Valve praat over nieuw Half-Life deel

"We moeten spelers terug bang maken".

Gabe Newell van Valve heeft zich vandaag lichtjes uitgelaten over de toekomst van Half-Life, de legendarische first person shooter reeks. Volgens de man is het de taak van Valve om spelers met Half-Life terug de stuipen op het lijf te jagen.

Newell gaf in een interview aan dat ze zullen proberen om Half-Life te voorzien van een "breder emotioneel palet". Waarschijnlijk heeft de man het over Episode 3, de allerlaatste uitbreiding voor Half-Life 2 waarvan we nu al weten dat hij dit jaar niet meer uit zal komen.

"Simpelweg opnieuw herhalen wat we vroeger hebben gedaan haalt niets uit. Ik heb het gevoel dat we stilaan weg aan het gaan zijn van de speler angst aan te jagen, en dat wil ik anders zien. Bovendien moeten we meer emoties trachten aan te spreken", aldus Newell.

Maar wat zullen Half-Life spelers dan precies als eng ervaren? "De dood van hun kinderen. Het wegebben van hun eigen vaardigheden," geeft Newell aan.

Opmerkelijk is dat de man op geen enkel moment aanhaalt dat al deze dingen geïntroduceerd zullen worden in Episode 3, of in een compleet nieuwe Half-Life.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Gerelateerde games

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread