En wij maar denken dat we het gingen halen. We hadden immers voldoende munitie bij ons, konden onszelf oplappen in een safe house ergens in de stad en kregen zelfs de gelegenheid om de groep te voorzien van lekker wapengerei. Ik kreeg twee pistolen in mijn handen gedrukt. Zoey, die o zo schattige Zoey, had een jachtgeweer in haar handen. Ze hield van iets groots in haar handen. Right. Louis met zijn mooie rode das wist daarentegen om te gaan met een M16 – je zou het niet van hem verwachten. En die ouwe gek genaamd Bill? Die heeft een reünie gehouden met meneer de automatische shotgun. Kende hij namelijk nog van vroeger. Hoe typisch.

Hoe dan ook, we gingen er vol met goede moed op uit. Niets kon ons tegenhouden. We moesten en zouden het overleven. Alles wees erop dat we het gingen halen. Eerst leek het zo goed te gaan. De ene na de andere zombie legde het loodje, wat ons hoop gaf. Maar, bah! Waarom moest Louis Bill nou in de heup schieten?! Uitgerekend nu. Die ouwe heeft het al zo moeilijk, die paar extra gaten in zijn lijf konden we nou juist niet gebruiken! Even leek het me verstandiger om de gebrekkige bejaarde maar gewoon achter te laten als voer voor de zombies, maar cute little Zoey zag de charme daar niet van in. Vrouwen. Hoe typisch. Haar suggestie? Of we niet gewoon een verbandkist konden vinden voor de versleten Vietnam-veteraan.

Kijk, en daar ging het mis.

1

Dat we met een kreupele dwaas op zoek moesten gaan naar pleisters: tot daar aan toe. Maar toen Louis - opnieuw Louis! - zich onder liet kotsen door een verdwaalde Boomer (hoe typisch), kreeg ik een slecht gevoel van binnen. Niet zozeer een gevoel van misselijkheid, maar eerder een gemengd gevoel van angst, paniek en benauwdheid. Vooruit, en een beetje misselijkheid dan, want ondergekotst worden door een vetzak van een zombie gaat je niet in de koude kleren zitten. Net als de tientallen hordes snel rennende kadavers die op de geur van Louis afkwamen trouwens. En net als je denkt dat het niet erger kan, kregen we gezelschap van een Smoker. En een Hunter. En een reusachtige Tank. Hoe typisch.

Op dat moment schoten mij er twee dingen te binnen. Ten eerste, wie verzint het dat ze allemaal tegelijkertijd langskomen? Wat voor een sadist moet dat wel niet zijn. De tweede gedachte was echter anders: wat kan het allemaal verrekken! Ik ben weg hier. Ik bedoel, wat kunnen mij die halve zolen schelen? Ondergekotste Louis weet zich alleen maar in de problemen te werken en Bejaarde Bill loopt alleen maar in de weg. Het is jammer van Zoey, maar uiteindelijk gaat de veiligheid van jezelf boven alles. Ja, sorry Louis dat je opengereten wordt door een Hunter en pech voor jou Bill met die Hunter op je heup, maar het is niet anders! Ik ben er weg van. Tabee. Veel plezier in het hiernamaals.

2

Met een rotvaart holde ik daarom richting de uitgang. Al schietende ontweek ik de vele zombies die op me afkwamen. In de verte hoorde ik de echo van geschreeuw van mijn zo meteen ex-groepsgenootjes, al kon ik niet helemaal plaatsen wat ze exact riepen. Ach, wat maakt het ook uit. Ik ben veilig. De safe house is binnen bereik. Nog dertig meter. Shit, nog een horde zombies! Dat wordt rennen. Vijfentwintig, bijna nog. Twintig. Vijftien. Tien. Vijf. Nu nog even het hoekje om. Daar, de deur!... wacht even… wat is dit bij mijn voeten… het is een huilend kind. Alleen het is een kind met een verdomd stel enge ogen. En extreem lange nagels. En een krijs die sterk doet vermoeden dat we te maken hebben met… een Witch?!...

Toen borrelde er slechts één laatste gedachte naar boven: Ik haat zombies.

Herkenbaar? Dat dachten we al. Left 4 Dead, het nieuwste schietspel uit de stal van Valve zit namelijk vól met dit soort hilarische en soms bizar spannende taferelen. Het mooiste van dit spel is bovendien het feit dat het volledig om samenwerken gaat. Het is mogelijk om het te ervaren met een drietal bots (met een prima kunstmatige intelligentie in de kop!), maar de ware kracht van Left 4 Dead zit hem in de coöperatieve modus waarin je met drie andere spelers van vleesch en bloed de zombies te lijf gaat met alles wat je op je pad richting veiligheid vindt.

ADVERTENTIE

Reacties (3)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content