Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Legends Arceus starters Rowlet, Cyndaquil en Oshawott: wie is de beste starter Pokémon?

Wie is jouw eerste Pokémon partner?

Rowlet, Cyndaquil en Oshawott zijn de drie starter Pokémon voor Pokémon Legends: Arceus.

Al deze Pokémon komen uit verschillende generaties en afhankelijk van welke je kiest bepaal je hoe je eerste paar uur speelt. Dat houdt ook jouw gevecht tegen Kleavor in, de eerste Noble Pokémon die je tegen komt.

Hieronder vind je wat inzicht om je te helpen met kiezen welke starter Pokémon het beste voor jou is en als je nog meer wilt weten over de game, bezoek dan onze Pokémon Legends: Arceus walkthrough met gids en tips.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoPOKEMON LEGENDS ARCEUS - een EVOLUTIE voor de games?!
Pokémon Legends Arceus heeft veel nieuwe dingen te bieden in Pokémon!

Wie zijn de starter Pokémon in Pokémon Legends Arceus: Rowlet, Cyndaquil en Oshawott

Het kiezen van je starter Pokémon is een van de meest belangrijke keuze die je in Pokémon Legends: Arceus maakt, mede dankzij het feit dat deze het fundament van jouw Pokémonteam maakt. Ongeacht welke starter je kiest, hebben ze allemaal het potentieel om de meest krachtige Pokémon te worden.

Hoewel Pokémon Legends: Arceus de traditionele Grass, Water en Fire keuze biedt, is één van de Pokémon een Dual Type. In tegenstelling tot andere Pokémon games komt elke starter echter uit een andere generatie.

Je moet kiezen tussen:

  • Cyndaquil - fire-type die evolueert in Quilava en Typhlosion (Gen 2)
  • Oshawott - water-type die evolueert in Dewott en Samurott (Gen 5)
  • Rowlet - grass en flying-type die evolueert in Dartrix en Decidueye (Gen 7)
Van links naar rechts - Cyndaquil, Oshawott en Rowlet.

Wat is de beste starter Pokémon in Pokémon Legends: Arceus?

Bepalen wat de beste starter Pokémon is blijft een subjectieve keuze, en daar is Pokémon Legends: Arceus niet anders in. Een van deze Pokémon kan jouw favoriete starter uit een voorgaande generatie zijn, of misschien prefereer je simpelweg een bepaald type boven de ander. Maar hoe dan ook is het belangrijk om de beste starter Pokémon voor jou te kiezen.

Als je van plan bent om je team van tevoren te plannen, raden we je aan om onze Pokémon Legends Arceus Pokédex pagina te bezoeken. Hier vind je alle Pokémon in de game, dus het is ideaal om ideeën voor de beste groep Pokémon op te doen.

Oshawott is de beste keuze voor de gevechten in het begin, vooral tegen Kleavor die Bug en Rock-type is. Deze Pokémon is, in tegenstelling tot Cyndaquill en Rowlet, niet zwak tegen één van Kleavor's types en dankzij z'n Water-type is Kleavor ook nog eens zwak tegen Oshawott.

Maar maak je geen zorgen als je meer van Cyndaquil of Rowlet houdt. Ze groeien namelijk allebei aanzienlijk doorheen de game. Onthoudt, jij bent zelf degene die bepaalt wie jouw beste starter Pokémon is in Legends: Arceus, en je kunt makkelijk een team bouwen dat jouw keuze ondersteunt.

Hoe de laatste evolutie van Rowlet, Cyndaquil en Oshawott jouw keuze in Pokémon Legends: Arceus beïnvloedt

Er is wel één belangrijk punt waar je rekening mee moet houden als je je starter in Pokémon Legends Arceus kiest. Pas op: deze informatie bevat spoilers, dus als je die probeert te vermijden raden we je aan hier te stoppen met lezen.

De traditionele ontwerpen voor de laatste evoluties.

De laatste evoluties voor alle drie de starter Pokémon zijn Hisuian forms, de nieuwe regionale variant in Legends: Arceus en hebben daarom nieuwe Types. Dat betekent dat Typhlosion niet langer slechts een Fire-type is en dat Decidueye een Grass en Ghost-type Pokémon is.

Dat betekent:

  • Hisuian Typhlosion is een fire en ghost-type
  • Hisuian Samurott is een water en dark-type
  • Hisuain Decidueye is een grass en fighting-type

Als je tot hier hebt gelezen, raden we je aan om deze veranderingen ten harte te nemen terwijl je je starter kiest, vooral als je van plan bent om de Pokémon in je team te houden. Deze veranderingen in Types veranderen namelijk de zwakke punten en de moves van je laatste evolutie, dus je kunt niet zomaar op de traditionele tactieken voor deze Pokémon rekenen.

Veel plezier met het kiezen van je starter Pokémon!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Legends: Arceus

Video Game

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties