GTA 6 release - Waar en wanneer kun je Grand Theft Auto 6 kopen?

Alles over de GTA 6 release, platforms (consoles/pc) en ontwikkeling.

De hamvraag van alles rondom Grand Theft Auto 6 is: wanneer is de GTA 6 release? Die vraag brandt op ieders lippen. Hoewel ontwikkelaar Rockstar Games nog steeds geen officiële aankondiging van de releasedatum heeft gedaan, hebben we genoeg voorlopige informatie om je alvast een beeld te geven.

Er is ook heel wat andere info die we graag met je delen, zoals waarom het zolang duurt dat GTA 6 uitkomt, welke consoles GTA 6 krijgen en of er een GTA 6 pc-versie komt.

Op deze pagina:

Alles over de GTA 6 release, prijs en meer!

GTA 6 release - Wanneer kun je GTA 6 kopen?

Goed, hoe zit het nu met de concrete releasedatum? Een van de meest concrete geruchten die we tot nu toe hebben, circuleerde eind juni 2021. Toen werd er gemeld dat de GTA 6 release in 2025 ligt. Als dat waar is, wordt je geduld wel behoorlijk op de proef gesteld.

Kan de GTA 6 release toch vroeger vallen? Misschien wel, maar de meeste andere geruchten bleken tot nu toe vals. Een vacature van Rockstar om 'cinematische gameplay op te nemen om via online kanalen en op tv te vertonen' leidde tot wilde geruchten over een eerste trailer, maar tevergeefs. Ook interessant is dat het domein gtavi.com af en toe van updates werd voorzien, maar een snelle zoektocht leidt tot geen noemenswaardig nieuws.

GTA 6 ontwikkeling - Waarom duurt het zo lang voordat GTA 6 uitkomt?

De vorige GTA-game dateert alweer uit 2013. Waarom duurt de ontwikkeling van GTA 6 in het bijzonder zo lang? Wel, daar zijn er twee grote verklaringen voor.

Eerst en vooral is de kostprijs van games ontwikkelen de laatste jaren enorm de hoogte ingeschoten. Waar games ontwikkelen op de PlayStation 2 nog relatief goedkoop was en met een klein team kon, zorgen hedendaagse verwachtingen voor visuals, features en online mogelijkheden ervoor dat AAA-games ontwikkeld worden door honderden werknemers. De Grand Theft Auto-reeks is hier in het bijzonder gevoelig voor, gezien het probeert om een zo realistisch en uitgebreid mogelijke simulatie van echte omgevingen voor te schotelen. Als je weet dat het zoveel geld kost om een nieuwe game te ontwikkelen maar GTA Online ondertussen elke week miljoenen aan inkomsten geeft, tja… Waarom zou je je dan haasten?

Ten tweede stormt het achter de schermen bij ontwikkelaar Rockstar Games. Hierover lees je meer in ons afzonderlijk artikel met GTA 6 lekken en geruchten. Het is in elk geval geen makkelijke periode voor de studio en diens werknemers, al lijkt er nu wel beterschap op komst.

dan houser
Hoe wordt GTA 6 zonder de in 2020 vertrokken bedenker Dan House?

GTA 6 consoles - Op welke consoles komt GTA 6 uit?

We durven onze handen ervoor in het vuur te steken: GTA 6 komt sowieso naar de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Hoewel er op dit moment nog steeds games voor de PlayStation 4 en Xbox One uitkomen, is het zeer twijfelachtig of dat uiteindelijk ook voor GTA 6 geldt. Dat heeft primair te maken met de paardenkracht van beide consoles, want GTA 6 zal hoge eisen stellen. Deze vraagtekens kunnen ook bij de Switch geplaatst worden.

GTA 6 pc - Komt er ook een pc-versie van GTA 6?

Het lijkt bijna onvermijdelijk dat GTA 6 ook naar pc komt. Of dat tegelijkertijd met de consoleversies is, is echter niet duidelijk. Komt GTA 6 dan naar Steam, Epic Games Store en GOG? Wat dat betreft is het koffiedik kijken. Het lijkt ons logisch dat Rockstar zijn game in zoveel mogelijke digitale winkels wil aanbieden, maar het is niet uit te sluiten dat GTA 6 bijvoorbeeld exclusief op de Rockstar Games Launcher te koop is. In het laatste geval gaan alle inkomsten van aankopen namelijk rechtstreeks naar Rockstar.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (2)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread