Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Stardew Valley: Spirit's Eve, Haunted Maze en Golden Pumpkin uitgelegd

Het spookt in Stardew Valley.

Spirit's Eve betekent Halloween in Stardew Valley en net zoals het echte feest is het evenement het griezeligste festival van het dorp.

In tegenstelling tot de Stardew Valley Fair, is Spirit's Eve zeker niet een familievriendelijk evenement. Er zijn opgesloten skeletten op het plein, je kunt Jack-O-Lanterns kopen en het engste onderdeel is toch zeker wel de Haunted Maze.

Als je jezelf door de Haunted Maze kunt navigeren, word je beloond met de Golden Pumpkin. Die speciale winterpompoen is alleen gemakkelijk tijdens Spirit's Eve te krijgen.

Op deze pagina:

Spirit's Eve datum en tijdstip in Stardew Valley uitgelegd

Het is tijd voor het griezeligste festival in Stardew Valley - Spirit's Eve. Hieronder vind je alle belangrijke informatie over het evenement en diens plek op de festivalkalender:

  • Datum - 27ste van Fall
  • Tijdstip - 22u tot 23u50
  • Locatie - Pelican Town
  • Tijdstip dat je bij de boerderij bent - 24u
Hopelijk is dit veilig...

Zo vind je de Golden Pumpkin in de Haunted Maze in Stardew Valley

De belangrijkste attractie van Spirit's Eve is de Haunted Maze, waar je elk jaar een Golden Pumpkin kunt vinden.

Die speciale pompoen is 2.500g waard, wordt gebruikt om een Witch Hat te creëren en is geliefd bij alle inwoners, dus je moet zelf bepalen of je de Golden Pumpkin verkoopt, gebruikt of weggeeft.

Afgezien van Artefact Troves, is het voltooien van de Haunted Maze ook de enige manier om in Stardew Valley een Golden Pumpkin te krijgen, wat betekent dat het, ongeacht je beslissing, altijd de moeite waard is om te verzamelen.

De Haunted Maze is vrij gemakkelijk om te navigeren. Volg het pad totdat je een bord met een vraagteken tegenkomt. Het lijkt een doodlopend einde, maar je kunt hier gewoon door de heg lopen, waardoor je buiten het doolhof belandt.

Loop bij dit bord door de heg heen.

Ga nu richting het noorden en loop door de tunnel richting het oosten. Als je vast komt te zitten, probeer dan om je personage omhoog of omlaag te bewegen, totdat je voorbij de onzichtbare barrière bent.

Zodra je de tunnel uit bent, kun je de kist openen en je prijs voor het voltooien van het doolhof ontvangen - een Golden Pumpkin.

Bekijk op YouTube

Spirit's Eve-kraam in Stardew Valley uitgelegd

De marktkraam tijdens Spirit's Eve verkoopt altijd de volgende voorwerpen:

VoorwerpPrijs
Grave Stone350g
Jack-O-Lantern750g
Jack-O-Lantern Recipe2.000g
Rarecrow (Witch)5.000g

Spirit's Eve is het laatste evenement van Fall. Het eerstvolgende evenement is het Festival of Ice.

Read this next