Pokémon Unite: beste Pokémon in All-Rounder, Attacker, Defender, Speedster en Supporter lijst

Welke Pokémon moet je in Pokémon Unite gebruiken?

Onze Pokémon Unite lijst helpt je beslissen wie de beste Pokémon is die je moet kiezen, of het nu een All Rounder, Attacker, Defender, Speedster of Supporter Pokémon is.

Pokémon Unite is een strategische team game, dus je moet er zeker van zijn dat jouw keuze goed met je medespelers werkt. Het loont de moeite om te experimenteren met verschillende speelstijlen, zodat je je altijd kunt aanpassen.

Hieronder vind je onze Pokémon Unite lijst, die weliswaar subjectief is, plus hoe Pokémon te unlocken zijn in deze game.

Op deze pagina:

Pokémon Unite is nu uit op Nintendo Switch!

Beste Pokémon in Pokémon Unite uitgelegd

Pokémon in Pokémon Unite zijn opgedeeld in vijf categorieën: All-Rounder, Attacker, Defender, Speedster en Supporter. Toch zijn er een aantal Pokémon die beter zijn dan de rest.

Dit zijn de beste en sterkste Pokémon in Pokémon Unite, samen met hun categorieën en onze ervaringen met de game:

  • Machamp - All-Rounder
  • Pikachu - Attacker
  • Eldegoss - Supporter
  • Absol - Speedster
  • Crustle - Defender
  • Lucario - All-Rounder
Pokemon_Unite_Tier_List_20

Hieronder vind je het overzicht voor elke categorie, met extra informatie over de individuele Pokémon. Hou er rekening mee dat deze lijst subjectief is en dat je mogelijk andere voorkeuren hebt, maar we onderbouwen onze keuzes wel zo goed mogelijk.

Beste All-Rounder in Pokémon Unite uitgelegd

All-Rounder Pokémon in Pokémon Unite hebben een balans tussen aanvalskracht en uithoudingsvermogen, waardoor ze betrouwbare vechtersbazen zijn.

Op het moment van schrijven zijn er vier All-Rounder Pokémon in de game - Charizard, Machamp, Lucario en Garchomp. Charizard is een van de Pokémon Unite licenses die je aan het einde van de tutorial kunt kiezen.

Hier is de lijst, van beste naar minste, voor All-Rounder Pokémon in Pokémon Unite:

PokémonStatsOpmerkingen
Machamp
Pokemon_Unite_Stats_4
Als je schade wilt doen is Machamp de perfecte keuze. Al zijn aanvallen worden sterker bij het upgraden en zijn Unite blaast Machamps stats behoorlijk op.
Pokemon_Machamp
Lucario
Pokemon_Unite_Stats_16
Minder sterk dan Machamp, maar Lucario is sneller. Aanvallen zoals 'Extreme Speed' laten je veel schade in een korte tijd doen en 'Bone Rush', mits geüpgrade, maakt het makkelijker om andere moves uit te voeren.
Pokemon_Lucario
Garchomp
Pokemon_Unite_Stats_5
Het nadeel van Garchomp is dat het lang duurt voordat hij evolueert. Wanneer dat echter is gebeurd krijg je een aantal krachtige moves die korte metten maken met tegenstanders en wilde Pokémon.
Pokemon_Garchomp
Charizard
Pokemon_Unite_Stats_9
Charizard heeft zeker een goede moveset, maar het duurt lang om volledig te evolueren, waardoor je misschien niet eens de kans krijgt om als Charizard te spelen.
Pokemon_Charizard

Beste Attacker in Pokémon Unite uitgelegd

Ook al hebben ze weinig uithoudingsvermogen, Attacker Pokémon in Pokémon Unite zijn degene die een grote hoeveelheid schade kunnen uitdelen, van dichtbij of van een afstand.

Op het moment van schrijven zijn er zes Attacker Pokémon om uit te kiezen - Venusaur, Pikachu, Alolan Ninetales, Greninja, Cinderace en Cramorant. Pikachu is een van de Pokémon Unite licenses waaruit je kunt kiezen aan het einde van de tutorial.

Hieronder vind je de Attacker lijst, van hoog naar laag, voor Pokémon Unite:

PokémonStatsOpmerkingen
Pikachu
Pokemon_Unite_Stats_1
Met dank aan Pikachu's grote bereik en diverse aanvallen is hij perfect voor crowd control en hoe dan ook veel schade uitdelen. Pikachu is de meest ideale Attacker voor welk team dan ook.
Pokemon_Pikachu
Gardevoir
Pokemon_Unite_Stats_21
Gardevoir heeft flink wat oefening nodig, maar zodra je haar onder de knie hebt, krijg je de mogelijkheid om met krachtige langeafstandsaanvallen helemaal los te gaan op wilde en vijandige Pokémon.
Pokemon_Gardevoir
Alolan Ninetales
Pokemon_Unite_Stats_10
De ability van Aloan Ninetales om je tegenstanders en hun aanvallen te blokkeren maakt hem een enorm sterke Attacker Pokémon. Zijn passieve ability heeft ook een constant negatief effect op je tegenstanders, wat jou weer een voordeel geeft.
Pokemon_Alolan_Ninetales
Cinderace
Pokemon_Unite_Stats_7
Cinderace's hoge mobiliteit stelt hem in staat om snel in het gevecht te rennen en aanzienlijke schade te doen. Aangezien sommige moves van Cinderace op elkaar inwerken, is het verstandig om voor een match je moves te plannen.
Pokemon_Cinderace
Cramorant
Pokemon_Unite_Stats_20
Je doel met Cramorant is om je Unite Move uit te voeren terwijl je volledig omsingelt bent door tegenstanders en wilde Pokémon, want daardoor doe je de meeste schade in één keer.
Pokemon_Cramorant
Venusaur
Pokemon_Unite_Stats_8
Venusaur is zeker een goede keuze voor het begin van een match, maar hij wordt gaandeweg steeds minder effectief.
Pokemon_Venusaur
Greninja
Pokemon_Unite_Stats_17
Greninja is helaas niet zo effectief tijdens de vroege momenten van een match en vanwege dit risico heb je kans dat je nooit zijn volledige potentieel bereikt.
Pokemon_Greninja

Beste Defender in Pokémon Unite uitgelegd

Defender Pokémon, zoals de naam al doet vermoeden, zijn ervoor om hun teamgenoten van aanvallen te beschermen in Pokémon Unite.

Op het moment van schrijven zijn er drie Defender Pokémon - Slowbro, Snorlax and Crustle - en Snorlax is een van de Pokémon Unite licenses waaruit je aan het einde van de tutorial kunt kiezen.

Hier is de Defender lijst voor Pokémon Unite en blijf vooral onthouden dat dit allemaal subjectief is:

PokémonStatsOpmerkingen
Crustle
Pokemon_Unite_Stats_6
Crustle de beste keuze als het gaat om het verdedigen van je goals en je teamgenoten. Dat is deels te danken aan hoe hij de tegenstanders kan vertragen, waardoor het makkelijk is om ze te verslaan.
Pokemon_Crustle
Snorlax
Pokemon_Unite_Stats_14
Snorlax bouwt een sterke verdedigingslinie met dank aan moves zoals 'Rest' en zijn Unite Move, 'Power Nap'. Daarmee krijgt hij health terug zonder dat hij zich hoeft terug te trekken.
Pokemon_Snorlax
Slowbro
Pokemon_Unite_Stats_2
Slowbro is perfect voor het vertragen van je tegenstanders terwijl je sterkere teamgenoten ze kunnen verslaan. Hij is ideaal voor crowd control.
Pokemon_Slowbro

Beste Speedster in Pokémon Unite uitgelegd

Speedster Pokémon in Pokémon Unite staan bekend om hun hoge mobiliteit en aanvalskracht, waarmee ze snel wilde Pokémon verslaan en goals scoren.

Op het moment van schrijven zijn er vier Speedster Pokémon om uit te kiezen - Gengar, Absol, Talonflame en Zeraora. Je kunt de Talonflame Pokémon Unite license aan het einde van de tutorial bemachtigen.

Het is belangrijk om te weten dat Zeraora slechts tijdelijk beschikbaar is, dus er is kans dat je hem niet in je collectie krijgt.

Dit is onze Speedster lijst voor Pokémon Unite, van hoog naar laag, en opnieuw: het is allemaal subjectief.

PokémonStatsOpmerkingen
Absol
Pokemon_Unite_Stats_15
Met hoge aanvalskracht en mobiliteit kan Absol snel het gevecht in duiken en, met aanvallen zoals 'Psycho Cut' of 'Sucker Punch', veel schade doen voordat je weer wegrent voor wat health.
Pokemon_Absol
Zeraora
Pokemon_Unite_Stats_3
Zeraora's Unite Move 'Plasma Gale' doet niet alleen enorm veel schade, maar geeft ook een boost aan je standaardaanvallen.
Pokemon_Zeraora
Talonflame
Pokemon_Unite_Stats_18
Om Talonflame zo effectief mogelijk te gebruiken moet je vlug levelen en evolueren om gebruik te maken van al zijn abilities.
Pokemon_Talonflame
Gengar
Pokemon_Unite_Stats_12
Hoewel je met 'Levitate' Gengar zeer snel uit een situatie kunt halen, moet hij minstens level 7 zijn om een gevaar te zijn met 'Dream Eater' of 'Hex'.
Pokemon_Gengar

Beste Supporter in Pokémon Unite uitgelegd

Supporter Pokémon in Pokémon Unite hebben de mogelijkheid om teamgenoten te genezen en vijanden met status ailments aan te vallen, om zo hun team te ondersteunen voor de overwinning.

Op het moment van schrijven zijn er drie Supporter Pokémon beschikbaar - Wigglytuff, Mr. Mime en Eldegoss. Die laatste kun je aan het einde van de tutorial kiezen.

Hieronder vind je de Supporter lijst voor Pokémon Unite, een subjectieve lijst van hoog naar laag gerangschikt.

PokémonStatsOpmerkingen
Eldegoss
Pokemon_Unite_Stats_19
Van alle Supporters is Eldegoss de meest gebalanceerde als het gaat om schade doen, zichzelf en anderen genezen alsook het verhogen van mobiliteit.
Pokemon_Eldegoss
Wigglytuff
Pokemon_Unite_Stats_11
Wigglytuff kan een aantal statuseffecten op vijanden plaatsen, en zijn Unite Move biedt zowel een boost voor teamgenoten alsook schade aan je vijanden.
Pokemon_Wigglytuff
Mr. Mime
Pokemon_Unite_Stats_13
Hoewel Mr. Mime barrières kan opgooien en zichzelf met een geupgrade 'Guard Swap' kan genezen, moet je een hoop oefenen om zijn volledige potentieel te ontgrendelen.
Pokemon_Mr_Mime

Pokémon lijst: Hoe ontgrendel je alle Pokémon in Pokémon Unite

Op het moment van schrijven zijn er twintig speelbare Pokémon in Pokémon Unite, inclusief de tijdelijk verkrijgbare Zeraora.

Je kunt nieuwe Pokémon Unite licenses krijgen door bepaalde uitdagingen te voltooien, je Trainer level te verhogen en door ze te kopen met in-game geld van de Unite Battle Committee.

Pokemon_Unite_Tier_List_1

Bij het voltooien van de tutorial krijg je ook de kans om één van deze vier Pokémon licenses te kiezen: Charizard, Pikachu, Snorlax, Eldegoss en Talonflame. Deze krijg je dan gratis en voor niets, maar je kunt de andere steeds in de in-game winkels kopen.

Pokemon_Unite_Tier_List_2

Zeraora is ook de eerste tijdgelimiteerde Pokémon in de game, die je verdient door de game tijdens een bepaalde periode te spelen.

Hieronder, in de volgorde van de National Pokédex, vind je alle Pokémon die momenteel beschikbaar zijn in Pokémon Unite.

Veel plezier met Pokémon Unite!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread