Molyneux noemt zijn top 5 qua games

En neen, zijn eigen spellen zitten er niet bij.

Het lijkt wel alsof we Eurogamer de laatste dagen aan het omvormen zijn tot een fansite rond Peter Molyneux, maar niets is minder waar. De man had simpelweg veel te vertellen rond Natal en microtransacties in Fable III, maar nu heeft hij het over andere spellen die hem doorheen de laatste twintig jaar zijn bijgebleven.

Allereerst haalt hij Dune 2 aan. "Deze game deed spelers voor het eerst kennis maken met een groter geheel," aldus Molyneux. Ook Super Mario 64 krijgt wat liefde van de man als "de echte voorloper van GTAIV doordat free roaming en open omgevingen opeens de standaard werden". Hij gaat verder met Tomb Raider, waarvan hij vooral zal onthouden dat de typische gespierde held succesvol vervangen kon worden door een iconische heldin.

Afsluiten doet Molyneux met twee meer recente titels. "Halo draag ik een warm hart toe omdat dit spel het FPS-genre populair maakte op consoles". Als laatste kon hij ook World of Warcraft niet vergeten. "De manier waarop de ontwikkelaar een wortel voor spelers hun neus hangt om door te blijven gamen is simpelweg fascinerend".

Zijn jullie het eens met zijn lijstje?

Advertentie

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

medewerker

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread