Zelda: Skyward Sword - Verzegelde Vallei: Waar het Kikwi-stamhoofd vinden en alle Kikwi locaties uitgelegd

Ontdek het oppervlak.

Na het verlaten van Skyloft om Link's queeste te beginnen, belandt Link in de Verzegelde Vallei in The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Van hieruit zal je reizen naar het Faron-woud om de Elder Kikwi en Kikwi locaties te vinden in de hoop wat informatie te vinden over Zelda.

Met de hulp van de Kikwi, ga je ook naar het hart van het woud, waar de eerste kerker van Skyward Sword ligt.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailer

Als je meer wil weten, ga dan naar onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Verken de Verzegelde Vallei voor het eerst in Zelda: Skyward Sword

Wanneer je voor het eerst op het oppervlak landt in Skyward Sword, kom je terecht in de Verzegelde Vallei.

Volg het pad, versla de Deku Babas door je zwaard in de richting te zwaaien van hun mondopening en bereik de ingang van de tempel. Hier krijgt Link een visioen.

Skyward_Sword_Walkthrough_79

Je merkt op dat er duistere energie straalt uit de steen aan de bodem van de put. Dus gebruik je Parachutedoek om naar beneden te dalen. Eenmaal daar gearriveerd gebruik je een hemelstraal op de steen om deze weer normaal te maken. Voorlopig dan toch.

Skyward_Sword_Walkthrough_78

Na Zelda te detecteren gebruik je de wind die uit de grond komt om terug bovenaan de put terecht te komen en de Verzegelde Tempel in te gaan.

Skyward_Sword_Walkthrough_77

Praat met de oude dame die binnenin op je wacht om meer info over Zelda te krijgen en een korte tutorial te krijgen. Je zal ook de schatkist rechts van haar willen openen om een fles te krijgen met een oplapdrankje. Daarmee kan je je schild herstellen.

Skyward_Sword_Walkthrough_76

Wanneer je klaar bent ga je verder door de deur rechts en versla je de Bokoblins die de Goron aanvallen.

Skyward_Sword_Walkthrough_75

Je kan vanaf nu de vogelbeelden gebruiken die verspreid zijn over dit lang vergeten Hyrule om je spel op te slaan en te reizen tussen het oppervlak en het Hemelrijk.

Voordat je verder gaat, is het slim om de klimop op te klimmen en door de doorgang te gaan. Daar vind je een boomstam die je naar beneden kan duwen. Zo heb je een gemakkelijke shortcut voor de toekomst die je van de Verzegelde Vallei recht naar het Faron-woud brengt.

Skyward_Sword_Walkthrough_74

Nu dit gedaan is keer je terug van waar je komt en volg je het pad verder naar het noorden. Duw nog een boomstam tegen de muur om omhoog te klimmen en zo het Faron-woud in te gaan.

Faron-woud in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Welkom in het Faron-woud van Skyward Sword! Dit gebied bevat veel Deku Babas en Bokoblins dus let op!

Voorlopig wil je blijven detecteren om Zelda's pad te volgen tot je een Kikwi ziet dat je van twee Bokoblins moet redden. De Kikwi rent angstig weg, dus je zal deze moeten volgen langs het pad om meer te leren.

Skyward_Sword_Walkthrough_73

Je bereikt zo al snel het open gedeelte van het Faron-woud, waar de Kikwi zich zal verstoppen achter de rode paddenstoel links van je pad. Rol tegen de paddestoel of gebruik je zwaard en de Kikwi zal opnieuw wegrennen.

Skyward_Sword_Walkthrough_72

Nu zal hij zich verstoppen achter de rode paddestoel rechts van het pad. Hier moet je ook tegen rollen.

Skyward_Sword_Walkthrough_71

Hierna zal de Kikwi terug weglopen, deze keer naar een boom ten noorden van je. Gelukkig zal hij nu blijven stilstaan en kan je met hem praten.

Skyward_Sword_Walkthrough_70

De Kikwi vertelt je dat hij Zelda zag bij het Kikwi-stamhoofd, dus is het tijd om hem te vinden. Vergeet niet de stamboom ook hier naar beneden te doen rollen om een nieuwe shortcut te maken!

Hoe de Kikwi-stamhoofd locatie vinden in Zelda: Skyward Sword

Om het Kikwi-stamhoofd te vinden moet je de helling omhoog die je ziet ten zuiden van de Kikwi die je juist gevonden hebt. Er is een Deku Baba in het midden van de helling maar je kan deze gemakkelijk ontwijken.

Skyward_Sword_Walkthrough_69

Als je dit monster wil verslaan kan je eventueel de stenen bovenaan de helling oprapen en naar beneden laten rollen zodat ze de Deku Baba raken.

Je zal het pad willen blijven volgen tot in het gebied met de waterval. Onderweg zal je wat Bokoblins en Octoroks tegenkomen.

Net zoals in vorige Zelda-games, kan je Octoroks doden door de stenen die ze afvuren terug te kaatsen met je schild of je zwaard. Wees echter voorzichtig, als je de schildstoot verkeerd timet, dan zal je schild wat schade oplopen.

Skyward_Sword_Walkthrough_68

Je vindt hier ook je eerste barnstenen amulet door op de stamboom te klimmen naast de waterval, of door de nabijgelegen stamboom naar beneden te doen rollen voor een nieuwe shortcut.

Skyward_Sword_Walkthrough_67

Volg het pad en hak de kleine boompjes omver om de weg vrij te maken tot je helemaal bovenaan de heuvel bent. Laat je vervolgens vallen op de kleine richel naast de waterval.

Hier moet je een Deku Baba verslaan en vervolgens de liaan met je zwaard slaan om het touw los te laten hangen.

Skyward_Sword_Walkthrough_66

Spring naar het touw zodat Link deze vastneemt en slinger vervolgens heen en weer tot je dicht genoeg bent bij het platform om erop te springen.

Je bent eindelijk bij het Kikwi-stamhoofd.

Skyward_Sword_Walkthrough_65

Kikwi locaties in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Als je hulp wil van het Kikwi-stamhoofd, dan zal je eerst de locaties van de andere drie Kikwi in Skyward Sword moeten vinden. Zodat je niet het hele Faron-woud rond moet gaan detecteren, hebben we hieronder opgeschreven hoe je de drie Kikwi kan vinden.

Eerste Kikwi locatie

Om de eerste Kikwi te vinden, moet je door het gat kruipen rechts van het Kikwi-stamhoofd en vervolgens omhoog klimmen op de klimop in de boom.

Skyward_Sword_Walkthrough_64

Nu zal je over het touw moeten wandelen door Link in balans te houden. Schud het touw om die vervelende ballen weg te krijgen. Link zal enkel vallen van het touw als deze ballen aan hem vast komen te zitten, dus probeer dat te vermijden.

Skyward_Sword_Walkthrough_63

Wanneer je het touw hebt overgestoken spring je naar het gebied beneden en schakel je de rode Bokoblin leider en zijn vrienden uit.

Nu de Bokoblins uitgeschakeld zijn kan je de Kikwi omlaag krijgen door tegen de boom te rollen. Samen met de Kikwi komt er ook een touw uit de boom die je kan gebruiken om dit gebied te verlaten. En vergeet niet de stamboom omlaag te rollen om een shortcut te maken!

Skyward_Sword_Walkthrough_62

Tweede Kikwi locatie

Na het vinden van de eerste Kikwi spring je omlaag en ga je verder. Houd de ruïnes aan je rechterkant en ga verder tot je een gebied bereikt met een kleine boom en drie Bokoblins aan je linkerzijde.

Skyward_Sword_Walkthrough_60
Skyward_Sword_Walkthrough_59

Versla deze Bokoblins en klim op de grote wortel die je bent gepasseerd.

Skyward_Sword_Walkthrough_52

Hier kan je klimop vinden die je moet beklimmen, en je moet ook van de ene naar de andere springen om de hogere richel te bereiken. Neem het Stamina Fruit om zeker te zijn dat je niet omlaag valt.

Skyward_Sword_Walkthrough_51

Wanneer je boven bent, moet je het gras afsnijden met je zwaard tot er een optie verschijnt om tegen de Kikwi te praten.

Skyward_Sword_Walkthrough_50

Derde Kikwi locatie

Nu je de tweede Kikwi gevonden hebt, laat je je naar de grond vallen en kruip je door het gat in de verste muur.

Skyward_Sword_Walkthrough_54

Aan de andere kant gekomen, laat je Link best voorbij de Octoroks sprinten en ga je de helling op. Vergeet de Deku Baba niet te doden!

Skyward_Sword_Walkthrough_53
Ga deze helling op.

Hier links kan je trouwens je eerste hartstukje vinden - je moet enkel over het touw wandelen zoals daarnet. Als je vier hartstukjes verzameld, krijg je een extra hartje in Skyward Sword. Grijp deze dus zodra je ze ziet want ze komen ontzettend van pas.

Skyward_Sword_Walkthrough_58
Skyward_Sword_Walkthrough_57
Vergeet dit hartstukje niet te nemen!.

Na het nemen van het hartstukje, volg je de grote wortel naar het kleine platform met de boom.

Naast de boom is een gat in de grond. Hier moet je in vallen. Er is een Octorok die je gemakkelijk kan negeren door er voorbij te sprinten.

Skyward_Sword_Walkthrough_56

Nadat je je laat vallen in het gat, volg je het pad tot je de Kikwi vindt die op de grond ligt. Raap hem op en je zal zijn aandacht hebben.

Skyward_Sword_Walkthrough_55

Nu je alle drie Kikwis gevonden hebt, is het tijd om terug te keren naar het Kikwi-stamhoofd. Als dank voor je hulp geeft hij je de Katapult!

Skyward_Sword_Walkthrough_49

Hoe de katapult gebruiken om het hart van het woud te bereiken in Zelda: Skyward Sword

Nu je de katapult gekregen hebt in Skyward Sword, kan je deze gebruiken om de liaan bij het Kikwi-stamhoofd omlaag te schieten.

Skyward_Sword_Walkthrough_48

Gebruik de liaan om over het gat te springen en ga naar rechts. Je kan door het water zwemmen of langs de wortel gaan. Ga richting de ruïnes met het hoge platform.

Skyward_Sword_Walkthrough_47

Ga naar het hoge platform en gebruik hier de katapult om opnieuw een liaan omlaag te krijgen. Je kan deze gebruiken om de ingang te bereiken van het hart van het woud.

Skyward_Sword_Walkthrough_46

Met de katapult kan je ook eindelijk Beedle's Wolkenwinkel bereiken in Skyloft. Eerst is het echter tijd om naar het hart van het woud te gaan en Zelda te vinden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread