Rare wil zich richten op nieuwe spellen

"Oude games herwerken is geen prioriteit."

Mark Betteridge, de baas bij ontwikkelaar Rare, heeft in een interview laten weten dat de studio het nut niet inziet van terug te grijpen naar oude franchises die vroeger succes hadden. Ook niet om een hommage aan ze te brengen.

"We zouden enkel richting oude franchises teruggaan wanneer we de kans zien om het product op een andere manier uit te brengen die waardig is aan de reeds uitgebracht delen," zei Betteridge. "Ik geef toe dat het leuk is om oude spellen opnieuw te bekijken als ontwikkelaar, maar dat wilt niet zeggen dat we het ook daadwerkelijk zullen doen."

Pas nog verscheen er op Xbox Live Arcade een herwerkte versie van Perfect Dark, een spel dat keet schopte op de N64. Ook de Banjo Kazooie spellen kregen een gelijkaardige behandeling. Rare bracht binnen die laatste reeks een nieuw deel uit in de vorm van Banjo Kazooie: Nuts & Bolts, maar deze game kreeg te maken met overwegend negatieve kritieken.

Op dit moment zou Rare druk bezig zijn met het ontwikkelen van spellen die gebruik maken van Natal. Eentje daarvan zou een fitness game worden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread