Pokémon Go Mega Evolutions: hoe krijg je Mega Energy, hoe werkt Mega Evolve, en lijst van alle Mega Evolution Pokémon

Zo krijg je de sterkste Pokémon Evolutions in handen.

Pokémon Go's Mega Evolutions geven je de optie om je Pokémon tijdelijk te evolueren in een meer krachtige versie.

Mega Evolutions werden voor het eerst geintroduceerd in Pokémon X en Y en je moest specifieke stones gebruiken in een gevecht om ze te activeren.

Ook in Pokémon Go zijn Mega Evolutions een tijdelijke transformatie, maar nu vereisen ze een nieuw type item: Mega Energy.

Deze pagina legt uit hoe de Pokémon Mega Evolve werkt in Pokémon Go, hoe je Mega Energy krijgt en hoe je Mega Evolved Pokémon kan gebruiken.

Op deze pagina:

Hoe werken Mega Evolutions in Pokémon Go

Mega Evolutions zijn extra, krachtigere evoluties die bepaalde Pokémon, zoals de originele Kanto starters, kunnen krijgen.

Om een Pokémon te Mega Evolven in Pokémon Go, heb je een item genaamd Mega Energy nodig. Als je de Mega Evolution van een Pokémon geactiveerd hebt, zal die Pokémon in die vorm blijven voor een bepaalde tijd en kan je deze in verschillende types battles gebruiken.

pokemon_go_mega_evolution_4a
pokemon_go_mega_evolution_3a
Voor Mega Evolutions heb je Mega Energy nodig, en je kan op het CP scherm zien hoelang de Pokémon nog Mega Evolved blijft.

Op het CP scherm kan je zien hoelang de Mega Evolution van je Pokémon nog actief blijft.

Wanneer de Pokémon terug in zijn normale vorm terugkeert, zal je vervolgens minder Mega Energy nodig hebben voor de volgende Mega Evolve van diezelfde Pokémon.

pokemon_go_mega_evolution_5a
Mega Evolutions maken hun debuut in Mega Raid.

Wat je nog meer moet weten over Mega Evolutions:

 • Je kan maar één Pokémon tegelijk Mega Evolven. Als je op een tweede Pokémon een Mega Evolution doet terwijl een andere actief is, zal de eerste terug normaal worden.
 • Shadow Pokémon zijn niet vatbaar voor Mega Evolution.
 • Clone Pokémon zijn niet vatbaar voor Mega Evolution.
 • Mega Evolutions staan in de Pokédex onder 'Mega Pokédex'. Dus je hebt iets nieuws om te verzamelen!
 • Er worden twee nieuwe Medals toegevoegd aan de game - één voor het verzamelen van unieke Mega Evolutions, de ander voor je totaal aantal Mega Evolutions.

Voor wie Mega Evolutions wil testen, komt Niantic binnenkort met een nieuwe Special Research quest genaamd 'A Mega Discovery', en zal september 2020 ook gevuld zijn met verschillende events rond dit thema:

 • 1 september tot 7 september: event rond Mega Raids
 • 11 september tot 17 september: event rond Mega Evolution Battles
 • 22 september tot 28 september: event rond Mega Evolution Buddies

Hoe werkt Mega Energy in Pokémon Go

Mega Energy is gelinkt aan elke individuele Pokémon, op dezelfde manier als Candy. Dus als je een Bulbasaur wil Mega Evolven in Mega Bulbasaur, dan heb je Bulbasaur Mega Energy nodig.

pokemon_go_mega_evolution

Mega Energy kan je vooral krijgen door Mega Raids te winnen. Dat is een nieuw type Raid met Mega Pokémon. Hoe sneller je een Mega Raid wint, hoe meer Mega Energy je krijgt.

We weten ook dat je Mega Energy zal krijgen als beloning in bepaalde Special Research. Aangezien Mega Energy gelinkt is aan elk type Pokémon, vermoedden we dat er verschillende manieren zullen zijn om Mega Energy te krijgen.

Waar kan je Mega Evolutions gebruiken in Pokémon Go?

Terwijl een Pokémon in zijn tijdelijke Mega Pokémon vorm is, kan je deze gebruiken op de volgende manieren:

 • Raid battles
  • Alle andere Pokémon in de Raid krijgen een attack boost. Pokémon met hetzelfde type attack als de Mega Pokémon krijgen ook een boost. (Deze boosts tellen wel niet op, je kan maar één voordeel tegelijk krijgen)
pokemon_go_mega_evolution_1a
pokemon_go_mega_evolution_2a
Mega Evolutions kan je gebruiken als Buddy en in battles.

Je kan Mega Evolutions niet gebruiken voor:

 • Gyms verdedigen
 • Inzetten in de Go Battle League (al gaf Niantic wel hints dat dit in de toekomst zou kunnen veranderen, mogelijk in specifieke Leagues)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Welke Mega Evolutions zijn er in Pokémon Go?

Net zoals normale Pokémon, kan je volgen hoeveel Mega Evolutions je al gezien hebt in je Mega Pokédex.

In de normale Pokémon-games zijn er 48 Mega Evolutions (inclusief twee verschillende Mega Evolutions voor zowel Charizard als Mewtwo), maar bij de introductie ervan in Pokémon Go, zijn er maar vier Mega Evolutions beschikbaar.

Pokémon Go Mega Evolution lijst

Mega Evolution
Mega Venusaur
pokemon_go_mega_venusaur
Mega Charizard X
pokemon_go_mega_charizard_x
Mega Blastoise
pokemon_go_mega_blastoise
Mega Beedrill
pokemon_go_mega_beedrill

Naast Mega Blastoise, Mega Charizard, Mega Bulbasaur en Mega Beedrill - die te vinden zullen zijn in Mega Raids of Special Research - toont een inspectie van de Pokémon Go data ook dat Mega Pidgeot ook in de game zit. Het zou dus kunnen dat die ook binnenkort te zien is:

Alle Mega Evolutions in Pokémon uitgelegd

Hier zie je alle Mega Pokémon die er bestaan. Met dank aan gerbetta33 van reddit.

Ter verduidelijking: deze zitten momenteel nog niet in Pokémon Go, en er is geen garantie dat ze ooit allemaal in de game zullen zitten.

Maar deze lijst is wel nuttig om te weten wat eventueel in de toekomst naar de game zou kunnen komen:

pokemon_go_mega_evolution_tier_list
Image credit: gerbetta33 op reddit

Veel success met het verzamelen van Mega Evolutions!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread