Pokémon Go Arlo, Cliff, Sierra counters en Leader strategie

Alles wat je moet weten over de Team Go Rocket Leaders in Pokémon Go.

Arlo, Cliff en Sierra zijn Team Go Rocket Leaders die je kan vinden in overgenomen PokéStops in Pokémon Go naast de Team Go Rocket Grunts.

Het is aan jou om Arlo, Cliff en Sierra te vinden door Mysterious Components en de Rocket Radar te vinden.

Als je hen verslaat krijg je de kans een unieke Shadow Pokémon te vangen, en deze kan zelfs shiny zijn!

Je moet ze ook alle drie verslaan om het op te kunnen nemen tegen de grote Team Go Rocket baas Giovanni.

Inhoudsopgave:

Team Go Rocket Leaders en strategie in Pokémon Go uitgelegd

In Team Rocket quests moet je het vroeg of laat opnemen tegen Giovanni, maar voordat het zover is moet je eerst zijn drie Team Go Rocket leaders verslaan.

pokemon_go_leaders

Hiervoor moet je eerst Mysterious Components krijgen door Grunts te verslaan. Daarmee vorm je de Rocket Radar waarmee je Rocket Leaders kunt vinden. Je kan niet kiezen tegen welke Leader je het opneemt, dat is volledig willekeurig. Als je du seen specifieke Leader zoekt, dan zal je moeten blijven zoeken tot je de juiste vindt.

Dit zijn moeilijke battles en op pure kracht zal je het gevecht niet altijd kunnen winnen. Daarom raden we de volgende strategie aan:

  • Counters zijn heel belangrijk, dus bereid je voor door een Pokémon team samen te stellen met sterke counters.
  • Het Pokémon team van de Leader zal relatief uniek zijn voor die battle. Je kan dus niet helemaal zeker zijn tegen welke Pokémon je het op zal moeten nemen. De kans zit er dik in dat je eerst een gevecht blind moet doen om te weten welke Pokémon ze gebruiken, en dan bij een tweede poging kan je een nieuw team samenstellen als reactie op de kennis die je hebt opgedaan.
  • Leaders zullen hun twee shields gebruiken voor hun eerste twee Charge moves, zonder uitzondering. Idealiter is je eerste Pokémon dus sterk genoeg om lang genoeg te overleven zodat deze twee Charge moves kan gebruiken, en dat zo snel mogelijk. Zodra de Leaders hun shields hebben opgebruikt kan je focussen op veel damage doen. Melmetal is hier een goede keuze voor bijvoorbeeld.
  • Het goede nieuws is dat je zo vaak je wil tegen een Leader kan vechten dus je hebt zeker tijd om te experimenteren.

Uiteindelijk steunt je overwinning op hoe goed je hebt in het samenstellen van een team dat zoveel mogelijk de zwakke plekken van het Pokémon team van de Team Go Rocket Leader uitbuit. Een groot aantal Pokémon om uit te kiezen zal je dus helpen, hoe meer keuze, hoe beter.

Hieronder kan je de huidige mogelijke teams vinden voor elke Team Go Rocket Leader, samen met onze tips welke Pokémon het beste werken als counters.

Arlo counters en team in Pokémon Go

Tijdens Go Fest 2020 is dit Arlo's Pokémon team:

  • Mawile, Scizor, en Moltres
Pokemon_Go_Arlo_s_Face

Blijkbaar zijn de Leaders tijdens Go Fest een stuk gemakkelijker dan normaal, dus je hebt wat meer speelruimte dan normaal met je team.

Mawile en Scizor kan je counteren met Fire Pokémon. Legendary Pokémon zoals Entei, Heatran en Moltres zijn ideaal. Tijdens Go Fest 2020 kwam je ook veel Litwick en Darumaka tegen. Hun evoluties zijn uitstekende Fire Pokémon.

Om het veilig te spelen kies je best twee Fire Pokémon voor je team, zo heb je een reserve.

Daarna moeten we onze Pokémon wisselen naar een counter tegen Moltres. Rock Pokémon zoals Tyranitar en Rhyperior, of sterke Water Pokémon zoals Gyarados en Kyogre zijn goede keuzes.

Cliff counters en team in Pokémon Go

Tijdens Go Fest 2020 is dit Cliff's Pokémon team:

  • Pinsir, Tyranitar, en Articuno
Pokemon_Go_Rocket_Leader_Cliff

Voor Pinsir wil je Fire Pokémon inzetten. Legendaries zoals Entei, Heatran, Moltres zijn ideaal, maar opnieuw: als je veel Litwick en Darumaka hebt gevangen tijdens Go Fest 2020, dan zijn hun evoluties ook ideaal.

Tegen Tyranitar zijn Machamp, Breloom, Garchomp of Lucario allemaal sterke keuzes.

Articuno is een Ice Pokémon, dus een Fire Pokémon is opnieuw een goed idee hier, maar een Tyranitar of Golem in je team zetten heeft ook zeker zijn voordeel.

Sierra counters en team in Pokémon Go

Tijdens Go Fest 2020 is dit Sierra's Pokémon team:

  • Beldum, Houndoom, en Zapdos
Pokemon_Go_Sierra_s_Face

Beldum is een Steel Pokémon die je kan counteren met een Fire Pokémon zoals Entei, Heatran of Moltres. En ook hier zijn de evoluties van Litwick en Darumaka, die je op de eerste dag van Go Fest 2020 in grote getallen kon vangen, ook heel sterke counters.

Houndoom kan je best counteren met Water of Rock Pokémon zoals Tyranitar, Kyogre, Rhyperior of Gyarados.

Rock Pokémon zijn ook sterk tegen Zapdos, dus misschien kan je je team vervolledigen met een aantal Rock Pokémon zoals Golem om de laatste twee Pokémon uit te schakelen.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Team Go Rocket Leader beloningen in Pokémon Go

Door een Team Go Rocket Leader te verslaan verdien je een aantal mooie beloningen.

Voor elke Team Go Rocket Leader, krijg je 1000 Stardust en twee van de volgende items:

Pokemon_Go_Rocket_Leader_Sierra
Sierra - een van de Team Go Rocket Leaders.

Je krijgt ook telkens de kans om één van die Team Go Rocket Leader's Shadow Pokémon te vangen. Voor Arlo is dit Scyther, Voor Cliff een Shadow Meowth en voor Sierra is het Sneasel.

Ook leuk: er is voor al deze Shadow Pokémon een kans dat ze shiny zijn!

Om deze Shadow Pokémon te vangen, krijg je 5 Premier Balls om te starten. Afhankelijk van een aantal factoren krijg je een aantal Bonus Poké Balls:

  • Hoeveel van je Pokémon nog in leven zijn na de Trainer Battle
  • Je Purify Pokémon (Purifier) medal rank
  • Je Defeat Team Rocket (Hero) medal rank

Veel geluk met deze Team Go Rocket leaders te verslaan!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread