforza, een dame die eerder in het spel al eens kortstondig opdook maar nu een belangrijkere rol te vervullen heeft.

Caterina is namelijk de Gravin van Forlì, een titel die ze erfde toen haar man Girolamo het loodje legde. Een tragische gebeurtenis zou je denken, maar al snel blijkt dat de wulpse dame niet bepaald rouwig is om de dood van haar echtgenoot. Het waren de gebroeders Orsi die op sluwe wijze Girolamo om het leven hebben gebracht in opdracht van een van zijn grote vijanden. Wanneer je wat later te weten komt dat niemand minder dat Girolamo de locatie van alle codexpagina’s in kaart had weten te brengen moet je niet lang nadenken wie de opdrachtgever van de broertjes was. Onze Spaanse vriend wil uiteraard kost wat kost het levenswerk van Girolamo bemachtigen, en daarom stuurt hij Checco en Ludovico Orsi voor een tweede keer op pad om de waardevolle kaart van Caterina te ontfutselen.

Dit kan Ezio uiteraard niet laten gebeuren en hij reist terug naar Romagna, het moerassige gebied waar de burcht van Forlì ligt. Bij zijn aankomst wordt Forlì aangevallen door de handlangers van de gebroeders Orsi, en het is aan jou om het plan van de twee snoodaards te dwarsbomen.

Sequentie twaalf lijkt voornamelijk te draaien rond gevechten. Ezio neemt deel aan ongeveer vijf lineaire missies waarbij het vooral belangrijk is dat je goed overweg kunt met het wapentuig van de sluipmoordenaar. Allereerst moet je Caterina escorteren richting Forlì, een reisje waarbij je onderweg meermaals te maken krijgt met grote groepen vijanden. Niets nieuws onder de zon gezien we doorheen Assassin’s Creed II heel wat tegenstanders naar de eeuwige jachtvelden hebben verzonden. Je maakt dus opnieuw gebruik van alle technieken die je al leerde kennen tijdens het doorlopen van de eerdere herinneringen. Battle of Forlì voegt geen nieuwe bewegingen of wapens toe aan het geheel, en dat is een gemiste kans gezien de aanwezige gameplay grotendeels draait rond confrontaties met de vijand.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Reacties