Horizon Forbidden West - Release, setting, gameplay en alles wat we weten

Update: gameplay, release

Het vervolg op de veelgeprezen Nederlandse productie Horizon Zero Dawn werd tijdens het Future of Gaming-evenement na veel speculatie en geruchten getoond. Horizon Forbidden West lanceert exclusief voor de PlayStation 4 en PlayStation 5 en is net als het eerste deel een openwereldgame met RPG-elementen die zich in de 31ste eeuw afspeelt.

Als speler volg je het verhaal van Aloy, die in dit deel nieuwe uitdagingen aangaat. Net als in het origineel staat er ook nu weer veel op het spel. Lees hier alvast alles wat we over de game weten.

Inhoud:

Horizon Forbidden West release - Wanneer komt de game uit?

Guerrilla Games heeft zich ten doel gesteld om Horizon Forbidden West in de tweede helft van 2021 te lanceren. Echter, de game is groter van aard dan het origineel en Guerrilla Games ontwikkelt nu voor een nieuw systeem en de PlayStation 4. Het is daarom nog maar de vraag of de beoogde datum wordt gehaald.

Volgens de geruchten is Horizon Forbidden West dan ook uitgesteld naar 2022. Sony heeft echter nog niet gereageerd op de geruchten. Mogelijk wordt de nieuwe releaseperiode tijdens de State of Play in september aangekondigd.

Horizon Forbidden West trailers - Wat kun je alvast zien?

In de aankondigingstrailer van Horizon Forbidden West zie je alvast een glimp van de Amerikaanse westkust. Daarnaast lijkt de wereld veel groter van schaal, aangezien Aloy door verschillende biomen aan het reizen is. Eveneens wordt er ingegaan op nieuwe bedreigingen in de vorm van een onverklaarbare plaag en een clan dat machines voor eigen gewin inzet.

In de Horizon Forbidden West State of Play Gameplay Reveal worden de eerste gameplaybeelden uit de doeken gedaan. Zo zie je Aloy het opnemen tegen zowel robots als menselijke vijanden, wordt er onderwater geëxploreerd en wordt er flink wat geklimd en geklauterd.

Horizon Forbidden West verhaal en setting - Waar speelt de game zich af?

Het verhaal van Aloy is een vervolg op dat van de eerste game. De eerste trailer laat ook zien dat de mysterieuze Sylens weer van de partij - al is het na het einde van Zero Dawn maar de vraag of hij wel te vertrouwen is. De trailer suggereert dat de wereld weer bedreigd wordt door een allesvernietigende macht in de vorm van een verwoestende en onverklaarbare plaag die gewassen vernielt, dieren infecteert en supercellen veroorzaakt. Aloy is bereid om er alles aan te doen om dat te stoppen en komt doorheen de game steeds meer te weten over haar afkomst en identiteit.

In een video van Guerrilla Games benoemt Mathijs de Jonge, gameregisseur van de game, een aantal locaties in de game. Aloys zoektocht is van epische schaal en brengt haar van de vlaktes van Utah tot aan de kust in Californië. Verder toont de trailer beelden van woestijnen en steden die bezweken zijn door de natuur en de tijd, begroeide jungles en monumenten uit de echte wereld zoals een zonnepark in de woestijn en wolkenkrabbers. Dankzij de enorme rekenkracht van de PlayStation 5 is de wereld nu nog levendiger en gedetailleerder.

Volgens de Jonge is de map dan ook een stukje groter dan Horizon Zero Dawn, en werkt de ontwikkelaar vooral aan het vullen van deze map en het creëren van content. "We willen ervoor zorgen dat er veel meer te doen is voor de speler over de hele map, en die inhoud vervolgens ook boeiend te maken door kleine microverhalen te vertellen," aldus Matthijs de Jonge.

Horizon_Forbidden_West2
Horizon Forbidden West setting - Aloy verkent de kust.

Horizon Forbidden West gameplay - Hoe speelt de game?

Horizon Forbidden West vormt een evolutie op zijn voorganger. Zo toont de trailer nieuwe robots zoals de Shell-Snapper, een schildpadachtige robot die zich in de moerassen bevindt, de Tremor Tusk, een robot vol artillerie die veel van een mammoet wegheeft, en de Sunwing, een soort pterodactylus. Naast robots zijn er ook andere stammen waarmee je te maken krijgt. Sommige zijn vriendelijk en helpen Aloy in haar zoektocht en andere zijn vijandig. Een van de stammen kan overigens net als Aloy robots overschrijven en in gevechten gebruiken, wat erop wijst dat Aloy nog steeds met menselijke vijanden te maken krijgt.

Om met al die vijanden af te rekenen, beschikt Aloy over heel wat nieuwe vaardigheden, zoals specifieke wapentechnieken en een nieuw melee-systeem met verschillende combo's. De game tapt dan ook wat meer uit het RPG-vaatje, waarbij je skill points gebruikt om in de skill tree nieuwe aanvallen te ontgrendelen, zoals Resonance Blast, een techniek waarbij je meermaals een vijand moet raken om je speer op te laden en zo zwakke plekken te onthullen. Vervolgens vuur je een pijl af om veel schade aan te richten.

Horizon_Forbidden_West
Horizon Forbidden West gameplay - Aloy kan nu ook onderwater gebieden verkennen.

De ontwikkelaar wil wijder en dieper gaan met de wereld van Forbidden West. Daarom zijn er nu ook locaties onder water die Aloy kan bezichtigen. Die gebieden huizen bovendien geheimen die de lore van Horizon verder uitdiepen. Daarnaast maakt het beklimmen van klifwanden en bergen een terugkeer, maar ben je niet langer gelimiteerd tot het beklimmen van gele ankerpunten. "De klimhulpmiddelen van de eerste Horizon waren een beetje gelimiteerd en beperkt," aldus de Jonge. "We wilden dat gewoon openstellen en spelers de vrijheid geven om overal te klimmen in deze open werelden."

De werkelijk revolutionaire ontwikkeling in de gameplay wordt echter bewerkstelligd door de nieuwe geavanceerde SSD van de PS5, aldus Mathijs de Jonge. Hoewel de map groter is dan in het eerste deel, zijn er namelijk vrijwel geen laadschermen en is fast-travel daadwerkelijk fast-travel.

Daarnaast maakt de nieuwe console van Sony het mogelijk om de game in performance mode aan 60fps te draaien. Voor de liefhebbers van pracht en praal is er een Quality mode die in 4k aan 30fps draait. Eveneens beschikt de game over volledige 3D audio en is er ondersteuning voor de DualSense. Horizon Forbidden West lijkt daardoor een stapje verder te gaan dan voorganger Horizon Zero Dawn.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Horizon Forbidden West nieuws? Hou dan vooral dit artikel in de gaten, waar we de belangrijkste informatie blijven updaten!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread