Skip to main content

Artwork gelekt van geannuleerde The Legend of Zelda-game

Van de hand van Retro Studios.

Retro Studios werkte ooit aan een game in de Legend of Zelda-reeks. Artwork van dat project circuleert sinds kort op het internet.

Retro Studios is de ontwikkelaar die eerder de Metroid Prime-trilogie en de twee Donkey Kong Country-games maakte. In het verleden waagde de studio zich dus ook aan een The Legend of Zelda-titel, maar zonder succes.

Artiest Sammy Hall werkte in die tijd als freelancer bij de studio. Hij toont het artwork dat hij destijds voor de game maakte nu op zijn Patreon.

De game zou de oorsprong van het Master Sword uitleggen en zou zich afspelen in de tijdlijn waar Link er niet in slaagt om Ganon te verslaan in Ocarina of Time. Link zou echter niet de hoofdrolspeler in de game zijn. Je zou daarentegen als de laatste mannelijke Sheik spelen in een poging om het Master Sword te transformeren voordat er een nieuwe Ganondorf geboren wordt.

Een versteende Deku Tree.
De Kindlerfish.

De tekeningen tonen een versteende Deku Tree, Clock Town, Dark Gerudos en allerhande bizarre landschappen, monsters en vijanden.

Veel van het artwork lijkt geïnspireerd door Twilight Princess. Dat hoeft niet te verbazen als je weet dat Hall van 2005 tot 2008 bij Retro Studios werkte, net na de release van die game. Het was een periode waarin Nintendo de Legend of Zelda-reeks wat donkerder probeerde te maken.

Uiteindelijk is deze Zelda-game nooit uit preproductie geraakt. Nintendo bracht in 2011 wel The Legend of Zelda: Skyward Sword uit, een game die eveneens de origine van het Master Sword verkent, en qua toon het midden houdt tussen Wind Waker en Twilight Princess.

Een landschap
Clock Town.
Dark Gerudo.
Bekijk op YouTube

Read this next