Beetje bij beetje komt er meer informatie vrij over LittleBigPlanet 2. De game gaat verder op het origineel, maar zal de speler veel meer mogelijkheden bieden bij het bouwen van hun eigen creaties. Niet alleen levels, maar hele eigen games in verschillende genres behoort tot de mogelijkheden. Je zou hierdoor bijna over de release van de LittleBigPlanet 2 GOTY-editie heenkijken.

De jongens en meisjes van Media Molecule hebben goud geslagen met hun creatie. Niet alleen is met de Sackboy één van de meest aandoenlijke personages ooit bedacht, maar ze hebben een spel gemaakt dat barst van de creativiteit. De game bevat zeer leuke levels die geweldig zijn om met anderen door te lopen. Maar daarnaast is er nog een flinke editor waarmee je zelf aan de slag kunt en waardoor er een ongelooflijke hoeveelheid content online is verschenen zodat je maar verder en verder kunt spelen.

Dit concept is doorgezet voor de PSP-editie van LittleBigPlanet: Weer leuke voorgemaakte levels en flinke mogelijkheden om zelf creatief aan de slag te gaan en de creaties van anderen te downloaden. Helaas is de multiplayer daarvoor gesneuveld, maar gezien de beperkte hardware is dat wel begrijpelijk. En nu ligt LBP2 al op de loer, dus wat moeten nog met de GOTY-editie van het origineel?

De GOTY-editie bevat natuurlijk de nodige extra content om een rerelease te rechtvaardigen. Allereerst de eerder verschenen DLC, zoals de Metal Gear Solid-pack met de pakjes voor de Sackwezens en ook hele levels met een nieuw wapen. Het gaat hier om een paintballgun die vervolgens ook weer in eigengemaakte levels gebruikt kan worden. Daarnaast kun je nog aan de slag met beesten, monsters en de geschiedenis.

Er is in de afgelopen tijd veel DLC aangeboden voor LBP, dus er is met de genoemde selectie een keuze gemaakt wat er op de GOTY-versie zou verschijnen. Deze selectie is heel aardig, maar er had nog wel wat meer bij gezet mogen worden.

1
De Metal Gear Solid-DLC met pakjes, levels en een nieuw wapen.

Gelukkig zijn er nog wel de achttien community-levels die exclusief op dit schijfje staan. Mensen die zich eerder al hebben bewezen op hun kwaliteiten hebben nu een eigen level op de disc staan. Daarbij geven die creatievelingen stuk voor stuk een kort praatje over hun creatie voordat je het level speelt. Leuk om zo eens de mens achter het level te zien.

De community-levels zijn, hoewel niet zo strak als die van Media Molecule zelf, erg leuk en afwisselend. Van gevechten met robotkonijnen tot het oplossen van het mysterie van de verdwenen koeien. Wel moet gezegd worden dat je bij LittleBigPlanet sowieso al van een duizelend aantal gratis levels kunt kiezen online, dus de meerwaarde van de community-levels is maar relatief.

Het vreemdste van het hele verhaal is dat de GOTY-editie van LBP nu pas bij ons in de winkels ligt. Het origineel kwam hier in november 2008 uit en Noord-Amerika kreeg de GOTY-editie al in september 2009. Dus dat wij de game nu pas krijgen voelt wel erg als mosterd na de maaltijd. Hierdoor zit bijvoorbeeld ook niet de toevoeging van water in deze versie.

LittleBigPlanet GOTY moet je niet kopen als je het originele spel al hebt. Koop wat DLC online en download enkele van de vele uitstekende gratis levels en je hebt hetzelfde effect. Heb je LittleBigPlanet nog steeds niet en wil je hem toch nog graag, dan is dit uiteraard een prima optie, want de game is nog steeds uitstekend. Wij kijken al reikhalzend uit naar het volgende deel.

9 /10

ADVERTENTIE

Reacties (4)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content