Warzone beste wapens in Season 4 uitgelegd: onze beste AR, sniper rifle, shotgun, SMG en LMG wapen aanraders

Deze moet je bij de hand hebben in multiplayer.

Het is lastig om te weten wat de beste wapens in Warzone zijn, dankzij de steeds veranderde meta en de introductie van wapens uit nieuwe Call of Duty-games, zoals Cold War: Black Ops eind 2020, die het volledige rooster in de war gooien.

Er is momenteel een enorm aantal wapens in Warzone beschikbaar, en hoewel iedereen zijn favorieten heeft, zijn er overduidelijk winnaars en verliezers op de lijst.

Het kiezen van het juiste wapen geeft je een enorm voordeel op andere spelers, en als je dan ook nog leert om de terugslag te beheersen en hun karakteristieken te compenseren, dan ben je niet meer te stoppen.

We zijn Verdansk in geweest om met van alles en nog wat te rotzooien, zodat we de beste wapens in Warzone per categorie kunnen presenteren.

Op deze pagina:

Call of Duty Warzone: PS5 vs Xbox Series X/ Series S - Back-Compat Showdown + 120fps Analysis

Wat zijn de beste nieuwe wapens in Warzone na de Season 4 Reloaded update?

In het verleden was het zo dat je gewoon onze lijst van beste wapens in Modern Warfare kon bekijken om te zien wat ook het beste is in Warzone, maar die tijden zijn veranderd. Warzone is gegroeid in een eigen entiteit sindsdien en sinds Season 3 zijn alle Modern Warfare wapens niet meer als loot te vinden in Warzone (al tellen je loadouts nog steeds).

Deze update uit december 2020 zette een nieuwe basis neer voor Warzone met verschillende toevoegingen en wapens uit de laatste Call of Duty game: Black Ops Cold War.

Season 2 Reloaded liep van eind februari tot in april. Toen Season 3 startte werd de balans tussen de wapens grondig overhoop gegooid en werden er tevens nieuwe wapens geïntroduceerd. Dit werd vervolgens gevolgd door een Season 3 Reloaded update die de focus legde op de jaren '80. Ook deze update bracht verschillende nieuwe wapens en oude favorieten terug.

cod_warzone_best_weapons_update_intro

De oude Verdansk map werd genuked op het einde van Season 2 en alle spelers werden naar 1984 geteleporteerd. Hiermee kwam er een nieuwe gulag en ook nieuwe interessante plekken op de map. In Season 4 bleef de map herkenbaar, al vinden er wel een paar vreemde dingen plaats. Zo vallen er sindsdien satellieten uit de lucht.

Ondertussen blijven spelers bezig met het vinden van nieuwe veranderingen die met de Season 4 Reloaded update zijn gearriveerd. En er zitten al wat interessante zaken tussen. De Dead Silence field upgrade zal waarschijnlijk binnenkort wijzigen en de controversiële Roze skin werd generfed. Oh, en er is nu ook een dodelijke deur. Bizar.

Als we naar de wapens kijken, dan zien we wat interessante aanpassingen aan de barrels, als ook de toevoeging van de krachtige Nailgun en een nieuwe LMG genaamd MG 82 die meteen erg populair werd in de meta. En het duurde dan ook niet lang voordat ontwikkelaar Raven enkele dagen na release de MG 82 weer zwakker maakte. Toch blijf het een krachtig wapen.

Zoals gebruikelijk raden we altijd aan om Overkill te equippen zodat je twee primaire wapens tegelijk kan dragen.

Beste AR aanraders in Warzone

Beste wapen aanbeveling: C58 (Cold War)
C58 unlocken: Bereik Battle Pass Tier 31 (in Black Ops: Cold War of Warzone)

cod_warzone_best_weapons_update_c58

Na verschillende aanpassingen tijdens Season 3 en Season 4, werd de CR-56 AMAX eindelijk van de troon gestoten. Het blijft nog altijd een goede optie, maar anderen hebben eindelijk aan populariteit gewonnen.

Momenteel raden we vooral de C58 aan. De assault rifle heeft tijdens de eerste week van het seizoen niet veel indruk gemaakt, maar staat sindsdien bovenaan. Ondanks dat het het slachtoffer is van nerfs, blijft het nog altijd een geweldige lange afstand optie

Het heeft een geweldige tijd om vijanden neer te halen, fatsoenlijke controle over de terugslag en genoeg vuursnelheid. Het is een goede optie om te overwegen na al die AMAX nerfs, maar het is ook goed om te weten dat andere assault rifles zoals de Krig 6 en Cold Wars AK-47 ook prima zijn.

Wil je alles uit de C58 halen? Lees dan onze beste C58 loadout aanraders - of als je wilt zien wat de class nog meer te bieden heeft, kan onze pagina met beste assault rifles in Warzone je wellicht helpen.

Beste Sniper Rifle aanraders in Warzone

Beste wapen aanbeveling: Swiss K31
Swiss K31 unlocken: Krijg twee headshots in vijftien verschillende voltooide matches met een sniper rifle (in Black Ops: Cold War of Warzone)

cod_warzone_best_weapons_update_swiss

Sniper Rifles krijgen langzaam maar zeker een betere behandeling van Raven, helemaal van kogelsnelheid tot aan hoe de attachments werken. Oude favorieten zoals de ZRG 20mm of de LW3 Tundra zijn nog altijd goede opties, maar de Swiss K31 staat momenteel in de schijnwerpers.

Met de juiste attachments is dit het snelste wapen dat je momenteel in Warzone onder de sniper rifles kunt krijgen. De ADS-snelheid, de vuursnelheid en de algemene karakteristieken maken het een fantastische optie om te overwegen voor je loadouts.

Als je alles uit het wapen wilt halen, lees dan onze beste Swiss K31 loadout aanraders.

Beste Marksman Rifle aanraders in Warzone

Beste wapen aanrader: KAR98K
KAR98K unlocken: Bereik Player Level 33 (in Modern Warfare of Warzone)

warzone_best_weapon_kar98k

De Marksman Rifles kunnen al snel aanvoelen als een afgezwakte versie van een Sniper Rifle, maar doorheen het bestaan van Warzone is de KAR87K zo geëvolueerd dat ie eigenlijk bijna even goed is als de meeste sniper rifles. Zelfs nu nog in Season 2 heeft dit wapen nog geen nerf gekregen en behoudt deze dus dezelfde range, damage en accuracy uit het eerste Season, en dat gepaard met uitstekende mobiliteit.

We raden deze dan ook van harte aan als je gewend bent te spelen met Sniper Rifles, aangezien dit wapen het beste werkt als je voor headshots gaat. Zijn grote voordeel tegenover Sniper Rifles is echter de veel hogere ADS snelheid.

Beste Tactical Rifle aanrader in Warzone

Beste wapen aanrader: M16
M16 unlocken: Bereik Player Level 10 (in Black Ops: Cold War of Warzone)

cod_warzone_best_weapons_update_m16

De AUG heeft zijn plaats behouden tijdens het grootste gedeelte van Season 2 maar de balance patch van Season 3 verhoogde de tijd tussen bursts met 33 percent, en verlaagde ook de neck damage multiplier. De M16 kreeg ook gelijkaardige veranderingen, maar de invloed ervan is niet zo drastisch op het speelveld.

Bij de M16 is de tijd tussen bursts maar met 10 percent verhoogd bijvoorbeeld en hierdoor blijft het wapen erg snel. De M16 legt tegenstanders ook in een mum van tijd neer en wordt daardoor de beste tactical rifle in de game. Zorg er wel voor dat je de magazine capacity verhoogd en focust op attachments die de ADS time verlaagt en je sprint speed verhoogt om het wapen nog beter te maken.

Beste Shotgun aanraders in Warzone

Beste wapen aanrader: JAK-12
JAK-12 unlocken: Doe 3 Hipfire Kills met Shotguns in 7 verschillende matches

cod_warzone_best_weapons_update_jak12

Shotguns zijn heel wisselvallig in Warzone. De Gallo was lang een betrouwbare optie maar je kan deze niet echt vergelijken met de Streetsweeper en de JAK-12. Maar tussen die twee kiezen we altijd voor de dodelijke Hipfire van de JAK-12.

Als je het ons vraagt zijn Shotguns in Warzone op hun best wanneer je niet hoeft te mikken om een headset te krijgen, zeker als je in het midden van een sprint jezelf moet verdedigen.

Het is slim om dit wapen te gebruiken samen met de AUG of de LC10, zodat je in elke situatie een nuttig wapen bij de hand hebt.

Maar als het over gevechten op korte afstanden gaat, dan is het deze die je bij je moet hebben.


Warzone Season 4 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 4 Battle Pass skins en de specifieke gidsen over de Red Doors, Uplink Stations en Satellites, en speciale wapens zoals de Nail Gun. Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Beste SMG aanraders in Warzone

Beste wapen aanbeveling: MAC-10
MAC-10 unlocken: Dood twee of meer spelers rap achter elkaar, met behulp van SMG's in vijftien verschillende matches (in Black Ops: Cold War of Warzone)

cod_warzone_best_weapons_update_mac

De PPSh-41 introduceerde zichzelf als een indrukwekkende SMG, met een hoge vuursnelheid en erg veel munitie. Je hoeft ook niet veel rekening te houden met de herlaadsnelheid en het lekker vanaf de heupen vuren is een mooie bonus. Het had een veelbelovend vooruitzicht, en behield zijn toppositie voor een tijdje.

Op dit moment heeft de MAC-10 echter een verrassende populariteit verworven tijdens de tweede helft van het seizoen. De enorme vuursnelheid van het wapen in combinatie met behoorlijke kracht, maakt het tot een wapen dat een vijand in enkele seconden kan neerhalen.

Zoals assault rifles, zijn er op dit moment genoeg SMG's om mee te experimenteren, zoals de PPSh-41 en Bullfrog. Maar momenteel staat de MAC-10 bovenaan.

Beste LMG aanraders in Warzone

Beste wapen aanbeveling: Stoner 63
Stoner 63 unlocken: Bereik Player Level 4 (in Black Ops: Cold War of Warzone)

cod_warzone_best_weapons_update_stoner

Light machine guns (of LMGs in het kort) zijn niet zo populair in Warzone, maar de Stoner 63 is veruit de beste keuze. Terwijl de M82 zichzelf introduceerde als een ware krachtpatser met een enorm magazijn, snelle vuursnelheid en middelmatige terugslag voor een wapen van zijn categorie, kreeg het binnen een paar dagen flink wat nerfs.

De Stoner 63 was niet onderdeel van de grote balansupdate van Season 4 Reloaded, maar de M82 was wel weer het doelwit. Het wapen blijft nog steeds een solide optie, maar het potentieel van de Stoner 63 blijft aanwezig. Momenteel is het weer onze favoriete keuze.

Beste Launcher aanraders in Warzone

Beste wapen aanbeveling: Strela-P (Modern Warfare)
Strela-P unlocken: bereik Player Level 17 (in Black Ops: Cold War of Warzone)

cod_warzone_best_weapon_strela_p

Launchers zijn vaak niet ideaal voor Warzone, maar toch kun je je in bepaalde situaties bevinden waar ze handig zijn. Als je dan moet kiezen, ga dan zeker voor de Strela-P.

De Strela is zeer goed om voertuigen uit te schakelen en bovendien reizen de projectielen van dit wapen aan een veel hogere snelheid dan bij andere launchers. Dit is simpelweg de beste keuze.

Beste Melee wapen aanraders in Warzone

Beste wapen aanrader: Kali Sticks (Modern Warfare)
Kali Sticks: behaal 3 kills met de Knife terwijl je glijdt, tijdens 15 verschillende matches (in Modern Warfare of Warzone)

cod_warzone_best_weapons_update_kali_sticks

Melee wapens zijn niet onze eerste keuze wanneer we Warzone spelen, maar de keuze is aan jou. En de Kali Sticks zijn effectief aanraders om bij je te hebben in je loadout.

Je hebt meestal twee hits nodig om een vijand neer te halen, maar de Kali Sticks zijn betrouwbaar dankzij hun bereik. Let wel op: het kan zijn dat je teamgenoten kwaad worden omdat je met deze wapens vecht in plaats van geweren. We hebben je gewaarschuwd!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Call of Duty: Warzone gids en tips voor meer tips.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread