Hoop voor Beyond Good & Evil 2

Project is nog in leven bij Ubisoft.

Eind 2009 kregen we te horen dat er nog weinig hoop was rond het verschijnen van een tweede deel van Beyond Good & Evil, een van de meest unieke titels die Ubisoft ook gemaakt heeft. Begin dit jaar zei de baas van Ubisoft France, Geoffroy Sardin, dan weer dat deeltje twee wel degelijk in de maak was. Net zoals bij een slechte TV-soap brengen we jullie vandaag de derde episode van het mysterie: Beyond Good & Evil - the long wait.

Niemand minder dan Michel Ancel, de man verantwoordelijk voor het origineel, heeft laten weten dat hij grootse plannen heeft voor Beyond Good & Evil 2. Hij wil het spel wel het liefst maken met een klein team, wat waarschijnlijk zal resulteren in lange wachttijden alvorens het spel ooit zal verschijnen. Dat is ook meteen de reden waarom we zo'n lange tijd niets meer rond het project vernomen hebben. Ancel werkt met een klein, maar daardoor ook traag, team waardoor er meer creatieve ideeŽn naar boven kunnen komen.

Verder heeft de man toegegeven dat het de bedoeling is dat het spel "meerdere eindes" zal hebben, compleet met een verhaallijn die doorheen het spel vertakt. Opvallend is ook dat Ancel uiteindelijk de tools waarmee hij Beyond Good & Evil 2 maakt vrij beschikbaar wilt maken zodat de community er helemaal zelf mee aan de slag kan gaan. Ubisoft past hetzelfde principe toe met Rayman Origins, een DLC-game die binnenkort te downloaden zal zijn.

Tot die tijd is het misschien nog eens leuk om het originele Beyond Good & Evil te herspelen tijdens deze rustige zomermaanden?

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread