Xbox Series X release - Alles over de Xbox Series X prijs en kopen

Geduld is een schone zaak.

Hoewel het allang geen geheim meer is dat Microsofts nieuwste console er binnenkort aankomt, zijn er op het moment van schrijven nog een paar belangrijke vragen onbeantwoord. Wanneer vindt de Xbox Series release plaats en wat is de Xbox Series X prijs? Alle informatie die daarover bekend is, lees je hier.

Op deze pagina:

Op zoek naar meer info? Lees dan ook onze artikels over de Xbox Series X specs, Xbox Series X games en Xbox Series X design.

Xbox Series X release - Wanneer kun je de Xbox Series X kopen?

Het is al even bekend dat Microsoft aan een nieuwe generatie consoles werkt. Rond de E3 2018 doken er al geruchten over de zogenaamde 'Xbox Scarlett' op. Als releaseperiode werd 2020 genoemd, maar tijdens Microsofts E3-showcase in 2018 hield Xbox-baas Phil Spencer zijn kaken stijf op elkaar.

Een jaar later was het allang niet meer de vraag of de nieuwe Xbox komt, maar eerder wanneer. Tijdens de World Premiere onthulde Microsoft de next-genconsole, een officiële naam en ook de Xbox Series X release. Toch gaat het tot op heden nog steeds om een lanceringsperiode en niet om een concrete dag. De Xbox Series X wordt namelijk in november 2020 verwacht. Of dat ook voor Europa geldt, is nog maar de vraag.

Hoe zit het echter met COVID-19, dat voor veel bedrijven roet in het eten gooit? Volgens Spencer loopt de productie van de Xbox Series X tot nu toe geen vertraging op, dus dat is alvast een geruststelling. Toch plaatst de Amerikaan een voorzichtige kanttekening bij de productie van games. Die vindt op grote schaal plaats waarbij honderden mensen samenkomen en creatief met elkaar zijn. Dat proces kan door coronamaatregelen, waarbij mensen moeten thuiswerken of ziek uitvallen, echter logischerwijs vertraging oplopen.

Xbox Series X prijs - Voor hoeveel kun je de Xbox Series X kopen?

Net als bij de releasedatum lijkt het ook bij de prijs erop dat Microsoft en Sony geduldig afwachten wie als eerste een officiële onthulling doet. In andere woorden: net als de PS5 prijs is het koffiedik kijken naar de Xbox Series X prijs. Ondanks gebrek aan informatie over de verkoopprijs kunnen we een reële schatting doen.

De oorspronkelijke prijs van de Xbox One was 499 euro, maar werd na negatieve feedback al snel naar 399 euro verlaagd. De adviesprijs van de Xbox One X en Xbox One S is respectievelijk (afhankelijk van de editie weliswaar) 499 euro en 299 euro.

Naar verwachting wordt de Xbox Series X prijs 400 à 500 euro. Volgens geruchten onthult Microsoft daarnaast in augustus de minder krachtige Xbox Series S (codenaam 'Lockheart') die vermoedelijk 300 à 350 euro gaat kosten. Maar nogmaals: het is vooralsnog gissen naar de echte prijs.

Hoewel het ernaar uitziet dat de volgende generatie consoles niet duurder wordt, geldt dat mogelijk niet voor de prijzen van de next-gengames. Zo heeft uitgever 2K Games bekendgemaakt dat NBA 2K21 op de PlayStation 5 en Xbox Series X tien euro duurder wordt in vergelijking met de PlayStation 4- en Xbox One-versie van de basketbalgame. Ubisoft heeft daarentegen gezegd dat het zijn next-gen games voorlopig niet duurder maakt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread