Rez-bedenker maakt Kinect-game

...maar verschijnt ook op PS3.

Op de persconferentie van Ubisoft heeft Rez-bedenker Tetsuya Mizuguchi zijn nieuwe game getoond. Het spel heet "Child of Eden" en werkt met Xbox 360 Kinect, al zal het spel ook uitgebracht worden op PS3.

Tijdens de demonstratie van het spel droeg Mizuguchi witte handschoenen. Met zijn handen kon hij een blauwe rechthoek op het scherm besturen en schieten naar andere geometrische vormen. Elke keer dat hij iets raakte kwam er een geluid. Inderdaad, het klinkt wel heel erg als Rez maar dan met motion-control.

"Ik heb het principe van synaesthesia toegepast op muziek, vormen en kleuren in mijn game," zei een trotse Mizuguchi. "In samenwerking met Microsoft en Kinect waren we in staat een ervaring te creëren die op alle zintuigen inwerkt."

De game zal in het eerste kwartaal van 2011 uitgebracht worden voor Xbox360 en PS3.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread