Les krijgen met GTA4

Topic: zinloos geweld.

In lagere scholen in Groot Brittannië worden screenshots getoond van Grand Theft Auto, naar aanleiding van een project dat wil voorkomen dat kinderen gewelddadige leden van de samenleving.

Acht scholen in Merseyside tonen deze screens aan kinderen tussen de leeftijd van 9 en 11 jaar. Het doel van de organisatoren van dit project? Voorkomen dat deze kinderen gedesensibiliseerd worden tegenover gewelddadig gedrag en hen de gevolgen van deze daden aanleren.

Niet enkel GTA4 wordt gebruikt als “didactisch hulpmiddel”, ook de Itchy & Scratchy cartoon van The Simpsons wordt getoond. Blijkbaar snappen de organisatoren de satirische boodschap van Itchy & Scratchy niet, als verwijzing naar alle geweld dat in iedere cartoon van bvb. The Loony Tunes zit. Maar goed.

Vervolgens wordt aan deze kinderen gevraagd om de beelden te rangschikken volgens “goed echt leven”, “slecht echt leven” en “niet echt”. Daarna volgt een presentatie van één uur door een SAMM medewerker (Support After Murder and Manslaughter) en een agent.

“Deze kinderen zien zoveel geweld dat ze ervan gedesensibiliseerd worden” zegt Gaynor Bell, hoofd van SAMM. “Ze denken dat het allemaal realiteit is. Wij maken hen duidelijk dat dit niet echt is en dat dit moet ophouden.”

Deze actie zal binnenkort uitgebreid worden naar Lancashire en Liverpool. Binnenkort misschien zelfs in Belgische scholen?

ADVERTENTIE

Gerelateerde content

Microsoft kondigt 50+ nieuwe games voor Xbox Game Pass aan

Final Fantasy, The Witcher 3, Minecraft Dungeons en meer.

Death Stranding komt volgend jaar naar de pc

Norman Reedus bewonderen in een nog hogere resolutie.

Verder op de site...

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Cyberpunk 2077 release uitgesteld

Gelukkig is het nog altijd minder dan 2077 keer slapen.

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread