Kamiya wil vervolg voor Viewtiful Joe

Tweede Okami begint hij niet meer aan.

Naast namen als Kojima, Miyamoto en Jaffe is Kamiya waarschijnlijk een nobele onbekende, maar deze man heeft in het verleden al heel wat populaire spellenreeksen onder de vleugels van uitgever Capcom bedacht. Zo is hij de persoon die Devil May Cry uit de grond stampte, het sublieme Okami ontwikkelde en de dolle fratsen van Viewtiful Joe uit zijn mouw schudde. Over die laatste titel heeft Kamiya, nu werkzaam bij Platinum Games, vandaag wat te vertellen.

"Tot een tijdje terug heb ik altijd een vervolg willen ontwikkelen voor Okami, maar blijkbaar waren er ook andere partijen met hetzelfde idee. Toen ik te horen kreeg dat een andere ontwikkelaar voor een vervolg zou zorgen verloor ik mijn interesse in de reeks. Vanaf het moment dat iemand anders met je zelf geschapen universum gaat rommelen zie ik het nut niet in van zelf nog een tweede deel te maken," aldus Kamiya.

Voorlopig lijkt enkel Viewtiful Joe een reeks van Kamiya te zijn waaraan hij nog wil verder werken. "Het verhaal van die reeks is nog niet ten einde gekomen, dus ik zou het ooit eens willen afmaken. Nu ik erover nadenk zou Viewtiful Joe terug oprakelen wel erg lastig kunnen zijn."

Viewtiful Joe verscheen voor een aantal platformen, waaronder de GameCube en PlayStation 2, en wist ook als versies voor de DS en PSP uit te komen. De laatste keer dat we de flashy Joe in een videospel zagen opduiken was in Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

medewerker

Gerelateerde content

Verder op de site...

Valorant komt mogelijk ook naar consoles

Maar enkel als de game daar waardig wordt bevonden.

Valorant gids en tips voor beginners en gevorderden

Een verzameling van al onze Valorant tips voor startende spelers en oude rotten.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread