Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed: Brotherhood

Ook in singleplayer ben je niet alleen.

Als het om Assassin’s Creed: Brotherhood gaat wordt er vooral om de multiplayer gesproken. Logisch natuurlijk, aangezien dat voor het eerst een groot onderdeel gaat spelen in de Assassin’s Creed-games. Maar er is ook een uitgebreide singleplayer, en daar kregen we een glimp meer van te zien afgelopen gamescom.

Allereerst liet Ubisoft ons het stuk zien dat we ook al afgelopen E3 zagen en waarvan Yarno hier een preview van heeft geschreven. Samenvattend is het vechtsysteem onder handen genomen waardoor er veel meer tempo in zit en het er veel toffer uit ziet, en je kunt met je paard in bebouwde gebieden rijden. Maar voor meer informatie verwijzen we je graag naar die preview.

Ook hebben we nog even de multiplayer op de beursvloer gespeeld en het speelt leuker dan ik had verwacht. Het zoeken naar je doel, het voorzichtig sluipen en dan ook nog oppassen dat je niet zelf vermoord wordt. Maar het voelt wel enorm chaotisch aan, maar dat kan natuurlijk ook door de setting komen; de drukke beursvloer.

Maar goed, het nieuwe korte stukje gameplay dus waarin we meer zien van hoe Ezio Auditore de Firenze leider wordt van de Assassin’s en zijn maten kan gebruiken om zijn avontuur makkelijker te maken. Het stuk dat wij zagen komt waarschijnlijk uit een later punt in de game, aangezien Ezio enorm machtig is en eigenlijk alles kan bereiken.

Het begint met Ezio op een dak in het nieuwe speelgebied Rome terwijl op een andere dak een vijand staat waar hij niet direct bij kan. Dus roept hij met een druk op de knop een assassin op de op de kenmerkende Assassin’s Creed-manier richting het slachtoffer springt en een mes in zijn nek steekt. Bedankt!

Ezio klimt naar beneden maar op de straat staat een rijtje met wachters om er voor te zorgen dat Ezio niet zijn doel kan bereiken. Geen hoeren om ze af te leiden in de buurt, maar Ezio loopt onverschrokken richting de rij mannen op en met het gemak van een fluittoon en het maken van een vuist schieten aan alle kanten pijlen richting de wachters en vallen ze zo ontzield neer op de grond.

Ezio loopt langzaam dichterbij zijn doel en waant zich door een menigte zonder dat iemand hem lastig valt. Hij loopt een soort kerk binnen en daar staat zijn doelwit omringt door wachters. Ezio grijpt zijn nieuwste wapen, een kruisboog – het sterkste wapen uit de Assassin’s Creed-games tot nu toe – en richt op zijn doel. Weer een fluittoon en vanaf het plaffond stort een groepje assassin’s neer om de wachters onder handen te nemen terwijl hij netjes zonder problemen zij doelwit om het leven brengt.

Tijd om te ontsnappen, maar buiten de deur staat een hele groep vijanden je op te wachten. Ezio fluit weer en een hele groep assassin’s komt om je heen staan en een grote strijd begint, het stof waait op en het is vechten geblazen. Ubisoft zegt nog even dat het je niet allemaal makkelijk gemaakt wordt en er ook echt wel zelf gevochten moet worden. En toen was de demo klaar.

Helaas konden de aanwezige mannen van Ubisoft zelf geen enkele vraag beantwoorden, bijvoorbeeld of je op elk moment die assassin’s kon oproepen of dat daar nog bepaalde voorwaardes aan hangen, dus dat was een beetje een domper.

De trailer voor Assassin's Creed: Brotherhood

Wat we niet zagen, maar wel een grote rol gaat spelen, is het rekruteren van assassin’s. Rebelse burgers kun je redden waarna ze eeuwig trouw aan jou beloven. Deze assassin’s kun je vervolgens ook opdrachten geven buiten de directe gameplay om, rond de hele wereld. Maar kijk wel uit waar je ze heen stuurt, want ze zijn niet onoverwinnelijk en als ze sterven moet je weer iemand vanaf het begin rekruteren en trainen.

Het is wel duidelijk dat Assassin’s Creed: Brotherhood genoeg nieuwe dingen heeft vergeleken met Assassin’s Creed II en we zijn benieuwd hoe deze macht die je kunt voelen door andere assassin’s aan te sturen doorwerkt in de game en hoe groot de rol is dat het in de volledige game speelt. Maar zowel in de single- als multiplayer blijkt wel dat je nooit meer alleen hoeft te zijn, ook niet als sluipende moordenaar.

Over de auteur
Erwin Vogelaar avatar

Erwin Vogelaar

Editor in Chief EG.nl

Reacties