Ratchet and Clank: Rift Apart - Release, setting, gameplay en alles wat we weten

Gewoon interdimensionaal!

Ontwikkelaar Insomniac Games heeft het de laatste tijd erg druk, want naast Marvel's Spider-Man: Miles Morales kondigde de ontwikkelaar in juni Ratchet and Clank: Rift Apart aan. Het nieuwste deel staat helemaal in het teken van dimensionale scheuren en een nieuwe vrouwelijke Lombax. We zetten alvast alles wat we weten op een rij.

Inhoud

Ratchet and Clank: Rift Apart release - Wanneer komt de game uit?

Ratchet and Clank: Rift Apart is een PlayStation 5 exclusive en lanceert op 11 juni. De game maakt deel uit van de eerste grote lichting PlayStation 5-exclusives. PlayStation 4-eigenaars zijn er dus aan voor de moeite, want zij kunnen de game niet spelen.

De kans dat Insomniac zich bedenkt en de game alsnog uitbrengt voor de PlayStation 4 is erg klein, Insomniac Games ontwikkelt de game namelijk volledig voor de PlayStation 5 en al zijn functies. Een PlayStation 4-port zou daardoor waarschijnlijk niet mogelijk zijn.

RatchetClankRiftApart0

Ratchet and Clank: Rift Apart trailers - Wat kun je alvast zien?

Sinds de aankondiging toonde Insomniac al vier trailers. De eerste trailer is de aankondigingstrailer en die toont ons welke dimensies je onder andere bezoekt en welke gameplay je mag verwachten. Verder ontmoet je de onbekende vrouwelijke Lombax van wie we de naam nog niet kennen.

In de tweede trailer vertelt Insomniac je meer over hoe de PlayStation 5 enkele next-genfeatures ondersteunt en zie je nog meer gameplay. Daaronder vallen de snellere laadtijden en verbeterde audio.

De derde trailer toont je een speelsessie die zich afspeelt op de futuristische planeet Megalopolis en een voorsmaakje van de tegenstanders en de wapens. Voorts kom je meer te weten over het verhaal rond antagonist Dr. Nefarious en zijn Dimensionator.

De vierde en laatste trailer onthult een datum en laat weten dat je de game sinds midden februari kunt pre-orderen.

Ratchet and Clank: Rift Apart setting - Waar speelt de game zich af?

Net zoals voorgaande Ratchet and Clank-titels reis je naar exotische werelden die je moet verkennen. In een ervan gebruikt Dr. Nefarious de Dimensionator om een dimensie te vinden waarin hij altijd kan winnen van Ratchet and Clank. Dat loopt echter goed mis, want hij beschadigt per ongeluk het ruimtetijdweefsel en er ontstaan overal dimensionale scheuren. Op een bepaald moment raken beide hoofdpersonages daardoor van elkaar gescheiden en ontmoet je het nieuwe vrouwelijke speelbare hoofdpersonage van Ratchet and Clank: Rift Apart.

Samen met haar proberen beide hoofdpersonages elkaar terug te vinden. Je reist daarvoor door verschillende nieuwe en bekende dimensies en maakt gebruik van een nieuw wapenarsenaal.

RatchetClankRiftApart1

Ratchet and Clank: Rift Apart gameplay - Hoe speelt de game?

Insomniac Games laat in de tweede trailer weten dat het probeert om werelden te maken die echt aanvoelen alsof je er zelf bent. Daarvoor benut de studio ten volle de capaciteiten van de PlayStation 5.

Zo haalt de solid-state drive (SSD) van de PlayStation 5 volgens Creative Director Marcus Smith de laadtijden serieus omlaag en reis je snel tussen de verschillende dimensies. Daarnaast is Rift Apart volgens Smith te spelen aan 60 frames per seconde (fps), maar dan moet je wel inboeten op vlak van resolutie. Hoeveel dat is, onthult de ontwikkelaar voorlopig niet. Verder kun je ook voorkeur geven aan 30 fps en een 4K-resolutie.

Daarnaast gebruikt de game 3D-audio die je volgens Insomniac Games volledig onderdompelt waardoor je alles hoort wat boven, onder en rond je gebeurt.

RatchetClankRiftApart2

Volgens de ontwikkelaar voel je dankzij de feedback van de adaptieve handgrepen van de DualSense-controller precies hoe de wapens werken en hoe krachtig ze zijn. Wanneer je bijvoorbeeld bij de dubbelloopshotgun Enforcer de trigger half indrukt, dan vuur je met een van de lopen, druk je de trigger vervolgens helemaal in, dan vuur je het wapen met beide lopen af.

Ondanks het toevoegen van de dimensies en het gebruikmaken van de next-gencapaciteiten bevat Rift Apart nog steeds veel onderdelen van voorgaande games. Zo ontwijk je nog altijd al springend vijanden, grind je met je grindboots op de typische kabelbanen en gebruik je het helikoptergadget van Clank.

Ratchet and Clank: Rift Apart edities - Welke edities kun je kopen?

Rift Apart komt uitsluitend uit op de PlayStation 5 en is te kopen in een fysieke en digitale Standard Edition, en een uitsluitend digitale Digital Deluxe Edition.

Iedereen die beide edities pre-ordert, krijgt bij de release toegang tot het Carbonox-armor uit Ratchet and Clank: Going Commando uit 2003 en de Pixelizer van Ratchet and Clank uit 2016. De Digital Deluxe Edition bevat vijf extra armorsets, 20 Raritanium, de soundtrack en een digitaal artbook.

RatchetClankRiftApart3

Ratchet and Clank: Rift Apart - Standard Edition

  • De volledige game

Ratchet and Clank: Rift Apart - Digital Deluxe Edition

  • De volledige game
  • Vijf extra armor sets
  • Photo Mode Sticker Pack
  • Twintig Raritanium
  • Soundtrack
  • Digitaal Artbook

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread