Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rocket League free-to-play releasedatum, plus Season 1 update uitgelegd

Alles wat je moet weten over Rocket League's eerste free-to-play season.

Rocket League gaat free-to-play, een nieuw hoofdstuk voor de competitieve race- en sportgame dat een geheel nieuw publiek aanboort.

Met free-to-play komt tevens een Battle Pass - genaamd de Rocket Pass - die je toelaat om doorheen Season 1 cosmetische items vrij te spelen.

De overgang naar free-to-play volgt na de aankoop van ontwikkelaar Psyonix door Epic Games in 2019 - wat betekent dat het nieuwe Season een Fortnite event zal bevatten. Zo kunnen spelers die Rocket League een kans geven Fortnite items vrijspelen.

Deze pagina legt de Rocket League free-to-play releasedatum uit, net als waaraan je je mag verwachten in Rocket League Season 1.

Op deze pagina:

Rocket League free-to-play releasedatum in BST, CEST, EDT en PDT uitgelegd

De Rocket League free-to-play releasedatum valt op woensdag 23 september. De game is vanaf de volgende Rocket League free-to-play releasetijden speelbaar:

  • Verenigd Koninkrijk: 15u (BST / UK)
  • Europa: 16u (CEST / West Europe)
  • Oostkust Verenigde Staten US: 11u (EDT / East Coast US)
  • Westkust Verenigde Staten: 8u (PDT / West Coast US)

Goed nieuws: de Season 1 update is reeds live voor zij die Rocket League al in hun bezit hebben. We raden je dus aan de update nu al te downloaden, zodat je - als free-to-play-speler - vanaf de bovenvermelde tijden meteen aan de slag kunt.

Natuurlijk kan er altijd onderhoud of een bijkomende patch gebeuren. Ga er dus niet van uit dat je meteen kunt spelen.

Bekijk op YouTube

Wat bevat de Rocket League free-to-play launch en Season 1 update allemaal

Hier is een lijst met nieuwe features die naar de Rocket League free-to-play launch en Season 1 update komen:

  • Een nieuwe Rocket Pass (de games versie van een Battle Pass), met meer dan 70 items die "de nalatenschap van Rocket League vieren", waaronder de Harbinger-auto die onmiddellijk beschikbaar is voor zij die de Premium track aanschaffen.
  • Een nieuw Competitive Season met nieuwe Decal-beloningen:
Bekijk op YouTube
  • Een nieuw Challenge-menu, met wekelijkse en seizoensgebonden Challenges; meer seizoensgebonden Challenges naarmate het Season vordert. Wekelijkse Challenges worden dan weer elke week vervangen.

Je mag je als onderdeel van de Season-patch bovendien aan de gebruikelijke, kleine tweaks en veranderingen verwachten. Treed je toe tot Rocket League omwille van het Fortnite event en ben je nieuw in de game? Veel plezier gewenst!

Read this next