Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Artwork van Tale of Tales tentoongesteld...

...op de Biënnale van Venetië!

Het artwork van de Belgische indie-ontwikkelaar Tale of Tales wordt op dit moment tentoongesteld op de Biënnale van Venetië. De Biënnale is een zeer belangrijke, tweejaarlijkse kunsttentoonstelling in Venetië. Voor het eerst is er een tentoonstelling over kunst in videogames, en daarop is Tale of Tales uitdrukkelijk vertegenwoordigd.

Michael Samyn en Auriea Harvey, oprichters van de studio, reisden af naar Venetië voor de opening van het festival. Ze hadden het over een "historische mijpaal in de erkenning van het medium als nieuwe kunstvorm". Naast Tale of Tales staat er ook nog artwork van Oddworld en Ico en enkele Italiaanse indies, zoals Fotonica, dat je gratis kan spelen.

Tale of Tales staat dan ook bekend voor hun kunstzinnig games (die zeker niet voor iedereen weggelegd zijn). Hun bekendste product is "The Path". De studio is momenteel bezig aan hun volgende game, "8".

Een trailer van The Path
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties