Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed 3, nieuwe Splinter Cell dit jaar nog?

Update: "Releaseschema inaccuraat," zegt Ubisoft.

UPDATE: Inmiddels heeft Ubisoft gereageerd met het bericht dat het onderstaande releaseschema inaccuraat is maar dat ze geamuseerd zijn met de belangstelling voor Ubisoft-games.

Website Gameranx heeft naar eigen zeggen een releaseschema van Ubisoft in handen gekregen waar hun volledige line-up voor 2012 in staat. Het releaseschema ziet er geloofwaardig uit met een verwachte Assassin's Creed 3 maar kent ook een verrassing, namelijk een nieuwe Splinter Cell-game genaamd Splinter Cell: Retribution.

Dat Assassin's Creed 3 dit jaar eindelijk arriveert was al langer een gerucht en het kan ook moeilijk anders, aangezien de huidige verhaallijn eindigt in 2012. Volgens het schema zou de game verschijnen op PC, PS3, X360 en Wii U. Een Assassin's Creed voor de Wii U werd door Nintendo op de voorbije E3 al gehint.

Ook wisten we al dat er een nieuwe Splinter Cell in de maak was bij Ubisoft Toronto, de nieuwe studio van het bedrijf onder leiding van ex-Assassin's Creed topvrouw Jade Raymond. Daar is de game al enkele jaren in de maak. Als de game werkelijk nog in 2012 moet verschijnen, mogen we op E3 2012 een grote marketingblitz verwachten.

Verder maakt het schema ook melding van een Prince of Persia-game voor de 3DS en de Wii, al zou het hier ook kunnen gaan om WiiWare/3DS e-shop game die in januari al verschenen is. En ook niet erg verbazend is dat Ubisoft een nieuwe Just Dance wil uitbrengen dit jaar, deze keer onder de naam Just Dance: Final Party.

Hieronder de volledige gelekte lijst. Let op, dit is nog steeds niet bevestigd door Ubisoft maar de kans is vrij klein dat dit zal gebeuren.

  • Brothers in Arms: Furious 4 (PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows)
  • Far Cry 3 (PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows)
  • I Am Alive (PlayStation 3, Xbox 360)
  • Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier (Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows)
  • Tom Clancy's Ghost Recon Online (Microsoft Windows, Wii U)
  • Tom Clancy's Splinter Cell: Retribution (PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows)
  • Prince of Persia (Wii, 3DS)
  • Assassin's Creed 3 (PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, Microsoft Windows)
  • Just Dance Final Party (Wii, Xbox 360, Playstation Move)

Read this next