Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed 1 zijmissies pas vijf dagen voor release toegevoegd

Straf verhaal, straffe assassin.

Volgens voormalig Ubisoft Montreal-medewerker Charles Randall bevat de eerste Assassin's Creed enkel en alleen zijmissies omdat een kind van de CEO de game saai vond zonder extra activiteiten.

Na de speelsessie en feedback van het kind kregen de medewerkers vijf dagen voor de game zou verscheept worden nog de opdracht om de nodige zijmissies toe te voegen. Geen gemakkelijke opdracht als je weet dat die allemaal bugvrij moesten zijn. Het team haalde de deadline, als glipten enkele bugs door de mazen van het net.

Zo kon je de laatste tempelier in de game enkel doden door hem op een bepaalde manier te benaderen. Deed je dat niet, dan zakte het doelwit door de map. De enige manier om die missie vervolgens wel te voltooien, was door de game helemaal van voren af aan te herbeginnen.

Ubisoft heeft intussen al een flinke weg afgelegd sinds de release van de eerste Assassin's Creed. Was die game nog een heel ruwe diamant, dan doen de meer recente releases het een stuk beter, zoals je leest in onze Assassin's Creed Odyssey review. Check zeker ook eens alle info over het aankomende Assassin's Creed Valhalla op onze website.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties